6 Şubat 2025 Perşembe


01:41   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA TBB`DEN AÇıKLAMA: "ADALET YERINI BULANA KADAR MÜCADELEYI BıRAKMAYACAĞıZ"   01:21   CHP`DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA VIDEOLU PAYLAŞıM   23:44   6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜ... VAHAP SEÇER, "DEPREMZEDE VATANDAŞLARıMıZA DESTEK OLMAYA, GELECEK IÇIN ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   23:42   TİP LIDERI ERKAN BAŞ`TAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA IKTIDARA TEPKI : "TOPLADıĞıN PARAYı GÖTÜRÜP ZENGINLERE, PATRONLARA PEŞKEŞ ÇEKTIĞIN IÇIN..."   22:57   EGE DENIZI`NDE 5,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BIR DEPREM DAHA MEYDANA GELDI   22:55   BAHÇELI`NIN HASTANEYE KALDıRıLDıĞı IDDIASı... SEMIH YALÇıN: GENEL BAŞKANıMıZıN SAĞLıĞı YERINDEDIR, ÖKSÜRÜĞÜNÜN GEÇMEMESI ÜZERINE ILERI TETKIKLER YAPıLıYOR   15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   12:15   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: “CINAYETLE YARGıLANAN MÜTEAHHIDI KURAYLA EV SAHIBI YAPTıLAR”   11:56   6 ŞUBAT DEPREMLERI… CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN TUNÇ`A: “DEPREM SORUŞTURMALARDAN KAÇıNA ‘KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR` KARARı VERILMIŞTIR?"   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:14   ABD MEDYASı: “CIA, TRUMP TARAFıNDAN BAŞTAN OLUŞTURULMAK ISTENIYOR”   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"  
 
     
   

Mersin Limanı Genel Müdürü Daele: Limanda Kör Nokta Yok, 559 Kamera İle İzleniyor


Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, muz yüklü konteynerlerin Mersin Limanı’nda kör noktalara çekilip içindeki kokain boşaltıldıktan sonra yeniden mühürlenerek x-ray cihazına sevk edildiğini öne süren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e yanıt verdi. Daele, 559 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenen limanda ‘kör nokta’ bulunmadığını söyledi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2021 Perşembe 16:09   Okunma : 2078

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, muz yüklü konteynerlerin Mersin Limanı’nda kör noktalara çekilip içindeki kokain boşaltıldıktan sonra yeniden mühürlenerek x-ray cihazına sevk edildiğini öne süren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e yanıt verdi. Daele, 559 güvenlik kamerasıyla 7 gün 24 saat izlenen limanda ‘kör nokta’ bulunmadığını söyledi.

MIP Genel Müdür Johan Van Daele, CHP’li Polat ve Antmen’in Mersin Limanı’yla ilgili iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Daele, 11 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile imzalanmış olan İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereğince, şirketin tüm faaliyetlerini, kanunlar çerçevesinde ilgili kamu kurumlarının gözetim ve denetiminde sürdürdüğünü kaydetti.

“559 KAMERA İLE KESİNTİSİZ İZLENİYOR”

Sadece limancılık faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan şirketlerinin, basında yer alan söz konusu açıklamanın içeriği ile herhangi bir ilgisi ve bağlantısının olmadığını söyleyen Daele, “Güvenlik tehditlerini tespit etmek/değerlendirmek ve uluslararası ticarette kullanılan gemileri ve liman tesislerini etkileyen güvenlik tehditlerini önleyici önlemler almak amacı ile IMO’nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) ISPS (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenliği) kuralları gereğince, Mersin Limanı sınırlarında gerçekleştirilen her türlü yükleme/tahliye operasyonları, kapı giriş-çıkış operasyonları, gemi yanaşma/ayrılma veya yükleme/tahliye operasyonları, konteyner iç dolum/boşaltım hizmetleri ve diğer bütün terminal hizmetleri, şirketimizin güvenlik birimi tarafından 559 adet kamera ile kesintisiz olarak 7/24 izlenmektedir” dedi.

“19 İLAVE DOME KAMERA ALINDI”

Daele, kayıt altına alınan görüntülerin Mersin Gümrük Müdürlüğü, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Gemi Kontrol Birimi, Mersin Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Kapılar Personelleri, Mersin Deniz Polisi, Mersin Limanı B Kapı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Binası CCTV personeli, Mersin Emniyet Müdürlüğü Liman Narkotik Büro Amirliği ve Ankara Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ile eşzamanlı olarak paylaşıldığını vurguladı.

Daele, ayrıca Ankara Gümrük Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine 19 adet ilave dome kamera satın alınarak belirlenen yerlere monte edildiğini ve kendilerince alınan önlemlere ek olarak, şirketçe izlenemeyecek şekilde bu kameraların tüm kontrollerinin de kendilerine verildiğini belirtti.

“KONTEYNER MÜHÜRLERİ GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ONAYI OLMADAN DEĞİŞTİRİLEMEZ”

Johan Van Daele, limanın herhangi bir alanında kör nokta bulunmadığının da altını çizerek şöyle devam etti:

“Bununla birlikte kanuni yükümlülüğümüz olan ‘30 günlük’ kamera kayıtlarının depolanma süresi, şirketimizin tüm paydaşlarına eksiksiz ve güvenilir hizmet sunabilmek amacıyla yapmış olduğu yatırımlar neticesinde ‘60 güne’ çıkarılmıştır. Gündeme getirilen ‘Kopya mühür’ konusunun da şirketimiz ile herhangi bir bağlantısı kesinlikle söz konusu değildir. Liman içerisinde bulunan hiçbir konteynerin mührü, Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı olmadan değiştirilemez, kırılamaz veya herhangi bir müdahaleye tabii tutulamaz. Mersin Gümrük Müdürlüğü onayı doğrultusunda hizmet verilen veya verilecek olan tüm mühür işlemleri, Gümrük memuru kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Mühür sürecinde şirketimizin herhangi bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.  Yukarıda yaptığımız, yasalara dayanan ve ispatlanabilir açıklamalardan da anlaşılacağı üzere şirketimiz, 2007 yılından bu yana şeffaf ve hesap verebilir kurum kültürü doğrultusunda, tüm faaliyetlerini kanunlar çerçevesinde tam ve eksiksiz şekilde yerine getirmektedir.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN, LİMANI, GENEL, MÜDÜRÜ, DAELE, MIP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA