20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

AKİB’in kuracağı dış ticaret lisesi ihracata ara eleman yetiştirecek


AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “İhracata yönelik kalifiye eleman sıkıntısı had sahaya ulaştı. AKİB’in Kayseri Melikgazi’de kuracağı Dış Ticaret Lisesi, bölgedeki firmaların ihtiyacını karşılayacak.”

 

Tarih : 19 Ağustos 2021 Perşembe 18:28   Okunma : 401

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), ihracatta ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak için ikinci önemli adımı attı. AKİB, Mersin’in ardından Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde de bir Dış Ticaret Lisesi kuracak. Melikgazi Belediyesi ile iş birliğiyle hayata geçirilecek 24 derslikli lise lojistik ve dış ticaret ağırlıklı eğitim verecek.

AKİB’in kalifiye eleman açığını kapatmak için yaptıracağı okulun ilçede kurulmasına öncülük eden Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, “Bölgede faaliyet gösteren firmalarımızın özellikle ihracata yönelik ara eleman ihtiyacı giderek artıyordu. Sektörün dış ticareti bilen eğitimli ara elemana, gençlerimizin de işe ihtiyacı var. Bu sorunu çözebilmek adına ihracatçılar olarak elimizi taşın altına koyduk ve bir dış ticaret lisesi kurmak için girişimlerde bulunduk. Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, bu talebimizi olumlu karşıladı. Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun da gayretleriyle Melikgazi ilçesinde organize sanayi bölgesine yakın bir bölümde güzel bir arsa tahsis edildi. Bu arsada en kısa zamanda okul yapımını tamamlayıp, Kayseri’mize kazandıracağız. Buradan mezun olacak gençlerimiz de ara eleman olarak organize sanayi bölgesindeki ihracatçı firmaların çok fazla ihtiyaç duyduğu dış ticaret operasyon ve pazarlama alanında iş imkanına kavuşacaklar” dedi.

AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan ile birlikte Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret eden Kılıçer, “Okul eğitime başladığında AKİB'den bir başkanın da yönetimde görev alması planlanıyor. Müfredata uygun görülürse sektörün ihtiyacı olan bir iki ders de eklenebilecek. Gerekli izinler alındı, bir an önce inşaata başlamak istiyoruz. Bir yılda bitirip önümüzdeki eğitim sezonunda okulun faaliyete geçmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Bünyesindeki 8 birlikle bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan AKİB’in 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde ihracatını yüzde 39,7 artırarak 8,48 milyar dolara ulaştığını belirten AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, son 12 aylık bölge ihracatının ise yüzde 15,4 artışla 13,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini vurguladı. Kılıçer, Dış Ticaret Lisesi’nden mezun olan gençlerin bölgedeki firmalarda istihdam edilmesiyle önemli bir engelin aşılacağına da dikkat çekerek, “İhracat ordumuza katılacak olan gençlerimizle daha da güçlenecek ve hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKİB, İTHALAT, İHRACAT, AKAMİB, DIŞ TİCARET

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA