25 Kasım 2025 Salı


16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”  
 
     
 
 
image

Okunma : 2127  Tarih : 30.4.2019  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Mustafa Esmer CENGİZ

BOZDOĞAN’LA GELEN BAHAR

Haftanın iki günü ücretsiz muayene.
Gerekirse ilaçlar da doktordan.
İnanması zor.

Gözlerimle görmeseydim inanmazdım.
Gülen gözlerle karşılamıştı beni de ; güler yüzle uğurlamıştı.

Haluk Bozdoğan’dan söz ediyorum.

Tarsus’un şimdiki Belediye Başkanından.
Kılıçdaroğlu’nun  “ Ben sevdim, siz de seveceksiniz.” dediği Bozdoğan’dan.
Tarsus’un esnafı gibi, işadamları gibi, çaycısı, boyacısı gibi ben de sevdim .

Muayenehanesi bile bir kütüphane. Duvarlardaki raflar, yerdeki sehpalar, her taraf kitap, dergi.
Çok okuduğu her halinden belli.

Hani “ Adam gibi adam” denir ya öyle işte.
Cumhuriyetin temel kazanımlarını içselleştiren, sağlam bir Atatürkçü.

Ayrıştıran, bölen, ötekileştiren değil, kapsayan, kollayan, birleştiren.
Tarsuslu, Tarsus’da dokunmadığı insan yok gibi. Dili, sevgi dili; yüreği sevgi dolu. Babacan, güvenilir.

Yeni nesil belediyeciliğin öncülerinden.

Bundan böyle adam kayırmaca yok yani. Halkın parasını çar çur etme yok. Yalan yok, dolan yok.
İhaleyi kimler almış, kaça almış ;ne yapılmış, kaça yapılmış; neler yapılacak daha… Her şeyi bilecek Tarsuslu.

Kendilerini kaf dağında gören, burnundan kıl aldırmayan,” Ben yaptım, oldu” diyenleri gördü Türkiye; Tarsuslu da gördü .

Ve yimi beş yıl sonra da olsa uyandı,”yeter” dedi, kabuğunu kırdı. Helal olsun!
Doktor Haluk halkınn yanında oldu hep, garibanın, masumun yanında oldu. Haklının yanında, haksızlığın karşısında.
Dili, dini, ırkı , düşüncesi ne olursa olsun insanın yanında oldu hep.

Şimdi de Tarsuslu başkanının yanında. Tarsus karası gibi, Kleopartra kapısı gibi, kale gibi. 
Beş yıl sonrasının Tarsus’unu görüyor gibiyim şimdiden; Tarsusluları da. Işıl ışıl, modern, eskiden olduğu gibi varsıl ve mutlu.
Bunu bir kenara yazın:

İstanbul’un İmamoğlu’su, Ankara’nın Yavaş’ı, Eskişehir’in Büyükerşen’i varsa Tarsus’un da Bozdoğanı var artık.

Belediyeciliğin ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini görecek bu halk. Kendilerini bağrına basanları bağrına bastı işte. Bir daha da bırakacağını sanmam.
Her başarının ardında bir kadın! Doğrudur. Eşi Derya Özinç Bozdoğan ‘i de unutmamalı. O da mazlumların anası, şefkatli, anaç, çağdaş. Haksızlıkların karşısında kaya gibi duran bir avukat. Eşinin yanında oldu her zaman. Alanlarda, halkın arasında. Şimdi yine eşiyle el ele güzel bir Tarsus için, mutlu bir Tarsus için. Ne mutlu.

“Martın sonu bahar” deniyordu ya işte geldi bahar.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 








 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA