5 Ocak 2026 Pazartesi


10:05   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:55   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:30   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:02   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:45   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:41   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:28   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   19:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   19:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   19:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   15:19   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:35   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:36   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

Yenişehir’de yıkılacak binalarda asbest kontrolü yapılıyor


İnsan ve çevre sağlığını ön planda tutan Mersin Yenişehir Belediyesi, yıkılacak binalarda akciğer kanseri başta olmak üzere ciddi hastalıklara neden olabilen ‘asbestli madde’kontrolü yapmaya başladı.

 

Tarih : 12 Ocak 2021 Salı 20:34   Okunma : 670

İnsan ve çevre sağlığını ön planda tutan Mersin Yenişehir Belediyesi, yıkılacak binalarda akciğer kanseri başta olmak üzere ciddi hastalıklara neden olabilen ‘asbestli madde’kontrolü yapmaya başladı. Asbest, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi’nin ‘Kanserojen Maddeler’ listesinde yer alıyor. Türkiye’de de asbestin, üretimi, kullanımı ve asbest içeren eşyaların piyasaya sunulması 2010 yılında yasaklanmıştı.

Yenişehir ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde yıkılması planlanan bir binada asbestli maddekontrolü yapıldı.Binanın farklı yerlerinden alınan numuneler analiz edilecek. Binada asbest maddesinin tespit edilmesi halinde ise asbestli bina yıkım prosedürleri uygulanacak. Sökülen asbestli malzeme, yönetmeliğe uygun olarak imha edilecek. Aksi halde bina yıkıldığı zaman çevreye büyük miktarda yayılan asbest, bölgede yaşayan vatandaşları ve çalışanlar için ciddi riskler oluşturuyor.

Başkan “Asbestli malzeme olup olmadığını mutlaka tespit edeceğiz”

Asbestli bina kontrolü konusunda Yenişehir Belediyesi olarak titiz davranacaklarını ifade eden Belediye BaşkanıAbdullah Özyiğit, “Asbest, sağlığına son derece zararlı, kanserojen bir madde, akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa neden olabiliyor. Asbest, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kanserojen madde kapsamına alındı ve ülkemizde de 2010 yılı itibariyle asbestli malzeme kullanımı yasaklandı. Tehlike aslında eski binalarda, bu binalarda asbest malzeme kullanılmış ise bunların sökümünde yerel yönetimlere görev düşüyor. Biz de bu konuda kentimizde hassas davranacağımızı ve eski binalarda asbestli malzeme olup olmadığınımutlaka tespit edeceğiz.Yıkımı ve sökümü asbestli malzeme prosedürleri kapsamında yapılacak. Akkent Mahallemizde yıkımı gerçekleşecek bir binamızdan örnek aldık, şuanda testlerini yapıyoruz. Eğer asbestli malzeme varsa ilgili prosedürü uygulayarak yıkımını sağlayacağız. Asbest Söküm Uzmanları Derneği de bizlere danışmanlık desteği veriyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada önemli olan halkımızın sağlığıdır. Yenişehir Belediyesiolarak bu konuda önderlik yapan belediyelerden biriyiz.” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR’DE, YIKILACAK, BİNALARDA, ASBEST, KONTROLÜ, YAPILIYOR, DÜNYA, SAĞLIK, ÖRGÜTÜ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA