9 Mayıs 2024 Perşembe


16:40   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   16:01   ÖMER BOLAT: ŞARTLARIMIZ SAĞLANINCAYA KADAR İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI KARARIMIZ YÜRÜRLÜKTE   15:01   EĞİTİM-SEN TRABZON ŞUBE BAŞKANI MUHAMMET İKİNCİ: ``TOPLUMUN SAĞLIKLI EĞİTİM HAKKI HER ŞEYDEN DEĞERLİDİR``   13:41   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   13:15   BAKAN TEKİN, 4 SENDİKAYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET` TOPLANTISI YAPTI   13:14   AYŞE ATEŞ: SUÇLULARI KAMUOYUNDAN SAKLAMAYA YÖNELİK HAMLELERİNİZ NAFİLE   12:41   ÖZGÜR ÖZEL AFYONKARAHİSAR`DA KONUŞTU   12:02   MAHMUT TANAL: "BAŞLIK PARALARINI ŞANLIURFA`DA, GÜNEYDOĞU`DA KALDIRILMASI GEREKİYOR. YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"   11:55   CHPLİ MEHMET TÜM`DEN “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ   
 
     
   

İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK


İYİ Parti`nin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için 4 aday yarışacak. Seyircisiz yapılan kurultayda 1302 delege oy kullanacak.

 

Tarih : 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:46   Okunma : 66

MERVE GÜVEN- OGÜN AKKAYA - KAMERA: ONUR BİNGÖL-MEHMET MEHMETLİOĞLU

(ANKARA)- İYİ Parti`nin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için 4 aday yarışacak. Seyircisiz yapılan kurultayda 1302 delege oy kullanacak.

İYİ Parti`nin 31 Mart Yerel Seçimlerinin aldığı karar çerçevesinde 5. Oalğanüstü Kurultay`ı Ankara ATO Congresium`da başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in yeniden aday olmadığı 5. Olağanüstü Kurutultay`da genel başkanlık için 66 delegenin imzasının alınması gerekiyor. Gerekli sayıya ulaşarak aday olan TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışacak.

Kurultay için salonun fiziki şartları ve kapasitesi öne sürülerek kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında salona izleyici alınmadı.

Genel Başkan Adayı Koray Aydın salona, "İyiler kol kola Koray Aydın`la" sloganları ve yoğun alkışlar eşliğinde girdi. Akşener`in desteklediği bilinen Müsavat Dervişoğlu da "İyilerin birleştirici gücü" diye anons edilerek alkışlar eşliğinde salona geldi.

Kurucu Genel Başkan Akşener`i salonda bulunan herkes ayağa kalkarak alkışlarla karşıladı. Kongre salonuna giriş yapan adaylar Akşener ile selamlaştı.

Salonda herhangi bir pankart yer almazken sadece Mustafa Kemal Atatürk`ün ve Meral Akşener`in fotoğrafının olduğu afiş asıldı. Kongrenin yapılacağı ATO`nun dış cephesine ise "İyilerin güneşi batmaz" yazılı pankart asıldı. Kurultay salonuna alınmayan çok sayıda partili de ATO Congresium Salonu`nun dışından kurultayı izledi. Kongreye gelen delegeler şarkılar eşliğinde karşılandı. Delegeler İYİ Parti logolu atkılar ve bayraklarla salona giriş yaptı. Salona girişlere yalnızca kurultaya delege, il ve ilçe belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri alındı. Partililer, bina girişindeki güvenlik noktasından aranarak alana girdi. Kurultayın yapılacağı salonun hemen dışında ise çevik kuvvet polisi hazır bulundu.
Kurultay`ın açılışını Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun yaptı. Yoklama ve açılış töreni ile başlayan Kurultay`da Kurultay Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyn seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Anıtkabir Ziyaret Heyeti belirlendi. 

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüye "Bugün kürsüden son kez konuşuyorum" diyerek çıktı ve sözlerini “Allahaısmarladık” diyerek bitirdi.

Kurultay`da başkan seçiminde ilk turda 1302 delegenin salt çoğunluğu olan 652 oyu alan aday genel başkan seçilecek. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa yapılacak 2. turda ilk turda en çok oyu alan 2 aday yarışacak. Bu adaylardan en çok oyu alan İYİ Parti`nin yeni genel başkanı olacak.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA