31 Mayıs 2024 Cuma


13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ   20:56   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ŞÜPHELI DEMIRBAŞ VE SANıK YÜKSEL ÇELIŞKILI IFADELER VERDI; DEMIRBAŞ`ıN ARACıNDAN 7 ADET KOVAN VE 34 ADET FIŞEK ÇıKTı   16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   14:58   BM FILISTINLI MÜLTECILERE YARDıM VE BAYıNDıRLıK AJANSı: “GAZZE`DEKI AILELER EŞI BENZERI GÖRÜLMEMIŞ BIR ACIL SAĞLıK KRIZIYLE KARŞı KARŞıYA”   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM   14:39   SÜLEYMAN BÜLBÜL: SEFERBERLIK VE SAVAŞ HALI YÖNETMELIĞI ANAYASAYA AYKıRı, GERI ÇEKILMELI  
 
     
   

BÜRO-İŞ SENDİKASI`NDAN `KAMU TASARRUF PAKETİ`NE PROTESTO: "YEDİLER İÇTİLER, HESABI BİZE ÖDETECEKLER. KİM YEDİYSE HESABI ONLAR ÖDESİN"


Büro-İş Sendikası, iktidarın açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ilgili açıklama yaptı. Sendika Başkanı Alay Hamzaçebi, “IMF bile bu kadar vicdansızlık yapmadı. Yediler bitirdiler hesabı bize ödetecekler. Kim yediyse hesabı onlar ödesin. İktidarı buradan uyarıyoruz. Memurdan uzak dur. Haklarımıza dokunma. Buradan kamu çalışanlarına da sesleniyoruz. Gelin hep birlikte alanlarda mücadele edelim, kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 16:49   Okunma : 207

HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: UĞUR DEMİRCİ

(ANKARA) - Büro-İş Sendikası, iktidarın açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ilgili açıklama yaptı. Sendika Başkanı Alay Hamzaçebi, “IMF bile bu kadar vicdansızlık yapmadı. Yediler bitirdiler hesabı bize ödetecekler. Kim yediyse hesabı onlar ödesin. İktidarı buradan uyarıyoruz. Memurdan uzak dur. Haklarımıza dokunma. Buradan kamu çalışanlarına da sesleniyoruz. Gelin hep birlikte alanlarda mücadele edelim, kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Büro-İş Sendikası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in dün açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni protesto etti. Sendika önünde yapılan açıklama için kurulan kürsüye, üzerindeki `yandaş, tarikat, faiz, mülteci, müteahhit, saray` yazılı hortumların bağlı olduğu `bütçe` yazılı kutu kondu. Sendika Başkanı Alay Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Memur yoksulluk ile boğuşuyor, sosyalleşmeyi çoktan unuttu. Elimizde kalan sayılı sosyal tesisleri de öncekiler gibi anlaşılan birilerine ucuz ucuz peşkeş çekecekler.

"EV KİRALARI KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARI ÜZERİNDEDİR"

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş`in açıkladığı son rakamlara göre açlık sınırı  19 bin 980 liraya, yoksulluk sınırı 58 bin 205 liraya çıkmış. Birçok yerde ev kiraları kamu görevlilerinin maaşlarının üzerindedir. Son yıllarda başta büyükşehirler olmak üzere tatil beldelerinde ev kiralarında meydana gelen fahiş artışlar, kamu görevlilerinin bu şehirlerde çalışmalarını imkânsız hale getirmiştir. Yüksek kiralar nedeniyle büyükşehirlerde kimse çalışmak istemiyor. Bu şehirler sürgün şehri olmuştur. Memurun barınma sorunu artarak devam etmektedir. Kamu lojman kiralarının nispeten daha uygun olması bir nebze memurun barınma sorununa çözüm olmaktadır. Lojman sayısı artırılacak yerde elden çıkarılması kamu hizmetlerini aksatacak ve verimini olumsuz etkileyecektir.

"BU PAKET PANDEMİ VE DEPREM İLE SÜSLENEREK AJİTASYON YAPMAKTADIR"

Anayasa`nın ilk dört maddesinde bulunan sosyal devlet ilkesini bu iktidar fiilen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile ortadan kaldırmış olacak. Öte yandan hükümet, bu paketi pandemi ve deprem ile süslenerek ajitasyon yapmaktadır. Kılıf baştan uyduruluyor. Dertleri söz verdikleri seyyanen zammı emeklilere vermemek, 3600 ek gösterge verilmesi gerekenlere vermemek, kira desteğini vermemek, giyim yardımını vermemek, memur ve emekliye TÜİK`in uydurulmuş enflasyon oranları ile düşük zam vermek için hükümet şimdiden kendine yol yapıyor. 11 trilyon 89 milyar TL`lik bütçede memurun kazanılmış hakları çerez parası sayılır. IMF bile bu kadar vicdansızlık yapmadı. Yediler bitirdiler hesabı bize ödetecekler. Kim yediyse hesabı onlar ödesin. İktidarı buradan uyarıyoruz. Memurdan uzak dur. Haklarımıza dokunma. Buradan kamu çalışanlarına da sesleniyoruz. Gelin hep birlikte alanlarda mücadele edelim, kazanılmış haklarımıza sahip çıkalım.

"MEMURUN SERVİSİNİN KALDIRILMASINI VE GİYİM YARDIMININ KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Servis hizmeti toplu taşımadır. Büyükşehirlerde ulaşım sorunu her geçen gün artmaktadır. İşe gelip gitmeler saatlerce zaman alacak, yakıt masrafı artacak. Evden işe, işten eve giderken bile yorgun gidilmiş olacak. Bu durum iş verimini olumsuz etkileyecek, trafik yoğunluğuna sebep olacak. Ayrıca engelli çalışanların da mağduriyeti artacak. Bir yandan bakanlar, bakan yardımcıları, danışmanları, bürokratlar, onlarca korumalar ve araçlar aile boyu savurganlık sürerken, diğer taraftan memurun servisinin kaldırılmasını ve giyim yardımının kesilmesini kabul etmiyoruz. Anayasa ile korunan ve kanun hükmünde olan toplu sözleşme ile kazanılan servis hakkımıza ve giyim yardımımıza dokundurtmayız.

"KAMU GÖREVLİLERİMİZ EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR"

Kamuda personel açığı zaten had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu durum kamu hizmetlerini olumsuz etkilemekte vatandaşı da mağdur etmektedir. Artan nüfusa mevcut personel ile hizmet vermek her geçen gün zorlaşmaktadır. Öte yandan emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kamu görevlilerimiz emekli olmak istemiyor, sağlığı elveren 65 yaşına kadar çalışmayı tercih ediyor, elvermeyen adeta sürünerek hayatta kalmaya çalışıyor. Taşeronlaştırmaya bir an önce son verilerek memur eksiği acilen tamamlanmalıdır. Aylık bağlama oranları yüzde 80`e yükseltilerek bütün ek ödeme, seyyanen zam, tazminat ve benzeri ödemeler emekli keseneğine sayılmalıdır.”

Hamzaçebi, paketi açıklayan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz`a şu soruları yöneltti:

"Diyanet İşleri Başkanı başta olmak üzere hatta aile fertlerine tahsisli lüks makam araçları kullanılmaya devam edilecek mi? Döviz üzerinden geçiş garantili, tünel, otoyol, köprüler, hastaneler neden kamulaştırılmıyor? ‘Hizmet içi eğitimler sadece kamu tesislerinde yapılacak, otellerde yapılmayacak` diyorsunuz.  Laik, demokratik, Cumhuriyet`e karşı (ÇEDES) ve diğer projeler kapsamında gerici cemaatlere, tarikatlara, vakıf ve dernekler aktarılan paralar kesilecek mi? Mültecilere milyarlarca dolar aktarmaya devam edecek misiniz? Sözlü mülakatlar kaldırılacak sözü verdiniz. Hem sözünüzü tutma adına hem de oldukça masraf gerektiren mülakatları kaldıracak mısınız?"

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA