23 Haziran 2024 Pazar


16:59   DIYARBAKıR VALILIĞI`NDEN "YANGıN BÖLGESINDE VALIYE ‘YALAN SÖYLÜYORSUNUZ` DIYEN GENÇ DARBEDILDI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI   15:24   AKP SEÇIMI KAYBEDINCE YOL VAADINI UNUTTU...    14:13   MUĞLALı VATANDAŞLARDAN YENI VERGI PAKETINE TEPKI   13:04   DIYARBAKıR-MARDIN ARASıNDAKI YANGıN... MARDIN TABIP ODASı`NıN ÖN RAPORU AÇıKLANDı   13:03   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN DIYARBAKıR-MARDIN YANGıYLA İLGILI AÇıKLAMA   12:06   TBMM, BAYRAM TATILININ ARDıNDAN MESAIYE BAŞLıYOR...   10:59   TÜRKER ATEŞ: KONUT KIRALARı SON IKI YıLDA DÖRT KAT ARTTı   10:44   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KARATEPE, YARıN BAKAN ŞIMŞEK İLE BIR ARAYA GELECEK   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, SILIFKELI YURTTAŞLARLA BULUŞTU   09:43   ÇIFTÇI ÖMER FETHI GÜRER`E DERT YANDı   17:32   SEZGIN TANRıKULU, DIYARBAKıR`DAKI YANGıN BÖLGESINDE   15:03   CHP KAYSERI İL BAŞKANı FEYZULLAH KESKIN, SAĞDUYU ÇAĞRıSı YAPTı   13:41   ÖZGÜR ÖZEL, MALATYA YAZıHAN`DA...   13:27   BAKAN ŞIMŞEK: "MOTOKURYE FAALIYETLERIYLE BAHŞIŞ GELIRLERININ VERGILENDIRILMESINI KOLAYLAŞTıRıYORUZ"   13:21   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "HALKı ADETA BIR KıSKACA ALAN AKP IKTIDARı, BESLENME, BARıNMA VE ULAŞıM DıŞıNDA INSANıMıZıN INSANCA BIR YAŞAM SÜRMESINE IZIN VERMIYOR"   13:08   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI, DÖRT GAZETECININ HEDEF GÖSTERILMESINI KıNADı   13:06   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "30 HAZIRAN`DA KOCAELI`DE `GEÇINEMIYORUZ MITINGI` DÜZENLEYECEĞIZ"   12:09   MANISALı KARPUZ ÜRETICISI: "BU IŞTEN PARA KAZANAMıYORUZ"   11:41   KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI`NDEN YANGıN AÇıKLAMASı: "ÇOK ÜZGÜN VE ÖFKELIYIZ"  
 
     
   

Türkiye Son Sürat Ortaçağ Karanlığına Sürükleniyor..


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yürürlüğe koyduğu müfredata tepkiler büyürken, Cumhuriyet Kadınları Derneği tüm Türkiye’de eşzamanlı basın toplantısı düzenledi.

 

Tarih : 19 Eylül 2017 Salı 00:08   Okunma : 628

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yürürlüğe koyduğu müfredata tepkiler büyürken, Cumhuriyet Kadınları Derneği tüm Türkiye'de eşzamanlı basın toplantısı düzenledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı müfredata tepki göstererek Türkiye'nin son sürat ortaçağ karanlığına sürüklendiğini vurguladı.

Yapılan basın açıklamasında Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, “Milli Eğitim Bakanlığı Atatürksüz bir müfredatı çocuklarımıza dayatmaktadır. Bu müfredat Cumhuriyet devrimlerinin, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı, ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, devrim tarihimize saldıran, cumhuriyete düşman, milli devlet yerine ümmetçiliği hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ifade özgürlüğünü yok eden, milli devlet ve laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını önceleyen çağdışı bir programdır” dedi.  

Yeni müfredatın Cumhuriyet eğitimini ve Cumhuriyet kurumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek milleti bir arada tutan değerleri yok edeceğini söyleyen Benzetsel, “Ne yazık ki artık MEB milli değildir, eğitim de yoktur. Ensar Vakfı başta olmak üzere dinci, çıkarcı, bölücü örgütlerin özel çiftliği olmuştur. Çocuklarımız artık onların karanlık emellerine göre şekillendirilecektir. Bakanlığın adı bundan böyle Ümmetçi Bakanlığı olmalıdır. Ancak biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bunlara izin vermeyeceğiz. Milli devletin varlığını sürdürmesi, cumhuriyet devriminin kazanımlarının korunması, kadın erkek eşitliğinin, inanlık onurunun, inanç ve ifade özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz. Tüm insanlık çağdaş uygarlığa ve bilimde en üst seviyeye ulaşmak için yarışırken, Türkiye son sürat ortaçağ karanlığına sürükleniyor. Neredeyse 100 yıl önce yürürlükten kaldırılan Mecelle kanununu çocuklarımıza öğretmekle mi uzay çağını yakalayacağız. Bu müfredatın akla ve bilime aykırı ablukaları için daha yüzlerce örnek verebiliriz, ancak bu bir basın toplantısına sığmaz, birkaç günlük konferans gerektirir” diye konuştu.

 Çocukların geleceğinin karartılmasına rıza göstermeyeceklerini vurgulayan Benzetsel; çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istediklerini belirterek, Türkiye genelinde CKD olarak Müfredatın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını söyledi. 97 şubesi ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine siyah çelenk bırakma ve tüm üyeleri ile MEB'e telgraf çekme eylemi de yapacaklarını duyuran Cumhuriyet Kadınları Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel; “Bunlar daha başlangıç. Çağdışı müfredat iptal edilinceye kadar halkımızla birlikte ve sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceğiz. Bu ümmetçiler heveslenmesinler. Biz Türk anaları, evlatlarımıza, torunlarımıza o unutturmak istedikleri Atatürk’ü, Cumhuriyet’i, vatan ve bayrak sevgisini hep öğrettik, daima da öğreteceğiz. Bu milletin beyninden, gönlünden Atatürk’ü silemezsiniz, silemeyeceksiniz. Atamızın o güzel sözüyle 'Milletin İstiklalini, Milletin Azim ve kararı kurtaracaktır.' ” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  ckd, meb, serdal kuyucuoğlu, muazzez benzetsel.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA