28 Mart 2025 Cuma


15:54   19 MART PROTESTOLARıNDA GÖZALTıLAR, TUTUKLAMALAR VE IŞKENCE IDDIALARı DEVAM EDIYOR   15:48   MEZITLI BELEDIYESI RAMAZAN BOYUNCA ILÇE HALKıNA DESTEK OLDU   15:30   ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARıN MEDYA SOPASı OLAN RTÜK`ÜN CEZALARı KABUL EDILEMEZ. ÜLKEMIZIN GELECEĞI IÇIN DAYANıŞMAYı BÜYÜTECEĞIZ"   14:48   TBMM`YE 11 MILLETVEKILI HAKKıNDA 13 YENI FEZLEKE SUNULDU... BAKıRHAN ILE BAŞARıR DA DOKUNULMAZLıKLARıNıN KALDıRıLMASı ISTENEN MILLETVEKILLERI ARASıNDA YER ALDı   14:19   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "EKIPLERIMIZ BAYRAM SÜRESINCE SAHADA OLACAK"   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: "KENTIMIZ IÇIN EN IYISINI YAPMAKTAN ASLA GERI DURMAYACAĞıZ"   14:03   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELLE BAYRAMLAŞTı   14:01   İMAMOĞLU`NDAN İBB ÇALıŞANLARıNA BAYRAM MESAJı: FEDAKARCA ÇALıŞARAK HIZMETLERI AKSATMADıĞıNıZ IÇIN HEPINIZE TEŞEKKÜR EDERIM   14:01   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: “EKREM BAŞKANıMıZ YARıN SAAT 12.00`DEKI BÜYÜK BULUŞMAYA TÜM YURTTAŞLARı DAVET EDIYOR”   13:49   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ ARAŞTıRDı: GENÇLERI PROTESTODA BULUŞTURAN ILK IKI NEDEN "GELECEK KAYGıSı VE ANTIDEMOKRATIK UYGULAMALAR"   13:22   NYT`YE YAZAN EKREM İMAMOĞLU: “ERDOĞAN`ıN YÖNETIMINDE CUMHURIYET, BIR ‘KORKU CUMHURIYETINE` DÖNÜŞMÜŞTÜR”   13:09   CHP, TMSF`NIN ŞIRKETLERE KAYYUM ATAMASıNı DÜZENLEYEN KANUNUN YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASı VE IPTALI ISTEMIYLE AYM`DE DAVA AÇTı   11:40   İSTIHDAM VE TARıM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı    11:28   MYANMAR`DA MEYDANA GELEN 7,9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKI DEPREM, BAZı UZAK DOĞU ÜLKELERINDE DE HISSEDILDI   10:37   ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO`DAN EKREM İMAMOĞLU AÇıKLAMASı: "MUHALEFET, SEÇIMI KAZANABILECEK BIR LIDER OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. BU YÜZDEN TAKIP EDIYORUZ"   10:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, BAYRAM HAZıRLıKLARıNı TAMAMLADı   06:18   GECE YARıSı ODTÜ`YE POLIS MÜDAHALESI... CHP ANKARA İL BAŞKANı ÜMIT ERKOL, "DOKUZ ÖĞRENCI GÖZALTıNA ALıNDı"   03:14   ODTÜ ÖĞRENCILERINE GECE YARıSı POLIS MÜDAHALESI   02:21   ÖZGÜR ÖZEL`IN DUYURDUĞU BOYKOTYAP.COM SITESINE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   01:18   CHP`NIN BOYKOT LISTESINI YAYıMLADıĞı SITEYE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ M4D PROJESİ 3. MEDYA KONFERANSI YARIN BAŞLIYOR


Gazeteciler Cemiyeti`nin Avrupa Birliği finansmanıyla yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla yarın Ankara`da başlayacak. İki gün sürecek konferansın ilk oturumuna gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. 

 

Tarih : 25 Mart 2022 Cuma 14:24   Okunma : 461

Gazeteciler Cemiyeti`nin Avrupa Birliği finansmanıyla yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla yarın Ankara`da başlayacak. İki gün sürecek konferansın ilk oturumuna gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. 

Gazeteciler Cemiyeti`nin yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla 26-27 Mart`ta Ankara`da yapılacak. AB finansmanıyla hayata geçirilen projenin konferansında, 2 gün boyunca gazeteciler, akademisyenler ve meslek örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gazeteciliğin sorunları ve Türkiye`de basın ve ifade özgürlüğü ele alınacak. Konferansın ilk oturumuna, 49 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. Konferansta; Gazeteciler Cemiyeti`nin “2021 yılı Meslek Onur Ödülü”, gazeteci-yazar ve iletişimci Hıfzı Topuz`a takdim edilecek.

KONFERANS PROGRAMI

Konferans, bugün M4D Projesi`nin üç yıllık döneminin kapanış etkinliği ve yıllık medya konferansı için karşılama resepsiyonu ile başlayacak. Konferans oturumları ise 26 Mart Cumartesi günü saat 10:00`daki açılış etkinliğiyle başlayacak. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Avrupa Birliği Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni açış konuşmalarını yapacak.

Konferansın özel konukları Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Gazeteciler Cemiyeti 6. Başkanı Altan Öymen ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Paolo Magagnotti video mesajla katılımcılara seslenecek.

MESLEK ONUR ÖDÜLÜ HIFZI TOPUZ`A

Açış konuşmalarının ardından ilk oturumda Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Yusuf Kanlı M4D Projesi`nin üç yıllık çalışmalarını sunacak. Toplam 317 gazetecinin katıldığı 2021 yılı Mesleki Memnuniyet Anketi sonuçları, ilk kez kamuoyuna açıklanacak. Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri, gazeteci Kenan Şener M4D Yıllık Medya İzleme Raporu`nu sunacak.

“Basın ve ifade özgürlüğü iklimi” başlığını taşıyan oturum saat 11:30`da başlayacak. Nursun Erel başkanlığındaki oturumda Sedef Kabaş ile Türkiye`de ifade özgürlüğü tartışılacak.

Konferansın ilk günü öğleden sonraki “Medyada Özdenetim İhtiyacı” başlıklı oturuma, gazeteci Murat Yetkin başkanlık edecek. Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı gazeteci Kadri Gürsel, akademisyen Dr. Hülya Erarslan, Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ve gazeteci Ünsal Ünlü medyada özdenetim ve okur temsilciliğini ele alacak.

Akabinde Gazeteciler Cemiyeti`nin “2021 yılı Meslek Onur Ödülü” gazeteci-yazar ve iletişimci Hıfzı Topuz`a takdim edilecek.

YEREL BASININ SORUNLARI ELE ALINACAK

Birinci günün son oturumu “Yerel basının en zor yılı” başlığıyla gazeteci Zeynep Gürcanlı moderatörlüğünde yapılacak. Yerel basının yaşadığı ekonomik sorunlarının ele alınacağı oturumda Prof. Dr. Süleyman İrvan, Basın İlan Kurumu eski Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Feridun Fazıl Özsoy ve yerel basında görev yapan gazeteciler Anadolu`daki durumu ve çözüm önerilerini paylaşacak.

KONFERANSIN İKİNCİ GÜNÜNDE “HABERİN BEDELİ” RAPORU SUNULACAK

Konferansın ikinci günü “Baskı ve Savaş Tehdidi Altında Gazetecilik” başlığı altında Ukrayna Milli Gazeteciler Sendikası Başkatip`i Lina Kusch ve Gürcistan`daki durumu ilişkin konuşacak gazeteci Tinatin Dvalishvil`nin katılımlarıyla başlayacak. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu`nun moderatörlüğünde yürütülecek “İfade Özgürlüğü ve Dezenformasyon” oturumu 10:45`te başlayacak. Oturumda, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Uluslararası Basın Enstitüsü Başkan Yardımcısı gazeteci Emre Kızılkaya konuşacak.

“Basın Özgürlüğü, Dezenformasyon ve Meslek Örgütlerinin Bakışı” oturumunda ise basın meslek örgütlerinin görüşlerine yer verilecek. Gazeteci Sedat Bozkurt`un yöneteceği toplantıda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Can Güleryüzlü, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Kemal Aktaş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş konuşmacı olarak yer alacak.

Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri ve gazeteci Kenan Şener`in moderatörlüğündeki oturumda Hayri Demir “Haberin Bedeli” raporlarıyla 2021-2022 dönemi gazeteci davalarının bilançosunu sunacak. Gazeteciler Mustafa Hoş ve Hazal Ocak deneyimlerini paylaşacaklar. Cezasızlığa, gazeteci yargılamalarındaki hukuk dışı uygulamaları ele alıp çözüm önerilerini sunacak. Prof. Dr. Murat Akser ise video mesaj ile “Medya ve Demokrasi: Dün, Bugün, Yarın” başlıklı sunumu yapacak.

GENÇ GAZETECİLERE ÖZEL OTURUM DÜZENLENECEK

Pazar günü (27 Mart) saat 14:30`da, genç gazeteciler için özel bir oturum düzenlenecek. Gazeteci Özlem Akarsu Çelik`in yöneteceği oturumda genç gazetecilere habercilik eğitimi veren kurumların temsilcileri alternatif ve yeni mesleki eğitim yollarını konuşacak. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı`nın çalışmalarını Doç. Dr. Tezcan Durna, GC Akademi`yi Dicle Kavak Ekmekçi, TGS Akademi`yi Orhan Şener, Gazete MLSA`yı Barış Altıntaş, Atölye BİA`yı Öznur Subaşı ve Ekonomi Muhabirleri Derneği`nin mesleki eğitimlerini Turgay Türker anlatacak.

Son oturumda ise, M4D Projesi desteğiyle kurulan ya da etkin faaliyet gösterebilen haber mecralarından gazeteciler deneyimlerini paylaşacak. Konferans Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin`in konuşmasıyla sona erecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA