2 Temmuz 2024 Salı


17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP İŞARETI" YAPTıĞı İÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS İSTEMI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI   14:09   ÖZGÜR ÖZEL, MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLıNDA SIVAS`TA   13:34   SINAN ATEŞ DAVASıNıN DURUŞMASıNDA GERGINLIK...   13:21   MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLı...   13:01   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLıYOR...    12:31   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA SANıKLARıN SAVUNMASı DEVAM EDIYOR   12:21   CHP`LI GÜLŞAH DENIZ ATALAR, AYDıN-MUĞLA DENIZ OOTOBÜSÜ SEFERLERINI DEĞERLENDIRDI   11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:37   METEOROLOJI`DEN 8 IL IÇIN YAĞıŞ UYARıSı   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"  
 
     
   

HDP ASGARİ ÜCRET İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ: ERDOĞAN`IN ‘MAŞALLAH` DEDİĞİ YÜZDE 50 ZAM, 40 GÜN DAYANMADI


HDP milletvekilleri, asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesi için kanun teklifi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın `maşallah` diyerek açıkladığı yüzde 50 zamlı asgari ücretin 40 gün dayanmadığını kaydeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bir evde asgari ücretli 4 kişi çalışırsa ancak yoksulluk sınırına ulaşıldığını belirtti. Paylan, “Sayın Cumhurbaşkanı, manda yoğurtlu, hurmalı, kestane ballı; akşamdan yiyip yatacak. O porsiyonların maliyeti açlık sınırını geçmiş durumda” diye konuştu.

 

Tarih : 31 Mart 2022 Perşembe 13:53   Okunma : 414

HDP milletvekilleri, asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesi için kanun teklifi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın `maşallah` diyerek açıkladığı yüzde 50 zamlı asgari ücretin 40 gün dayanmadığını kaydeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bir evde asgari ücretli 4 kişi çalışırsa ancak yoksulluk sınırına ulaşıldığını belirtti. Paylan, “Sayın Cumhurbaşkanı, manda yoğurtlu, hurmalı, kestane ballı; akşamdan yiyip yatacak. O porsiyonların maliyeti açlık sınırını geçmiş durumda” diye konuştu.

HDP Ekonomi Komisyonu üyeleri Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Komisyon adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı`na sunduklarını söyledi.

"ENFLASYON EZİP GEÇİYOR"

Paylan, “AKP iktidarı ‘işçiyi, memuru, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz` demiştir. Ancak şu anda işçi, memur, emekli, dar gelirli, enflasyona eziliyor. Enflasyon, ezip geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı olarak asgari ücretin yüzde 50 artırıldığını bundan sadece birkaç ay önce bir törenle, bir müjde gibi açıkladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ‘maşallah` dediği yüzde 50 zamlı asgari ücret 40 gün dayanmadı. Son dönemde AKP`nin ‘maşallah` dediği 40 gün dayanmıyor. Çünkü yeni yılın ilk dakikaları ile birlikte elektrik, doğal gaz zamları ile başlayan zam yağmuru; ulaşım, gıda zamlarıyla devam etti. Bu sabah internete yüzde 67 zam, şekere yüzde 30 zam. Zam zam zam” dedi.

"O PORSİYONLARIN MALİYETİ AÇLIK SINIRINI GEÇMİŞ DURUMDA"

Paylan, bir evde asgari ücretli dört kişi çalışırsa ancak yoksulluk sınırına ulaştığını belirtti. Paylan, iktidar kanadından gelen ‘temmuz ayında asgari ücreti yeniden değerlendirme` açıklamalarını anımsatarak, “Millete umut satıyor ama şu anda asgari ücretliler bir sefalet ücreti ile karşı karşıya. Önümüz ramazan. İftar sofraları, sahur sofraları kurulmaya çalışılacak. Sayın Cumhurbaşkanı, manda yoğurtlu, hurmalı, kestane ballı; akşamdan yiyip yatacak. O porsiyonların maliyeti açlık sınırını geçmiş durumda. Vatandaş nasıl iftar yapacağını nasıl sahur edeceğini düşünüyor” dedi.

Paylan, “Bu sabah manşetlere çıktı, çeyrek lahana 10 lira. Bir yurttaşımızın çeyrek lahana alacak bile gücü yok. Bir kilo kıyma 120 lira. Beş litrelik bir teneke yağ 250 lira olmuş. Tencereler kaynamıyor. AKP`nin yılda bir diye önerdiği, CHP`nin altı ayda bir değerlendirilmesi için verdiği önergenin yeterli olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Asgari ücretin bu enflasyon şartlarında 3 ayda yeniden ele alınması gerektiğini kaydeden Paylan, “En azından derhal açlık sınırının çok daha üzeri bir rakama çekilmelidir ki yurttaşlarımız tencerelerini kaynatabilsinler” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA