26 Mayıs 2024 Pazar


19:35   EMEKLILER İZMIR`DE MEYDANLARA ÇıKTı   18:52   SINAN ATEŞ`IN EŞINDEN SUIKASTE ILIŞKIN YENI IDDIA: "ERAY ÖZYAĞCı`NıN İSTANBUL`A GÖTÜRÜLMEK YERINE BOLU`DA GIZLENDIĞINE DAIR KUVVETLI ŞÜPHE VAR"   16:32   DERVIŞOĞLU, SEÇIMLERIN YENILENECEĞI AKSARAY GÜZELYURT`TA... "HAZıM TURAN`ı BELEDIYE BAŞKANı OLARAK YANıMıZA GÖNDERIN"   16:13   ERDOĞAN: ``YıLıN IKINCI YARıSıNDAN ITIBAREN DEZENFLASYON DÖNEMINE GIRECEĞIZ``   15:53   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: “BU YASAKLAMALARıN BIR AN ÖNCE SONA ERMESI GEREKIYOR”   15:40   FATIH ERBAKAN, YOZGAT`TA PARTISININ KAZANDıĞı BELEDIYELERI ZIYARET ETTI   15:33   NUMAN KURTULMUŞ`TAN YENI ANAYASA AÇıKLAMASı: "İNŞALLAH TBMM`NIN 28. DÖNEMI KENDI ÜZERINE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERINE GETIRIR"   15:19   CUMARTESI ANNELERI, 1000`INCI HAFTADA GALATASARAY MEYDANı`NDA: “DEVLETIN ALıP GÖTÜRDÜĞÜ SEVDIKLERIMIZI ISTIYORUZ”   15:10   HILVAN HALKı 2 HAZIRANDA IKINCI KEZ SANDıĞA GIDECEK...   14:59   ABB`NIN KPSS KAMPı... 5 YıLDıR KPSS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCI: "BIR SÜRÜ ISRAF YAPıLıYOR NIYE BIZ GENÇLERIN UMUTLARıNDAN HAYALLERINDE TASARRUF YAPıLıYOR?"   14:25   VOLKAN DEMIR: "2023 YıLıNDA SADECE SUPER MARIO`NUN DÜNYADAKI GELIRI, TÜRKIYE`NIN TÜM FIKRI MÜLKIYET HAKLARı KULLANıM GELIRININ 3 KATı"   14:12   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, GÜLSÜN BOR VE ALTAN FEYMAN`ıN CENAZE TÖRENINE KATıLDı   13:36   DEVLET BAHÇELI`DEN MHP VE ÜLKÜ OCAKLARı ILE ILGILI ELEŞTIRILERE YANıT: "HIÇ KIMSE BIZLERE ADALET VE HUKUK HATıRLATMASı YAPACAK KADAR DÜRÜST DEĞIL"   13:17   DEPREMZEDELERIN "ADALET NÖBETI"NE POLIS MÜDAHALESI... AĞıRBAŞ: ``BIZ BU TÜRKIYE`NIN VATANDAŞı DEĞIL MIYIZ, BIZE YAPıLAN HAKSıZLıK DEĞIL MI?``   13:17   İNSAN HAKLARı PERSPEKTIFINDEN 6 ŞUBAT DEPREMLERI KONFERANSı... "DEVLET VE IKTIDAR HALKıMıZı KADERIYLE BAŞ BAŞA BıRAKTı"   12:42   29 EKIM KADıNLARı DERNEĞI`NDEN ÖZGÜR ÖZEL`E: "HER 200 BIN NÜFUSA EN AZ BIR CINSEL ŞIDDET KRIZ MERKEZI AÇıLSıN"   12:38   KADIRLILI EMEKLI VATANDAŞ: "HER ŞEY PAHALı, DIŞIMIZDEN TıRNAĞıMıZDAN ARTıRıYORUZ. EK IŞLER YAPARAK GEÇINIYORUZ"   12:03   AKP YÖNETIMINDEKI KOÇARLı BELEDIYESI`NE AIT HARABEYI ANDıRAN FıRıNDA EKMEK ÜRETILMIŞ... CHP`LI YENI BAŞKAN ARıCı:`` BU PISLIK IÇINDE KOÇARLı HALKıNA EKMEK YEDIRMIŞLER``   11:59   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI, MASAK`ıN 2023 RAPORUNU DEĞERLENDIRDI: "TÜRKIYE KARA PARA CENNETINE DÖNDÜ"   11:47   CAN ATALAY`DAN CUMARTESI ANNELERI MESAJı: "ONLARıN YÜZÜ SUYU HÜRMETINE AYAKTA DURUYOR BU DÜNYA"  
 
     
   

CANAN GÜLLÜ : “TARİKATLARLA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALAYAN İKTİDAR, 9. YARGI PAKETİ İLE KADINLARIN KAZANILMIŞ HAKLARINA KARŞI CEPHE OLUŞTURUYOR”


9.Yargı Paketi taslağını ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Avukat Canan Güllü, siyasi iktidarın tarikatlarla iş birliği protokolleri yaptığını hatırlatarak, “Cehaletin varlığının yükseldiği, cehalete karşı yükselen sesin ise üstünün örtülmeye çalışıldığı bir sürece giriyoruz. Kadınların kazanılmış haklarına karşı cephe oluşturuluyor” dedi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:50   Okunma : 201

(ANKARA) - 9. Yargı Paketi taslağını ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Avukat Canan Güllü, siyasi iktidarın tarikatlarla işbirliği protokolleri yaptığını hatırlatarak,``Cehaletin varlığının yükseldiği, cehalete karşı yükselen sesin ise üstünün örtülmeye çalışıldığı bir sürece giriyoruz. Kadınların kazanılmış haklarına karşı cephe oluşturuluyor`` dedi.

ANKA Haber Ajansı`nın ortaya çıkardığı 9. Yargı Paketi taslağına tepkiler sürüyor. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Avukat Canan Güllü, 9. Yargı Paketi taslağındaki medeni haklarla ilgili maddelere tepki gösterdi. Güllü, ``Taslakta kadınlara Anayasa Mahkemesi`nin verdiği kararları kabul etmeyen, kadını birey olarak görmeyen eski sistemin tekrar devam etmesine karar verildiğini görüyoruz`` sözleriyle kadınların kazanılmış haklarının gasp edilmeye çalışıldığına işaret etti.

``SİVİL TOPLUMU SEKTEYE UĞRATMAYA ÇALIŞIYORLAR``

``Siyasi iktidarın vatandaşların kazanılmış haklarını gasp etme yönünde bir irade gösterdiğini`` İstanbul Sözleşmesi örneğiyle hatırlatan Güllü, ``Burada daha çok muhafazakarlaşan bir Türkiye`nin tablosu görüyoruz. Paket taslağının alt yapısında kadınların kazanılmış haklarına karşı cephe oluşturmak, kazanılmış hakları yok saymak var`` dedi.

Siyasi iktidarın tarikat ve cemaatlerle iş birliği yaptığına dikkati çeken Güllü, sivil toplum hafızasının toplumsal hak gasplarını unutmayacağını dile getirdi ve 9. Yargı Paketi`yle sivil toplum hafızasının da sekteye uğratılmaya çalışıldığını kaydetti. Güllü, şu görüşleri dile getirdi:

``Sivil toplum hafızası Türkiye`nin en büyük kazancıdır. Şimdi bu kazancı da sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Sivil toplumun yaptığı projeleri ‘Terör örgütleri ile iş birliği yapılıyor` ithamıyla yaftalıyorları. Şimdi de hibelerle ayakta kalmaya çalışan sivil toplumu, Türkiye`nin de Avrupa Birliği ile ortaklık yolunda katkı sunduğu projeler yoluyla yükselecek sesler “etki ajanı, casus” yaftası ile suçlanacak.

"MUHALEFETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

Türkiye`nin en büyük sıkıntısı ya ajansınız ya teröristsiniz ya da dinsizsiniz. Bu yaftalamalarla ülkenin geldiği noktanın hikayesi çok basit ve çok  acı. Geleceğe dair çok korkunç senaryoların yazılmasına sebep olacak argümanlar taşıyan bu sürece baktığımızda cehaletin varlığının yükseldiği, cehalete karşı yükselen sesin de üstünün örtülmeye çalışıldığı bir yola giriyoruz. Burada bize düşen mücadelemizi devam ettirebilmek. Muhalefetin en büyük görevi ortaya çıkıyor. Bugün muhalefetin en yüksek tonda ses yükseltmesi gereken andır. Dayanışma kutuplaşmayı engelleyecek çabalar olumludur tabii ki yapılmalıdır fakat kaygı uyandıracak süreçlere giden bu olaylara karşı 9. Yargı Paketi`ne karşı büyük bir ses yükseltmesi gereken muhalefeti de göreve çağırmış olalım."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA