1 Haziran 2024 Cumartesi


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"


Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, Yargıtay`ın onuru ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağın söyledi.. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirten Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 16:12   Okunma : 248

(ANKARA) - Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, Yargıtay`ın onuru ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağın söyledi. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirten Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca`nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart`tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulu`nca başkanlık seçimi yapıldı. Bugün yapılan seçimin 37`nci turunda Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı oldu. Kerkez, 4 yıl görev yapacak.

KERKEZ`E CÜBBESİNİ AKARCA GİYDİRDİ

Yeni başkan Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda "mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni" düzenlendi. Tören katılan üyeler, yeni Başkan Kerkez`e yoğun ilgi gösterdi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın söylenmesiyle başladı. Kerkez`e mazbatasını Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti. Öte yandan Kerkez`e cübbesini Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca giydirdi.

AKARCA: ``BEN BURADA HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Törende konuşan Mehmet Akarca, Yargıtay Birinci Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez`i tebrik etti. Akarca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerini bir bayrak yarışına benzeterek, "Yüce Genel Kurulun seçim süreci içinde şahsıma göstermiş olduğu teveccüh nedeniyle şükranlarımı arz ediyorum. Oy versin vermesin herkese çok teşekkür ediyorum. Seçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üstüne bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır ve bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce Genel Kurul`un teveccühü, takdiri başımızın üstünde." diye konuştu. 

"BUGÜN İTİBARİYLE RAHATLADIM"

Yargının sürekli tartışılır hale gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Akarca, "Basının, kamuoyunun önünde bu kadar sürüncemede kalmasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyordum. Bugün itibariyle rahatladım. Bugün itibariyle bu iş sona erdi." dedi. 

"YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"

Törende konuşma yapan Ömer Kerkez de, üyelere teşekkür etti ve zorlu bir seçim sürecinin geride kaldığını ifade ederek, "Kamuoyunu çok meşgul etti; ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben tamamen kafamdan her şeyi sildim, içime attıklarımı attım. Bugün sizlerle beraber, hep birlikte yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız. Başka hiçbir şeyle uğraşmaya zamanımız da yok, enerjimiz de yok." dedi.

Kerkez, Yargıtay`ın onurunu ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağını söyledi. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini hatırlatan Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

"TÜRK YARGISI; İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYGUSUNU YÜREĞİNE KAZIMIŞ GERÇEK HAKİM VE SAVCILARIN SIRTINDA YÜKSELECEKTİR"

Ömer Kerkez, görevi boyunca makam odasının herkese açık olacağını ve kimseyi ayırmayacağını vurgulayarak, "Türk yargısı; insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlüklere saygı, fikrini aklına, bağımsızlığın gücünü kararına, tarafsızlık ve adalet duygusunu yüreğine kazımış gerçek hakim ve savcıların sırtında yükselecektir." dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA