20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

Büyükşehir’den Sahildeki Kuşlar İçin 48 Odalı Kuş Evi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıylakuş popülasyonunun yoğun olduğu Adnan Menderes Sahili’ne Kuş Evi yerleştirdi.Okaliptüs ağacını çevreleyecek şekilde yerleştirilen 48 odalı Kuş Evi’nde bulunan şamandıra sistemi sayesinde su bulma, yem alanı sayesinde de yem arama sıkıntısı çekmeyecek olan kuşlar, yaz aylarında da sıcaktan korunabilecek.

 

Tarih : 28 Mayıs 2021 Cuma 12:49   Okunma : 506

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kuş popülasyonunun yoğun olduğu Adnan Menderes Sahili’ne Kuş Evi yerleştirdi.Sahil boyunca Kültür Park’ta kuş popülasyonunun fazla olduğu alan için özel tasarlanan Kuş Evi sayesinde kuşlar yazın sıcağından korunurken, yem ve su sıkıntısı da çekmeyecek.

48 odalı,şamandıra sistemli Kuş Evi

Kentleşmenin artmasıyla doğal yaşam alanları azalan, en çok yem ve su bulma konusunda sıkıntı çeken kuşlar, özel tasarlanan Kuş Evi’nde bulunan şamandıra sistemi ve yem bölmesi ile yemsiz ve susuz kalmayacak.Doğayla bütünlük sağlaması adına okaliptüs ağacının etrafına çember bir şekilde yerleştirilen Kuş Evi’nin 48 odası bulunuyor.

“Kuşların hem temiz su hem de barınma ihtiyaçlarını karşılıyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü’nde Biyolog olarak görev yapan Altay Atlı, Kuş Evi fikrinin çıkış noktasını anlattı. Kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşları da her gün beslediklerini ifade eden Atlı, “Bu beslemeler sırasında bir şey fark ettik ki bu kuşların hem temiz su ihtiyaçlarının giderilmesi hem de barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Özellikle çevredeki kirli suları içen hayvanlarda yoğun bir hastalık gözlemledik. Bunun neticesinde böyle bir şey tasarlandı.  Bu Kuş Evi’nin en önemli özelliğinden birisi kuşlara 24 saat temiz su sağlanıyor olması. İçerisinde şamandıra sistemi var. Su azaldıkça yeni su doluyor. Gün içerisinde ekiplerimiz tarafından kuşların beslenmesi yapılıyor” dedi.

İlerleyen günlerde farklı kuş türleri için de çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekleyen Atlı, “Kuş popülasyonunun yoğun olduğu noktalarda bu çalışmamızı devam ettirebiliriz. Bu sadece güvercinler için yapılan bir nokta değil. Diğer kuş türleri için de çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

“Doğayla bir bütünlük sağlıyor”

Hayvan mobilyası tasarımcısı olan ve Kuş Evi’ni de tasarlayanİç Mimar Merve Selin Dayı, evin teknik özelliklerinden bahsederek, “Kuş Evi’nin malzemesini kayın marin kontrplaktan yaptım. Bu teknelerde kullanılan özel bir malzeme. Uzun yıllar boyunca kuşların güvenle kullanabileceği, zarar görmeyen bir ürün. Alt kısmında su haznesini şamandıra sistemi ile yaptım. Böylece birinin manuel olarak oraya su doldurması gerekmeyecek. Kuşlar her istediği an orada içme suyu bulabilecek”ifadelerini kullandı.

Tasarımı,  kedilerin ağaca tırmanmasını engelleyecek şekilde yaptıklarını sözlerine ekleyen Dayı, “Kedilerin ağaca tırmanmasını engellemek için bir aparat geliştirdik. Bu aparat kedilere zarar vermeyecek fakat onların yukarı çıkıp yuvalara erişmesini engelleyecek. Tasarımın dairesel bir şekilde okaliptus ağacını çevrelemesinin nedeni doğayla bir bütünlük sağlıyor olması ve çevrede ekstra bir hacim alan kaplamıyor olması”diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA