27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

Kurtuluş Geleneği 18. Yılında da Bozulmadı


Bu yıl 18.si düzenlenen, Kurtuluş Geleneğinin “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Tarih : 10 Ekim 2021 Pazar 23:49   Okunma : 1318

Bu yıl 18.si düzenlenen, Kurtuluş Geleneğinin “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Mersin Dayanışma Platformunun düzenlediği, Kurtuluş Geleneğinin “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliğinin 18’incisi yapıldı. Yenişehir’de Park kafede yapılan etkinliğe, CHP İl-İlçe Yöneticileri,CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,Halkların Demokratik Kongresi HDK Mersin Meclisi üyeleri,HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İnsan Hakları Derneği  yöneticileri, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile yüzlerce kişi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını ve sunumunu yapan Ayşe Eren ve Ahmet Özdemir etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkürlerini ve selamlarını sunarak başladığı konuşmasında,

Değerli konuklar, sevgili dostlar, yoldaşlar

Mersin Dayanışma Platformu’nun organize ettiği “Gelenekten Geleceğe Gençlerle” Geleneksel 18. pilav kavurma dayanışma etkiliğimize hoş geldiniz.

18 yıl geçti dile kolay, pek çok zorlukları aşarak buralara geldik, pek çok engelle karşılaştık. Kimi zaman eksilsek de, gençlerle ve yeni katılanlarla arttık.

18. yıl geçti dile kolay. 18 yıl boyunca tüm dostlarımızla ve yoldaşlarımızla omuzladık pilav kazanını, birlikte salladık kaşığı. Kimimiz kara toprağa düştü, kimimiz mahpus damına ama sıradakiler omuzlamaya devam etti kazanı, dayanışma var etti etkinliğimizi her ekimin ilk haftasında.

18 yıl aslında ne pilavdı, ne kazandı ne de kaşık bizim için.

18 yıl bir fikri takipti, topluma verilen bir mesaj, umudu ayakta tutma inadı, geleceği kazanma kararlılığı, insana, doğaya dair olandan yana olma bilinciydi. İnsan kalabilmekte ısrardı.

Çünkü tabağınızda pilav pilav olmaktan çok daha öteydi bizler için, gördüğünüz her bir bulgur tanesinin arkasında bir fikir saklıydı.

O fikir Bolivya dağlarında ölümsüzleşen CHE'nin enternasyonalizmiydi....

her 8 ekimde darağacında kızıl bir bayrağa dönüşen yoldaşımız Necdet Adalı’nın cüreti ve kararlılığıydı.

Behice Boran’ın devrim ve sosyalizm mücadelesindeki inadıydı.

Faşistlerce katledilen Türkiye İşçi Parti’li 7 gencimizin ardında kalan hüzün ve öfkeydi.

Cezaevlerini üniversiteye çeviren Kızıl profesör Hikmet Kıvılcımlı’nın emeği, alın teri ve sosyalizm mücadelesine kattıklarıydı.

18 yıllık bir tarihin hem tanığı, hem faili hem sanığı olduk milyonlarla birlikte.

Bizim pilava kaşık sallamakla özdeşleşmiş olan birbirimizden güç alarak, dayanışarak geçirdiğimiz 18 yıl ülkemizin tamamı açısından bir zulüm düzenine dönüştü.

Bir ekim günü Ankara’da gar meydanında kırıldı dallarımız, koparıldı filizlerimiz iktidar beslemesi

kanlı katiller tarafından.

Zevkü sefa içinde gününü gün ederken, ince boyunlu yoksul çocukların emeği, alınteri, kanı ve canı üzerinden zenginliğine zenginlik katarken birileri, açlık, yoksulluk ve sefalet kök saldı ülkemizin yoksul bağrında.

Şimdi bir gün dönümündeyiz.

Dün nasıl dayanışmayla ayakta kaldıysak, birbimizden güç alarak var olduysak, birbirimizin arazına  ilaç olduysak şimdi bir başka gerekliliğin zamanı.

Yoksul ve güzel ülkemizi yeniden inşaa etmenin zamanı.

Köhnemiş devrin karanlık adamlarını tarihin çöp sepetine, hem de bir daha çıkmayacakları haliyle fırlatıp atmanın zamanı.

Dayanışmayı, bir arada cem olmayı çoğaltmanın zamanı. Hep beraber çoğalmanın zamanı.

senlik benlik kavgasını bırakmanın, barış demokrasi ve özgürlükler temelinde bir ülkeyi kurmak için mücadeleye atılmanın zamanı.

Her birimizin bir diğerimizden farklı olduğunu bilerek ve bunu bir zenginlik addederek ülkeyi bir çiçek bahçesine dönüştürmenin zamanı.

Yani mesele pilav değil, o pilavı var eden her bir bulgur tanesinin ardında gizlenmiş anlamdır.

O sebeple Vardık varız var olacağız bizler için bir slogan olmanın ötesinde bir mücadele manifestosu ve yok haritasıdır.

Ne diyordu şair

(..)bin kez budadılar körpe dallarımızı bin kez kırdılar

yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz

bin kez korkuya boğdular zamanı

bin kez ölümlediler

yine doğumdayız işte yine sevinçteyiz

bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek

yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek (...)

MDP adına tekrar hoş geldiniz diyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ve bu kutlu davada, Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diyoruz.

BARIŞI SAVUNANLAR KATLEDİLDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak, “Kardeşlik ve barışı savunanlar bugün katledildi. Koltuk, için katledildi. 104 canın hesabını soracağız. Ülkedeki özgürlük istiyoruz” diye konuştu.  Başarır, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ağır sözlerle yüklendi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Ülkenin en büyük katliamıydı. O zamandan bu zamana kadar Ankara dehlizlerinde kapatılmış dosyalar var. Bu katliamı karartmak için ellerinden geleni yaptı. IŞİD’e eskortluk yapan devlet, onların tekerine taş değdirtmeden, Ankara’ya kadar gelmesini sağladı. Katliama ilişkin etkin bir soruşturma yapılmadı, iktidar eliyle açık bir katliam yaşandı. Katliamı engellemek zor değildi. O katliamı yapanlar, Suruç’ta, Diyarbakır’da, patlama yapanlardı. Bu katliam, tarihte bir kara leke olarak kalacaktır. Katliamlarından kamusal bir bilinçle hesap sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KURTULUŞ, GELENEKTEN, GELECEĞE, GENÇLERLE, PİLAV, KAVURMA, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA