15 Şubat 2026 Pazar


01:01   TALAT DINÇER’E ÇIFTE STRATEJIK GÖREV: PARTI YÖNETIMI VE ADAY OFISINDE KRITIK ROL   18:10   2021 TÜM EMEKLILER SENDIKASı MERSIN’DEN İKTIDARA SERT MESAJ: “EMEKLILIK SOSYAL HAKTıR, SADAKA DEĞIL!”   17:18   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN AÇıLıŞA KATıLDıĞı BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI’NDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLIK ÖNLEMLERI...   17:15   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÜNIVERSITELERI IDEOLOJILERININ ARKA BAHÇESI OLARAK GÖRENLER, IMTIYAZLARıNı KAYBETMEK ISTEMIYOR"   17:14   CHP’DEN VERGI YASASıNA AYM BAŞVURUSU... GÖKHAN GÜNAYDıN: “ADı HARÇ AMA HARAÇ”   17:12   HALK TV’NIN “BILIRKIŞI DAVASı”… ZORLA GETIRME KARARı BULUNAN BILIRKIŞININ IFADESI DURUŞMADAN ÖNCE ALıNDı, AVUKATLAR REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   15:58   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT VE GAZI DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   15:57   KREMLIN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞıNA ILIŞKIN YENI MÜZAKERE TURU 17-18 ŞUBAT’TA CENEVRE’DE YAPıLACAK   15:55   DİSK: “İŞÇI SıNıFı, ÖRGÜTSÜZ KALDıĞıNDA SADECE IŞIMIZ, AŞıMıZ, EKMEĞIMIZ DEĞIL DEMOKRASIMIZ DE TEHDITLERE KARŞı SAVUNMASıZ KALMAKTADıR"   15:49   İLIÇ MADEN FACIASıNıN 2’NCI YıLı...ÖZGÜR ÖZEL: BU ÜLKEDE HIÇBIR EMEKÇININ ÖLÜMÜ ’KADER’ DEĞIL   01:50   KANSERLE MÜCADELE EDEN ON BINLERCE AILEYE 12 AY BOYUNCA PROTEIN DESTEĞI   16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”   10:57   AKMİB’DEN 423 MILYON DOLARLıK OCAK ATAĞı: DEĞER ODAKLı İHRACAT STRATEJISI VE MIAMI ÇıKARMASı   10:40   24 KILOMETRELIK YOL 90 LIRA! CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN–TARSUS OTOYOLU’NDA ALıNAN ÜCRET SOYGUNDUR”   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE GELECEK YATıRıMı: ÜCRETSIZ ÇOCUK KAMPÜSÜ YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   08:52   YUMURTALıK’TA OKUL KANTINLERINE SıKı DENETIM: BAŞKAN ALTıOK’TAN NET MESAJ — “ÇOCUKLARıMıZıN SAĞLıĞı KıRMıZı ÇIZGIMIZ”   02:17   BAŞKAN PALAMUT’TAN KıRSAL KALKıNMA HAMLESINE TAM DESTEK: “KÖYÜMÜZ ATÖLYE, ÜRETIMIN VE DAYANıŞMANıN MERKEZI OLACAK”  
 
     
   

Büyükşehir Limon Üreticisini Asfalta Kavuşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfalt çalışmalarıyla vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlıyor. Yıllık 5 ile 8 bin ton arası limon üretimi yapan Mezitli’nin Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan arızalı bölgeleri toplam 2 bin 100 metre asfalta kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki narenciye üreticisine rahat bir nefes aldırdı.

 

Tarih : 8 Ekim 2019 Salı 11:17   Okunma : 5033

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kent merkezinde ve kırsalda aralıksız sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarıyla güvenli ve konforlu yolları vatandaşların hizmetine sunuyor. Kırsalda tarımla uğraşan üreticilerin çağrısına kulak veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla üreticiler kullanışlı yollara kavuşurken, tarımsal kalkınmanın da önemli bir halkası tamamlanıyor.

 Yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle ülkenin ve bölgenin limon ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Mezitli İlçesi Doğlu Mahallesi’ni D-400’e bağlayan Doğlu ile Çamlık Caddeleri toplam 2 bin 100 metre asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, narenciye üreticisinin yüzünü güldürdü.

LİMON ÜRETİMİNDE DOĞLU ÖNEMLİ BİR MERKEZ 

Nüfusu 585 kişiden oluşan 170 haneli Doğlu Mahallesi, limon üretiminde bölgenin ve ülkenin narenciye ihtiyacını önemli oranda karşılıyor. Doğlu’nun nüfusunun yüzde 90’ı limon üretimi yaparken, yüzde 5’i mevsimlik sebze, geriye kalan yüzde 5’i ise hayvancılık ve arıcılıkla uğraşıyor. Yüzde 20 Aydın, yüzde 80 Yediveren cinsi limon üretimi yapan Doğlu Mahallesi yıllık 5-8 bin ton arası limon üretimiyle tarımda önemli bir merkez konumunda. 

DOĞLU’DAN BÖLGEYE DAĞITILACAK LİMON KONFORLU YOLLARDAN GEÇECEK

Bölgesel tarımın kalkınmasında önemli bir halkayı oluşturan asfalt sorununu çözmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi,  Türkiye’nin Güney’inde, Doğu’dan Batı’ya boydan boya uzanan D-400 Karayolunu Doğlu Mahallesi’ne bağlayan Doğlu Caddesi’ni 1200 metre uzunluğunda asfalta kavuşturdu. Zemine yapılan hazırlık çalışmasıyla 1237 ton 460 kg sıcak asfalt kaplama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çamlık Caddesi’nin de 900 metrelik bölümünü 1044 ton sıcak asfalt kaplamayla kullanıma elverişli hale getirdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA