20 Eylül 2024 Cuma


13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI  
 
     
   

CHP 81 ilden iktidara seslendi: Fahiş zamları geri çekin


CHP fahiş elektrik zamlarıyla ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamalarda, "zamlar geri çekilsin" çağrısı yapıldı.

 

Tarih : 10 Şubat 2022 Perşembe 04:48   Okunma : 821

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirerek, elektrik faturalarına uygulanan zammı protesto etti. Mersin’de de il binasında iktidara zamları geri çekme çağrısında bulunuldu. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve partililerin katıldığı açıklamada konuşan İl Başkanı Adil Aktay, saray iktidarının zam yapmaya doymadığını söyledi. “Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor” diyen Aktay, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapıldığına dikkat çekti.

Hayat pahalılığı ile halkın yoksullaştırıldığını, vatandaşların pazar fileleri, tencereleri ve cüzdanlarının boş olduğunu belirten Aktay, “Kaybeden kim? 83 milyon! Peki ya kazanan? Saray ve yandaşları! Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile “Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte “kademeli tarife” adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 95 ORANINDAKİ ZAMLAR DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ”

Elektriğin insan hakkı olduğun, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olması gerektiğinin altını çizen Aktay, şöyle devam etti: “CHP olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz. Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.”

BAŞARIR: “PIRASA TANEYLE ALINIYOR”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, “Türkiye tam bir yangın yerine dönüşmüştür. Üç gündür Toroslar’da, Erdemli’de, Mersin Merkez ilçelerde gördüğümüz durum bir felakettir. Bir sefer gezdiğimiz tüm esnaflar elektrik ve doğalgaz faturalarından şikayetçi. Faturalar bir ay önceye göre yaklaşık 3 ile 7 kat arası artmış. Yani artık ödenmeyecek durumdadır. Dün Erdemli’de pazardaydık, Çukurova’da hiçbir zaman meyve-sebze alınırken sorun yaşanmıyordu ama ben ilk kez kabak ve patlıcanın kilosunun 30 lira olduğunu gördüm. İlk kez pırasanın taneyle alındığını gördüm. İlk kez bayat ekmek kuyruklarını gördüm. İlk kez ailelerin boş filelerle pazardan çıktığını gördüm. İlk kez pazar tezgahlarının Çukurova’da yarı oranında düştüğünü gördüm. 84 milyon bunu hak etmiyor” sözlerini dile getirdi. Vatandaşların, evlerindeki 8-9 ampulden ancak birini yakabilmelerinden dolayı kendisine dert yakındıklarını ifade eden CHP’li Başarır, “Bize elektrik faturasından dert yakınan vatandaşlara şunu söyledik, 8-9 tane ampulü söndürmenize gerek yok, tek ampulü söndürün Türkiye ışıl ışıl olsun, dedik. Bizim parti olarak il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla sokağa çıkacak yüzümüz, halkla dertleşecek yüzümüz, çözüm önerilimiz, çok kıymetli kadrolarımız var. Biz halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz Pazar, sokak, ev, çarşı gezmeye devam edeceğiz. Biz bu ülkeyi bu hale getirenleri hem şikâyet edeceğiz hem de yapacaklarımızı anlatacağız. Türkiye bu zalimlere, bu adaletsizlere, bu hukuksuzlara, bu ülkeyi bu hale getirenlere, bu tek adama mecbur değil. Hep beraber bu güzel ülkeyi güzel günlere getireceğiz. Çok fazla sürmeyecek. Biz bankaları kimin hortumladığını, kredileri kimin hortumladığını, beşli çetenin nasıl zenginleştiğini, garanti verilen yollarda nasıl fakirleştiğimizi, hangi tefeciye ne kadar faiz verdiğimizi, kimlerin hangi makam arabalarını haksız yere kullandığını, sarayın giderlerini, hepsini biliyoruz. Üç yıl içerisinde Türkiye’yi ışıl ışıl hale getireceğimize söz veriyoruz” sözlerini ifade ederek toplantıya son verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA