12 Nisan 2025 Cumartesi


01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"   11:24   MURAT EMIR: ``İLETIŞIM BAŞKANLıĞı BÖLGE MÜDÜRLÜKLERINE YAPıLAN ATAMALARDA ORTAK BIR TEK ÖZELLIK VAR, O DA TROL OLMALARı``   10:59   ESM SAMSUN ŞUBE BAŞKANı BULUT: "41 MILYONU AŞKıN KONUT ABONELERI YAPıLAN BU ZAMLARıN GERI ALıNMASıNı ISTIYORUZ"   10:57   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE, İBB`YE, İSTANBUL BAROSU`NA KAYYUM ATAYACAKLARDı"  
 
     
   

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, Mahalle Muhtarlarını Ağırladı


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarları Belediye yemekhanesinde ağırlayan Başkan Bozdoğan, "Demokrasimizin vazgeçilmez temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günlerini en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2021 Çarşamba 00:46   Okunma : 435

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarları Belediye yemekhanesinde ağırlayan Başkan Bozdoğan, "Demokrasimizin vazgeçilmez temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günlerini en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Latif Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürü Soner Yetgin, İlçe Nüfus Müdürü Kıymet Aynur Taşyürek,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hasibe Çetinay, Tarsus Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli ve mahalle muhtarlarının katıldığı 19 Ekim Muhtarlar Günü buluşmasına, Başkan Bozdoğan ev sahipliği yaptı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"On gün sonra kanla, gözyaşıyla, acıyla kazandığımız Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılını kutlayacağız. Cumhuriyet’in en önemli ögesi tüm bireylerin eşit haklara sahip yönetim şekli olan demokrasidir. Demokrasinin de yıllardan beri devam eden en önemli yapı taşı muhtarlarımızdır. 1829 yılından beri devam eden bu müessesenin en önemli özelliği devlet ve millet odasında bir noktadır. Öyle bir köprü ki devletin gören gözü, işiten kulağı, muhtarlardır. Tarsus’un toplamda yüz seksen tane mahallesi var. Yani aslında olaya baktığınız zaman ben belediye başkanı olarak bu kente neyim diye Düşündüğümde ben de Tarsus'un muhtarıyım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Evet sizler mahallelerin, köylerin, beldelerin muhtarısınız. Ama ben de Tarsus'un muhtarıyım. Buradaki en önemli özelliğimiz de halkla bütünleşip, öyle bir müessese haline geldi ki muhtarlık vizyoner yapıyı geleceğe taşıyacak yine sizlersiniz. Mahallelerin yaşam kalitesini mikroekonomisini düzenleyecek olan ve bunu arttırmaya çalışacak olanlar da muhtarlarımızdır. Yani olaya farklı bir açıdan baktığımız zaman her bir muhtarımızın üzerine düşen görevin ne kadar kutsal, ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Ve burada da en önemli özelliğiniz hiçbiriniz atanmış değil, seçilmiş insanlarsınız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde o milletin verdiği oylarla muhtar seçilen insanlarsınız. Gününüzü kutluyorum. Bu sadece bir günde sınırlı kalacak bir gün olsun istemiyorum. Keşke ileride bunun hafta bazında da düzenli olarak çalıştay şekline dönüştürülmesi bunların ilçe bazında, il bazında bu şekilde ortaya konulması elbette ki kent adına çok büyük bir fayda sağlar. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, "Türk demokrasisinin gerçekten temel taşı olup seçimle iş başına gelen ve mahallesine hizmet etmek üzere tek kişilik idareler muhtarlardır. Dolayısıyla bu bağlamda görevimiz ağır. Biz devletle millet arasında köprüyüz. Çünkü kapılarımız hiçbir zaman için kimseye kapanmaz. Yirmi dört saat telefonlarımız açık şekilde halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Muhtarlar günümüzün hepinize hayırlı uğurlu olmasını, sağlıklı mutlu günler geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli, "Sevgili muhtarlarım hepiniz hoş geldiniz. Huzurlarınızda Sayın Kaymakamıma, Sayın Belediye Başkanıma bize bugünümüzde, kutlu günümüzde incelik gösterdikleri için şahsım ve Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus şubesi adına teşekkür ediyorum. Muhtarlar Günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise şöyle konuştu:

“Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya geldik. Tüm muhtar arkadaşlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Gününüz kutlu olsun inşallah. Sayın belediye başkanımıza, Tarsus Belediyemize, bizi burada, sizleri burada yine ağırlayıp bir araya gelmemize ayrıca vesile olduğu için de teşekkürlerimi sunuyorum. Artık çok daha iyi anlaşıldı ki muhtarlık müessesesi önemli bir müessese, muhtar önemli bir kişi, hem seçilme şekli dolayısıyla demokrasinin gerçekten tecelli ettiği, doğrudan tecelli ettiği önemli bir müessese, vazgeçilmez bir müessese son dönemde de artık değeri çok daha iyi anlaşıldı. Biz bu anlamda hem biz hem devletimiz gerçekten bu müesseseye ve bu müessesenin içerisindeki muhtarlarımıza önem veriyoruz, değer veriyoruz. Çünkü muhtarlarımız bizim halkla en önemli köprümüz yani vatandaşın sorununu, sıkıntısını bir şekilde bize aktaran o sorunun sıkıntının çözümü için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının kapılarını çalan bir şekilde o sorunlarının çözülmesi için gece gündüz çalışan arkadaşlarımız. Devlete yardımcı olan, aynı zamanda vatandaşa da yardımcı olan, iki yönü olan bir müessese. O yüzden bizim için gerçekten muhtarlık müessesesi önemli. Demokrasi adına, sizin karakaşınız, kara gözünüz için de değil. Yani neticede siz halkı temsil ediyorsunuz. Halkın seçtiği insanlarsınız. Size verilecek yeni görevler, yetkiler, sorumluluklar demokrasi adına da gerçekten güzel olacaktır. İyi olacaktır diye şahsen düşünüyorum. Bu duygularla, düşüncelerle biz her zaman sizin yanınızdayız. Belediye başkanımıza, belediyemize, bizi burada misafir ettiği için, sizleri burada misafir ettiği için teşekkür ediyorum. İnşallah Tarsus için hep birlikte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Gününüz kutlu olsun. Nice günlerde, güzel günlerde buluşmak dileğiyle.”

Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltı sonrasında protokol üyeleri, mahalle muhtarlarına çiçek takdim ederek yeniden günlerini kutladılar.

Daha sonra protokol üyeleri ve muhtarların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Muhtarlar Günü’nün anısına Atatürk Çarşısı içerisinde bulunan parkta fidan dikimi gerçekleştirildi.






Paylaş :
Etiketler :   COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, İZOCAM PEFLEX, FOLYO, FİDAN KORUYUCU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA