31 Mayıs 2024 Cuma


16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   14:58   BM FILISTINLI MÜLTECILERE YARDıM VE BAYıNDıRLıK AJANSı: “GAZZE`DEKI AILELER EŞI BENZERI GÖRÜLMEMIŞ BIR ACIL SAĞLıK KRIZIYLE KARŞı KARŞıYA”   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM   14:39   SÜLEYMAN BÜLBÜL: SEFERBERLIK VE SAVAŞ HALI YÖNETMELIĞI ANAYASAYA AYKıRı, GERI ÇEKILMELI   13:23   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN ÇAĞDAŞ YAŞAMı DESTEKLEME DERNEĞI MEZITLI ŞUBESINE TEŞEKKÜR   13:06   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıN STANDLARı OLUŞTURULDU   12:54   CHP`LI MILLETVEKILI TORUN: "ORDU`DA AKP`LI ULUBEY BELEDIYESI HAFRIYAT ADı ALTıNDA KAÇAK MADENCILIK YAPıYOR"   12:34   CHP HEYETI PıNARBAŞı`NDA...    12:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KIŞISEL KIBIR, IHTIRAS, KURUMSAL ÇATıŞMALAR VE HER TÜRLÜ BAŞARıNıN ÖNÜNDEKI ENGEL TASFIYE EDILECEK"   12:09   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KURTULUŞ AYŞE ÇOMOĞLU İLKOKULU`NUN ETKINLIĞINE KATıLDı   11:35   GÜLCAN KıŞ, TARSUSLU ÇIFTÇILER İÇIN HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRıSı YAPTı   11:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE LGS PROVA SıNAVı…   11:15   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR ÖZHSEKI’NIN HARITALAMA UÇAĞıNı ÖZEL İŞLERI İÇIN KULLANDıĞıNı İDDIA ETTI   10:56   ULAŞ KARASU BAŞKANLıĞıNDAKI CHP HEYETI, TÜRASAŞ`ı ZIYARET ETTI   10:55   UĞUR MUMCU SUIKASTı DAVASı.... İÇIŞLERI, DıŞIŞLERI VE ADALET BAKANLıĞı`NA YAZı GÖNDERILECEK   10:12   MERSINDEN KADıN KOOPERATIFI EV SAHIPLIĞINDE MERSIN’DEKI KADıN KOOPERATIFLERI BIR ARAYA GELDI   09:34   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKÇININ SAĞLıKSıZ BESLENMESI HALK SAĞLıĞı SORUNUDUR."    17:28   SOMALı MADENCILERDEN `İTHAL KÖMÜR` PROTESTOSU   16:52   TBMM`DEN İSRAIL`IN REFAH KATLIAMLARıNA KARŞı ORTAK BILDIRI   16:24   ÖĞRETMENLER MEB BAKANı YUSUF TEKIN`E YANıT VERDI  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği grup önerilerinin reddedilmesine tepki göstererek, "Bir senemiz doldu, bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi ama tamamına bazen üç, bazen beş kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. AKP grubunun adının bugünden sonra `Redgiller` olması lazım" dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 21:19   Okunma : 244

(ANKARA)- DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği grup önerilerinin reddedilmesine tepki göstererek, "Bir senemiz doldu, bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi ama tamamına bazen üç, bazen beş kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. AKP grubunun adının bugünden sonra `Redgiller` olması lazım" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği önergelerin AKP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesi tartışma yarattı. Saadet Partisi`nin "Muhalefetin önergelerine hayır denilmesinin yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin araştırılması önergesi" ile ilgili DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan söz aldı. Eski AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu`nun milletvekili olduktan sonra pişmanlık duyduğuna ilişkin sözlerini hatırlatan Bozan, "AKP milletvekillerinin mevcut performanslarına baktıkça bir yıllık süre içerisinde pişman olmuşlar ki Genel Kurul çalışmalarına katılmıyorlar. Genel Kurul`da muhalefetin verdiği önergeleri dinleme gereği bile duymuyorlar. Bir yandan vekillik yapmaya çalışıyorsunuz bir yandan da kendi iradeniz yok" diye konuştu.  

Bir seneden bu yana, 85 milyon yurttaşın yararına birçok konunun Meclis`te gündeme geldiğini söyleyen Bozan, "Bunların tamamına bazen üç kişi bazen beş kişi bazen 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. Sürekli ret oyu kullanmanızdan kaynaklı, bence AKP grubunun adının bugünden sonra `redgiller` olması lazım" dedi. 

YENİŞEHİRLİOĞLU:"SARAYDAN TALİMAT ALMIYORUZ"

DEM Partili Bozan, "Eminim içinizde gerçekten vekillik yapmak isteyen birçok milletvekili var, yapmak istiyor ama Saray izin vermiyor. Sebebi, tek adamcılıktır. Sadece bir defa, sadece bir kez muhalefetin verdiği önergeye `evet` deyin" ifadelerine AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, `İradesini terör örgütlerine teslim edenler burada AK Parti Grubu`na irade üzerinden bir eleştiri getiremez. Biz saraydan talimat alan, özgür iradesi sınırlı vekiller değiliz" karşılığını verdi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA