2 Temmuz 2024 Salı


17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:10   SÜLEYMAN SOYLU`YA "KALP İŞARETI" YAPTıĞı İÇIN İSHAK ARSLAN`ı DARP EDEREK GÖZALTıNA ALAN POLIS HAKKıNDA 1,5 YıLA KADAR HAPIS İSTEMI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI   14:09   ÖZGÜR ÖZEL, MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLıNDA SIVAS`TA   13:34   SINAN ATEŞ DAVASıNıN DURUŞMASıNDA GERGINLIK...   13:21   MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLı...   13:01   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLıYOR...    12:31   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA SANıKLARıN SAVUNMASı DEVAM EDIYOR   12:21   CHP`LI GÜLŞAH DENIZ ATALAR, AYDıN-MUĞLA DENIZ OOTOBÜSÜ SEFERLERINI DEĞERLENDIRDI   11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:37   METEOROLOJI`DEN 8 IL IÇIN YAĞıŞ UYARıSı   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: "TAZESİNE PARASI YETMEYEN VATANDAŞ UCUZA BAYAT TATLI ALIYOR”


Adana`da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 11:37   Okunma : 444

Adana`da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor” dedi.

CHP`li Bulut seçim bölgesi Adana`da unlu mamuller satan bir esnafı dün ziyaret ederek şeker zamlarının ardından pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL`den, bayatının ise 50 TL`ye satıldığını söyledi. Bulut, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan`da daha çok tüketilen ürünlerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazan`ı bile zehretti" dedi.

Pastaneci de zamlar nedeniyle vatandaşın pastaneden alışveriş yapamadığını bu nedenle bayatlayan tatlıları yarı fiyatına müşteriye sattıklarını söyledi.

Esnaf, şeker ve yağ zamları nedeniyle çuval yerine 1 kiloluk şeker, 15 litrelik yağ yerine 2 litrelik yağ aldığını söyledi. Simidin gariban ürünü olduğunu söyleyen esnaf, eskiden bayatlayan ürünleri yoksullara dağıttıklarını ancak vatandaşın alım gücünün düşmesiyle bayat ürünlerin de dükkanda satıldığını söyledi.

“ESKİDEN BAYATLAMIŞ MAMULLERİMİZİ ÖĞRENCİ YURTLARINA GÖNDERİYORDUK”

Vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirten esnaf, “Girdi maliyetleri 3 kat arttı. Çeşitleri de düşürdük. Unu, şekeri, yağı kiloyla alabiliyoruz. Eskiden 18 litre ayçiçek yağı alırdık, şimdi günü birlik 5 litre alabiliyoruz. Personel sayısını da 7`den 5`e düşürdük. Simit eskiden garibanın yemeğiydi, şimdi alamıyorlar. Vatandaş 3 tane simidi kredi kartıyla alıyor. Eskiden bayatlamış mamullerimizi öğrenci yurtlarına gönderiyorduk. Şimdi fiyatları yarı yarıya düşürüyoruz ve satıyoruz ki zarar etmeyelim. Yoksa hepten zarar yazacak” dedi.

Esnaf, 7 bin liralık elektrik faturasının 18 bin TL`ye yükselmesinden, ödeyemediğinde aynı gün elektriklerinin kesilmesinden, peşin para vermesine rağmen unun gelmemesinden de yakındı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA