14 Haziran 2024 Cuma


15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:36   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:35   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:39   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:53   CHP`LI DENIZ YÜCEL`DEN MHP`LI YALÇıN`A TEPKI   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   14:32   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "NORMALLEŞME SÜRECINI MUHALEFETIN YUMUŞATıLMASı GIBI ALGıLAMAK ISTEYENLER BOŞ BIR HAYALE KAPıLıYORLAR"   13:45   DAVUTOĞLU, ERDOĞAN- ÖZEL GÖRÜŞMESINI DEĞERLENDIRDI   13:41   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ŞAHBAZ, SAĞLıK BAKANı KOCA İLE GÖRÜŞTÜ   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı  
 
     
   

MHP GRUP TOPLANTISI... DEVLET BAHÇELİ: HDP, BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN KAPATILACAKTIR?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün TBMM`de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı`nın İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için yakalama kararı talep etmesine ilişkin "Çok önemli bir gelişmedir. Soykırımcıların kaçışı ve kurtuluşu yoktur. Netenyahu gittikçe yalnızlaşmakta" dedi.

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 12:03   Okunma : 604

(ANKARA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM`deki Grup Toplantısı`nda; Kobani Davası`nda çıkan mahkumiyet cezaları ile HDP ve PKK arasındaki bağın tescillendiğini savunarak, “HDP bugün değilse ne zaman kapanacaktır. Onun uzantısı DEM`in Türkiye`ye kast etmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır? Bay Zühtü`nün gitmesinden sonra Anayasa Mahkemesi`nin elini tutan, önüne geçen, karar süreçlerine tıkaç olan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır” dedi.

"BM bağımsız bir soruşturma komisyonu kurmalı"

Helikopter kazasında yaşamını yitiren İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekiler için taziye dileklerini ileten Bahçeli, olayın iç yüzünün açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesi helikopterde bulunan herkesin hayatını kaybetmesine, küresel ve bölgesel tedirginliğin üst bir seviyeye tırmanmasına yol açmıştır. Hakikaten kaza mıdır yoksa sabotaj mıdır bilemem fakat bu bu stratejik olayın iç yüzünün en kısa sürede açıklığa kavuşturulması, sis perdesinin aralanması bölgesel barış ve huzur adına zorunluluktur. İsrail`in iddia edilen kazadaki rolü, ABD`nin nerede durduğu mutlaka berraklaşmalı, son zamanlardaki gelişmelerin tesirinin diyalog ve işbirliği zeminin gelişmesinin kaza süsü verilerek kesintiye uğramasının amaçlanıp amaçlanmadığı belli olmalıdır. Bugün İran`ın başına gelen felaketin Türkiye`de de yaşanabileceğini düşünmek suyu uyutup kendisini ayık tutan mihrakların gerçek niyetlerini az çok yorumlamış olmamızın sonucudur. Her anlamda dikkat, güvenlik önlemleri kaçınılmaz ihtiyaçtır. BM derhal inisiyatif üstlenmelidir. Bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır."

Konuşmasında Kobani Davası`nda verilen cezalara da değinen Bahçeli, "İşlenmiş bir suç kimsenin yanına kalmayacaktır. Bu ülkenin havasını soluyup ekmeğini yiyenler eninde sonunda ihanetlerinin hukuki faturasını da katlanma durumundadır. PKK ile HDP arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir” dedi.

AYM`nin elini tutan, karar süreçlerine tıkaç olan kalmamıştır”

HDP hakkındaki kapatma davasını da gündeme getiren Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi HDP`nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, HDP bugün değilse ne zaman kapanacaktır. Onun uzantısı DEM`in Türkiye`ye kast etmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır? Bay Zühtü`nün gitmesinden sonra AYM`nin elini tutan, önüne geçen, karar süreçlerine tıkaç olan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. Mücadeleye yüklenseniz ne yazar, kararı tanımasanız ne çıkar. Türkiye bölücülükle yüzleşecek ve hepinizin kanlı maskesi mahkeme önünde düşecektir” diye konuştu.

Bahçeli şunları söyledi:

“Methiyeler düzdüğünüz terörist Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyor bir diğer de sırtlarını YPJ`ye dayadığını söylüyordu. Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma amacında olanlara sıra gelecek. Her birisi doğruca layık oldukları yere gönderilecektir. 16 yaşındaki Yasin Börü`yü ve nice masum insanımızı katledenlere, ayaklanma çağrısı yapanlara sahip çıkanlar aynı çukurda aynı suçun taraftarıdır. CHP yönetimini 6-8 Ekim olayları ile ilgili mahkeme kararına siyasi demesi, hukuksuzluk vurgusu yapması normalleşme ve yumuşama ortamına aykırı görmesi rezaletin ta kendisidir.

"Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğmayı başardık"

Türkiye`nin içten çöküşünü Gezi Parkı`nda, 6-8 Ekim olaylarında, Cizre, Silopi, Sur gibi vatan beldelerinde hendek açtılar, aleni iç işgal demesi yaptılar denediler, olmadı. 15 Temmuz`da son şanslarını denediler yine olmadı. Türkiye ve Türk devletine hiçbir hain, alçak, iş birlikçi diz çöktüremez. Son 10 yıldır felaket üstüne üstüne felaket yaşandı, Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğmayı başardık. Emniyet ve yargı içine yuvalanmış FETÖ benzeri oluşumların kumpas hazırlıkları, köksüzlerin tuzakları deşifre edilerek alayı birden yakayı ele vermiştir.

"Meclis görevini yapmalı, dokunulmazlıklar kaldırılmalı"

Suç ve suçluyu övmek, ihanete ve melanete alkış tutmak siyasetin değil hukukun konusudur. Genel merkezi Ankara`da olup genel emri yabancı başkentlerden alan partinin demokrasiye, millete şerefli hizmetinden bahsedilemez. Terör örgütlerinin ve küresel emperyalizmin kullanımına girmekten gocunmayan siyasi partilere demokraside yer olmamalıdır. Siyasi partiler anayasa ve kanunlara uygun faaliyet göstermek zorundadır. Konu ne kadar oy aldığımız, kaç milletvekiline sahip olduğumuz değildir. Konu vatandır, millettir. Türk milletine çağrıda bulunuyorum, Mehmetçiğimiz, polisimiz, teröristleri etkisiz hale getirirken milli irade olarak sizler Meclis`te milli iradeye aykırı teröristi etkisizleştirmek mecburiyetindesiniz. Onun için Meclis görevini yapmalı, dokunulmazlıklar kaldırılmalı gereken ceza verilmelidir."

BİTTİ

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA