Yeni endüstri evresinin akıllı ve dijital fabrikalarını inşa eden Doruk’un Türkiye orijinli uluslararası üretim yönetim sistemi ProManage, üretim verilerini toplama modülü ProData ile sanayicilerin üretim süreçlerini prediktif yani kestirimci hale getiriyor. Üretimde kalitenin en iyi olduğu ortam koşullarının ve makine değerlerinin tespitiyle maksimum verime imkân tanıyan ProManage ProData, üretim maliyetlerini düşürüp kalite değerlerini artırıyor. ProData, teknolojik gelişmeleri takip eden firmaların çok daha kazançlı olduğu günümüz koşullarında sağladığı rekabet avantajıyla da dikkat çekiyor.
Geleceği öngören yeni nesil teknoloji
Üretim hatlarında ürün, emir, operatör, hammadde, yarı mamul, zaman, proses koşulları ve ortama ilişkin verileri toplayan ve bu verileri değerlendiren ProData modülü sayesinde sanayiciler kolaylıkla işletmelerinin geleceğini öngörebiliyor. Fabrikalarda üretime ilişkin tüm operasyonların dijital araçlarla yönetimini sağlayan ProManage ile tamamen entegre çalışan ProData modülü, kestirimci kalite, bakım ve planlama için gerekli altyapıyı sağlıyor.
Üretime ait tüm sorulara yanıt veriliyor
İşletmelerin sıcaklık, basınç, nem, devir hızı, tork press basıncı gibi bir takım üretim proses değerlerini, parametrelerini ve set değerlerini sensörler aracılığıyla makinalardan toplayan ProData modülü bu değerleri veri tabanına kaydediyor. Böylelikle, “Hangi ürün hangi makineden geçerken ne kadar enerji sarf etti, ne hızda döndü, basınç ve sıcaklık ne kadar oldu, kalite oranı ne oldu?” gibi pek çok kritik soruya yanıt veriliyor.
Yapay Zekâ ve Artırılmış Gerçeklik teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage’ın ProData modülü, yapay zekâ ve makine öğrenmesi uygulamalarını hayata geçiren verileri de sağlıyor. Bu sayede hangi istasyonun ne hızda çalışırsa kalite oranının yüksek ya da düşük olduğu, mevsim koşullarının kalite, üretim ve arıza sonuçlarına nasıl etki ettiği gibi bilgilere ulaşmayı da mümkün kılıyor.
Doruk Hakkında
Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve 23 yıllık köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye’deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileri ile tanıştırmak hedefiyle yola çıkan Doruk, “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden ve sektör lideri olan firma konumunda. 2006’da Romanya Arctic fabrikasına ilk ihracatını gerçekleştirerek uluslararası pazarlara ilk adımını atan Doruk, Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan Türkiye Orijinli Uluslararası Üretim Yönetimi Sistemi ProManage ile dünya genelinde 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunun dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor. IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk’un Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ofisi ve İzmir Depark Teknokent ofisinin yanı sıra Amerika’nın Chicago kentinde şirketi bulunuyor. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için kurulan MxD’nin Ar-Ge partneri olan Doruk, 2020’de cirosunun yüzde 60’ını Ar-Ge’ye ayırdı. ABD, Rusya, Belçika, Romanya, Bulgaristan, Cezayir, Sırbistan ve Tataristan’a ihracat gerçekleştiren ve gelecek hedefini “dünya markası olmak” şeklinde belirleyen Doruk’un, Amerika’daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi Japonya merkezli ITO Corporation ile yaptığı partnerlik anlaşması sonucu Asya Pasifik pazarına da giriş yaptı. Doruk, son olarak çalışan sağlığının korunarak üretime devam edilebilmesi için ProManage KiT (Kontrollü İnsan Trafiği) adını verdiği sosyal mesafe ölçüm ve uyarı sistemini geliştirdi. Fabrikaların faaliyetlerine devam ederken çalışanlarının sosyal mesafe denetimini ve raporlamasını anlık olarak yapabilmelerini sağlayan ProManage KiT’i, sanayicilere bedelsiz sağlayan Doruk, böylece işletmelerin çalışan sağlığı açısından riskleri değerlendirerek hemen önlem almalarını mümkün kılıyor.