26 Haziran 2024 Çarşamba


14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   SEYIT TORUN: "NE FETÖ`YE NE DE BAŞKA CEMAAT YAPıLARıNA ÇOCUKLARıMıZı KURBAN ETTIRMEYIZ"   12:21   BAKAN TEKIN, EĞITIM SENDIKALARıYLA BIR ARAYA GELDI...   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:49   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDAN KURTARıLAN HAYVANLARıN TEDAVISI SÜRÜYOR   10:46   ARPA HASADıNıN DEVAM ETTIĞI YOZGAT`TA ÇIFTÇI, RANDEVU SISTEMINE TEPKILI   10:19   YANKı BAĞCıOĞLU: “GÜÇLÜ BIR ORDUSU OLUP DA ASKERÎ SAĞLıK SISTEMI OLMAYAN TÜRKIYE`DEN BAŞKA BIR DEVLET BULUNMAMAKTADıR”   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:42   CHP HEYETI YANGıNıN BAŞLADıĞı DIYARBAKıR KÖKSALAN`DA  
 
     
   

ABD BAŞKANI JOE BİDEN: RUSYA`NIN `KALICI NORMAL TİCARİ İLİŞKİ` STATÜSÜNÜ KALDIRACAĞIZ


ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği ve G7 ülkelerinin, Ukrayna`ya askeri müdahalede bulunan Rusya`nın ‘kalıcı normal ticari ilişki` statüsünü kaldıracağını açıkladı. Biden, “Bütün ülkeler, Rusya`dan ‘en çok kayırılan ülke` statüsünü geri alacak. İki ülke arasındaki ticari işlemler önünde herhangi bir engel olmuyor ve en düşük gümrük vergisi uygulanıyor. Avrupa Birliği ile bunu ‘kalıcı normal ticari ilişki` olarak adlandırıyoruz. Bu ilişki statüsü kaldırıldığında Rusya`nın ABD ile ticareti zorlaşacak ve diğer uluslarla birlikte bunu uyguladığımız zaman Rus ekonomisine ciddi bir darbe indirmiş olacağız” dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2022 Cuma 19:54   Okunma : 485

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği ve G7 ülkelerinin, Ukrayna`ya askeri müdahalede bulunan Rusya`nın ‘kalıcı normal ticari ilişki` statüsünü kaldıracağını açıkladı. Biden, “Bütün ülkeler, Rusya`dan ‘en çok kayırılan ülke` statüsünü geri alacak. İki ülke arasındaki ticari işlemler önünde herhangi bir engel olmuyor ve en düşük gümrük vergisi uygulanıyor. Avrupa Birliği ile bunu ‘kalıcı normal ticari ilişki` olarak adlandırıyoruz. Bu ilişki statüsü kaldırıldığında Rusya`nın ABD ile ticareti zorlaşacak ve diğer uluslarla birlikte bunu uyguladığımız zaman Rus ekonomisine ciddi bir darbe indirmiş olacağız” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, bugün Beyaz Saray`da düzenlediği basın toplantısında, Rusya`ya yönelik yeni yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Müttefikleriyle tek ses olup Rusya`ya tepki verdiklerini belirten Biden`ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Kalıcı normal ticari ilişki statüsünün ortadan kaldırılması noktasında müttefiklerimizle ortak bir duruş sergiliyoruz. Ukrayna`da demokrasiyi savunuyoruz. Putin`in saldırıları karşısındayız. Özgür dünya şu an Putin`e meydan okuyor. Biz, öncülük rolü üstleniyoruz. Yeni bir kanunla kalıcı normal ilişki statüsünü ortadan kaldıracağız.

Bütün ülkeler, Rusya`dan ‘en çok kayırılan ülke` statüsünü geri alacak. İki ülke arasındaki ticari işlemler önünde herhangi bir engel olmuyor ve en düşük gümrük vergisi uygulanıyor. Avrupa Birliği ile bunu ‘kalıcı normal ticari ilişki` olarak adlandırıyoruz. Bu ilişki statüsü kaldırıldığında Rusya`nın ABD ile ticareti zorlaşacak ve diğer uluslarla birlikte bunu uyguladığımız zaman Rus ekonomisine ciddi bir darbe indirmiş olacağız.

“ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEKİ ÜRÜNLERİN İTHALATINI SINIRLAYACAĞIZ”

Çeşitli sektörlerden deniz ürünleri, votka ve elmas ürünlerinin ithalatına da sınırlar getireceğiz. Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası ile birlikte adım atacağız. Putin saldırgan konumunda ve bedel ödemesi gerekir. Rusya, uluslararası barışa ve istikrara saldırıyor.

G7 ülkeleri de Rus oligarklarına karşı önlem almaya devam ediyor. Aileleriyle birlikte onlara yönelik hedeflerimiz var. G7 ülkeleri olarak haksız kazanç sahibi oligarklara yönelik adımlar atıyoruz. Bu insanlar, Rus halkından para çalan insanlar. Bu insanlar, haksız kazançlarını bizim ülkemizde saklıyorlar.

“YAPTIRIMLARIN SONU PUTİN`E DAHA AĞIR BİR DARBE İNDİRMEK OLACAK”

Ülkemizdeki yüksek değerli ürünleri almalarına yönelik adımlar atacağız. Bizim attığımız adımların sonu, Putin`e daha ağır bir darbe indirmek olacak. Çünkü müttefiklerimizle birlikte tek bir ses olarak adım atıyoruz. Yaptırımlarımızın tamamı Rus ekonomisine ciddi bir darbe indiriyor. Rublenin değeri yüzde 50 azaldı. 240 ruble şu an 1 dolara denk geliyor. Moskova Borsası, ekonomi çökmesin diye iki hafta boyunca kapalı kaldı.

“ASKERİ VE İNSANİ YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Ukrayna`ya 1 milyar dolardan fazla askeri yardımda bulunduk. Sevkiyatlarımız devam ediyor olacak. Müttefiklerimizle birlikte ortak bir güvenlik yardımında bulunuyoruz. BM ve insani yardım örgütleriyle Ukrayna`ya halkına yardım ediyoruz. On binlerce ton insani yardım ürünü ulaştırıyoruz.

Rusya`nın Ukrayna`daki savaşı Rus zaferiyle sonuçlanmayacak. Transatlantik ittifakın zayıflamasını ümit etti ama bu olmadı. Demokrasileri zayıflatmak istedi, başarısız oldu. Bütün dünya ortak bir duruş sergilemeye çalışıyor. Biz, Ukrayna`nın yanındayız. İmparator olmak isteyen insanlara dünyaya egemen olma hakkını vermeyeceğiz. Dünyada barış ve güvenlik tesis etmek istiyoruz.”

KİMYASAL SİLAHLARA İLİŞKİN SORUYU YANITLAMADI

Biden, gazetecilerin kimyasal silahlara ilişkin sorusunu yanıtlamadı. Biden, “İstihbarat konusunda bilgi paylaşmayacağım. Ancak Rusya kimyasal silah konusunda ciddi bir bedel ödeyecektir” diyerek basın toplantısını bitirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA