27 Ocak 2026 Salı


19:50   MERSIN, VETERAN MASA TENISINDE DÜNYA BULUŞMA NOKTASı OLDU   19:39   TOROSLAR’ıN MELEKLERI LIGE DAMGA VURDU: SEZON FINALINDE MUHTEŞEM ZAFER   19:30   AKDENIZ BELEDIYE SPOR FıRTıNASı DINMIYOR   19:19   VAHAP SEÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “ADALET YOKSA GERISI TEFERRUATTıR”   19:16   “DIYARBAKıR’DA MIGROS IŞÇILERI AYAKTA: CHP’DEN DAYANıŞMA ÇAĞRıSı”   19:01   “DEM PARTI’DEN KRITIK ÇAĞRı: MÜRŞITPıNAR AÇıLMALı, KOBANI’YE İNSANI YARDıM ULAŞTıRıLMALı”   09:10   MERSIN’DE MINIK SANATÇıLAR SAHNEYI FETHETTI: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN RESIM VE MÜZIK ŞÖLENI   20:15   “KUZEY ADANA’NıN ÇıĞLıĞı: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS’E GÜÇLÜ ÇAĞRı”   20:05   MERSIN KARIYER MERKEZI, ÇAMLıBEL LIONS ILE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI: GENÇLER İÇIN SÜRDÜRÜLEBILIR KARIYER EKOSISTEMI   18:40   TALAT DINÇER’DEN ARSLANKÖY UYARıSı: “510 HEKTARLıK TEHLIKE, ÇED KARARı AÇıKLANMALı”   18:04   TOROSLAR, TEKSTIL ÜSSÜ OLUYOR: BAŞKAN YıLDıZ ALMANYA’DA ULUSLARARASı İŞ BIRLIĞI İÇIN GÖRÜŞMELERDE BULUNDU   09:39   “MERSIN’DE MINIKLERE TRAFIK BILINCI: BÜYÜKŞEHIR’IN TRAFIK PARKı TATILDE REKOR İLGI GÖRDÜ”   16:42   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:01   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:33   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”  
 
     
   

Karaca; Nerede bu deprem eylem planı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti.

 

Tarih : 13 Ocak 2021 Çarşamba 18:58   Okunma : 1033

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti.

Denizli ard arda depremlere sahne olurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan kamuoyunun beklediği sorularla ilgili açıklama geldi. Afetlerin zararlarının önlenebilirliğine vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sunduğunu ancak soruların yanıtsız bırakıldığını belirtti. “Harekete geçmek için ille bir deprem mi yaşanması lazım? Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan neyi bekliyor? Ortada ne eylem planı var ne özel tedbirler… Görevlerini her seferinde biz mi hatırlatalım?” diyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Denizli çok hareketli, deprem kuşağında bir bölge… Hemşehrilerimiz son günlerde ard arda gerçekleşen depremler nedeniyle kaygılı… Akademisyenler, uzmanlar uyarıyor. Bizler, devletin kurumlarının, kamu yetkililerin “öntedbirlilik” ilkesi ile hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Sorularımıza yanıt bekliyor, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin somut adımlar atmasını istiyoruz.

DENİZLİ’NİN DEPREM EYLEM PLANI NEREDE?

TBMM’ye önerge sunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yanıt bekleyen Biçer Karaca, Denizli için şu kritik soruları sordu:

Denizli’de deprem için yapılan çalışmalar nelerdir?

İl bazında deprem eylem planı hazırlanmış mıdır?

Kamu binalarında depreme dayanıklılık testi yapıldıysa kaç bina için dayanıklılık ve güçlendirme testi yapılmıştır?

Denizli’de deprem toplanma alanı olmayan mahalle var mıdır? Var ise gerekçesi nedir?

Denizli’de zorunlu deprem sigortası bulunan bina sayısı kaçtır? Zorunlu deprem sigortası için toplanan para ne kadardır?

Denizli’de riskli alan olarak belirlenen alanlar nerelerdir?

Riskli alanların kaçında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmıştır?

Riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı kaçtır? Kaç tanesinin yıkım çalışmaları başlatılmıştır?

DEPREMLE İLGİLİ BİLGİ EDİNME BAŞVURUSUNDA BULUNDU

“Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde, Kasım ayında, yaşanan İzmir depreminin ardından dört siyasi parti ortak görüşüyle kurulan Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nun sadece bir kez başkan seçmek için toplandığı düşünülürse, Komisyonun etkin çalışması için Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kararlılık göstermesi, bütçe ayrılması tüm Denizli halkının yararınadır.” Diyen Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne depremle ilgili CİMER üzerinden bilgi edinme başvurusunda bulundu: “Bakanlıklardan önergelerimize yanıtlar ne yazık ki çoğu zaman gelmiyor. Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki sadece biz değil Denizli halkı da, sorularımızın yanıtlarını bekliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Bilgi Edinme başvurusu da yaparak depreme dair önlemleri sorduk. Umarım ortak akılla, umarım deprem ve afetlerin önlenmesi anlayışıyla gerekli hazırlıklar gecikmeksizin yapılır, Deprem Eylem Planı hazırlanır. Telafisi olmayan hasarlar yaşamamak için uyarılarımız dikkate alınır.”






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, KARACA, NEREDE, BU, DEPREM, EYLEM, PLANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA