12 Şubat 2026 Perşembe


19:16   HAMZABEYLI KÖYÜMÜZ ATÖLYE AÇıLDı: KADıN EMEĞI MARKALAŞıYOR, ÜRETIM KATMA DEĞERE DÖNÜŞÜYOR   17:31   AILE BAKANLıĞı ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: CHP’LI ASU KAYA’DAN MAHINUR ÖZDEMIR GÖKTAŞ’A ‘O KOLTUKTA NE İŞIN VAR?’ TEPKISI   17:27   KAZDAĞLARı’NDA YENI MADEN KRIZI: AKÇAL’DA KALKER OCAĞıNA YARGı FRENI TALEBI!   11:03   MERSIN’DE ANADOLU RÜZGÂRı: ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERINDE TÜRKÜLERLE COŞKU ZIRVEYE ÇıKTı   09:24   EMEKLIDEN BAYRAM İSYANı: “5 BIN TL İKRAMIYE DEĞIL, HARÇLıK BILE DEĞIL!”   07:44   BOĞAZ KÖPRÜLERI VE 7 OTOYOL İÇIN 25 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İDDIASı: CHP’DEN “48 MILYAR DOLARLıK PLAN” ÇıKıŞı   01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   19:35   OPERA SAHNESINDE CAZ RÜZGÂRı: MERSIN DOB’DAN 12 ŞUBAT’TA BÜYÜLEYICI “CAZ AKŞAMı”   19:21   VAHAP SEÇER’DEN DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ’NDE NET MESAJ: “MERSIN’IN KALKıNMASı TÜRKIYE’NIN KALKıNMASıDıR”   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"  
 
     
   

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: ’Çaldılar’ kampanyası ters tepti


Seçim güvenliği konusunda bütün önlemleri aldıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı, AKP’nin ‘çaldılar’ kampanyasının da karşılık bulmadığı görüşünde.

 

Tarih : 15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:15   Okunma : 782

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, T24 internet gazetesinden Şirin Payzın'a konuştu. Kaftancıoğlu, iktidar kanadının başlattığı 'çaldılar' kampanyasının 'ters teptiğini', kampanyanın kendi işlerine yaradığını söyledi.

Şirin Payzın'ın aktardıkları şöyle;

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu son derece rahat ve kendinden emin görünüyor. Yaşanılanlar onu daha da kamçılamış sanki. Dijital medya, televizyon ve gazetelerden davet ettiği gazetecilere ‘seçim stratejisini’ anlatmaya başlamadan önce, anlatacaklarından daha önemli bir cümle kurdu; “Dün gece sabaha karşı 3’de kafamdaki strateji yerli yerine tam olarak oturdu , bütün ayrıntılar karşılığını buldu, netleşti.”

Canan Kaftancıoğlu’nun anlattıklarını dinlerken bir siyasetçiden daha çok bir hekim titizliği ile çalıştığını gözlemledim. İlk seçimden sonraki süreçte 50 saatin üstünde hiç uyumadan çalıştığı olmuş. O tempo şu anda da devam ediyor. Mesela AKP’nin hangi ruh haliyle kampanyasını hazırladığını gözlemlemiş, CHP seçmeninin moral durumuna bakarak stratejiyi şekillendirmiş, AKP ve MHP seçmeninin hangi konularda özellikle hassas olduğunu iyi analiz etmiş, “AKP seçmenindeki hassasiyeti de hesaba katarak  büyük mitingler yapmayacağız” diyor mesela. Neler yapacaklarını açıklarken de eldeki verilerden, ölçümlerden, istatistiklerden, alan çalışmalarından çıkardıkları sonuçlara atıf yapıyor. Duygusal bir kampanya değil, gerçeklerden yola çıkan bir kampanyayı bir bilim kadını titizliği ile ince ince işlemiş, anlattıklarından bunu anlıyoruz.

“En hızla umuda dönüşen duygu öfkedir. Öfkeyi umuda dönüştürdük”

Mesela 'sandığa küsen, sandığa gitmeyecek CHP’liler' gibi bir endişesi yok. 24 Haziran Başkanlık ve parlamento seçiminden nasıl ders çıkardıklarını anlattı:

“24 Haziran sürecini iyi yönetemedik ve seçmenimiz bize çok kızdı. Bir travma geçirdi neredeyse. Sonrasında halkın arasına karıştığımızda öfke duyanların sayısının yüksek olduğunu gördük. CHP’ye oy verenler öfkeliydi. Ben hekim kimliğimle şunu iyi biliyorum, insanda en hızlı umuda dönüşen duygu öfkedir. Buna yönelik çalışma yaptık ve başarılı olduk. Şimdi CHP’ye gönül ve oy verenlerde umut görüyorum. Öfkeyi umuda dönüştürdük. 31 Mart’ta kazanabiliriz duygusunu oluşturduk.”

Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası sessiz, derinden, hedef kitlelere bir değil birkaç kez ulaşacak, büyük mitinglere değil mahalle toplantılarına odaklanan bir kampanya olacak. İstanbul Gönüllüleri’ne çok güveniyorlar. Sandıklarda barolardan destek alacaklar ve avukatlar görev yapacak. Kaftancıoğlu, “31 Mart’ta her okula bir avukat yerleştirmiştik, 23 Haziran’da her sandığa bir avukat yerleştireceğiz” diyor. İstanbul’daki 31.186 sandıkta görev yapacaklar CHP’li ve tecrübeli olacak. “Bir sorun olduğunda anında müdahale edebilecek birikime, tecrübeye sahip bir ekip kurduk” diyor Kaftancıoğlu.

 “Kaybetmeyi de öğrenecekler”

31 Mart seçimi bütün komplo teorilerini, olasılıkları dikkate almak gerektiğini ve akla gelmeyecek ayrıntılarla uğraşmanın şart olduğunu ortaya çıkarmış. Kaftancıoğlu, “Hiç akla gelmeyecek bir ayrıntı olan sandıklardaki sayım döküm cetvellerinin bile nasıl kötüye kullanılabileceğini bize gösterdiler. Demokratik bir seçimde olmayacak, olmaması gereken  numaralarla karşılaştık. Ama hepsinin önlemini aldık. Kaybetmeyi içlerine sindiremediler ama kaybetmeyi de öğrenecekler” diyor.

Başka şehirlerden getirtilip oy kullandırtılacağı söylenen polisler konusunda net; “Öyle bir şey olmasına imkan yok. Olması durumunda hemen tespit ederiz. İmamoğlu’nu destekleyen bütün seçmenlerimiz sandığa gidip oy kullansınlar, biz önlemlerimizden eminiz.”

Sonuç : Canan Kaftancıoğlu ‘çaldılar’ kampanyasının AKP seçmeninde karşılık bulmadığı görüşünde hatta “Ters tepti bizim işimize yaradı” diyor. Son mesajı da önemli: “Bağış kampanyamıza destek olanlar asla merak etmesinler. İsimlerini açıklamak istemeyenleri açıklamıyoruz. Seçimden sonra şeffaf olacağız ve topladığımız paranın kuruşu kuruşuna hesabını halkımıza vereceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  CHP, İSTANBUL, İL, BAŞKANI, CANAN, KAFTANCIOĞLU, YSK, İMAMOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA