6 Mayıs 2024 Pazartesi


15:57   VELİ AĞBABA, ÖZGÜR ÖZEL`İN ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   14:48   İYİ PARTİ`NİN YENİ TBMM GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELİRLENDİ   14:36   ÖZGÜR ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:50   GÖKHAN GÜNAYDIN: “SİZİN GÜNDEMİNİZ ISTAKOZ OLABİLİR, BİZİM GÜNDEMİMİZ HALKIN SORUNLARI”   09:55   İYİ PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZEL`DEN "GERONTOKRASİ İLE MÜCADELE" VURGUSU   16:15   YSK, CHP`NİN HATAY VE İSKENDERUN SEÇİMLERİNE YÖNELİK `TAM KANUNSUZLUK` BAŞVURUSUNU REDDETMİŞTİ... ANKA, KARARIN GEREKÇESİNE ULAŞTI   16:05   "BASKI" İDDİALARININ GÖLGESİNDE ANKARA TABİP ODASI SEÇİMLERİ...    15:53   EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI`NDAN `İNTİHAR VE MOBBİNG` ANKETİ   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:48   İSTANBUL`DA 1 MAYIS GÖZALTILARI SÜRÜYOR   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   12:03   PINARBAŞI`NDA 2 HAZİRAN`DA SEÇİM YENİLENECEK... CHP`Lİ GENÇ: "HALKIMIZIN BİZE OLAN GÜVENİNİN FARKINDAYIZ. 2 HAZİRAN GÜNÜ PINARBAŞI`NA BAHARI TEKRAR GETİRECEĞİZ"   11:47   DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Özel, Denizli’de 2004 yılında başlayan AKP yönetimini sonlandıran CHP’li Başkan Nuri Çavuşoğlu ile makamında bir araya geldi.

 

Tarih : 26 Nisan 2024 Cuma 12:31   Okunma : 282

 HABER: FATİH ÖZKILINÇ KAMERA:KERİM UĞUR

(DENİZLİ)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Denizli`deki çok sevgili, uzun yıllardır mücadele veren sosyal demokratlar, CHP`liler, Denizli ittifakını kurdular. Milliyetçi demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, Kürt demokratlarla, her görüşten olan, bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza Denizli`yle, Türkiye`nin nüfus olarak yüzde 65, ekonomi olarak yüzde 80`e yakınını, ödenen vergi açısından yüzde 87`sini kazandı CHP. Türkiye ittifakına, Denizli ittifakına minnettarız. Üzerine titriyoruz, titremeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
 

Özel, burada yaptığı konuşmada, “Çok keyifli bir Cuma sabahı yaşıyoruz. Dün gece Denizli`de kaldım. Bugün sabah CHP`nin yönettiği Denizli Büyükşehir ve Denizli Merkezefendi ilçelerinde uyandık. Hemen yanımızda, bugün birazdan gideceğiz Pamukkale`miz var. Denizli`de 4 belediye hariç, bütün belediyeleri CHP kazandı. Bunu partiye tek başına mal etmiyoruz. Bunu Denizli ittifakı kazandı, Türkiye ittifakı kazandı” dedi.

“DENİZLİ İTTİFAKI KURULDU”

``Türkiye ittifakının`` Denizli`de kurulduğunu vurgulayan Özel,  şöyle devam etti:

``Denizli`deki çok sevgili, uzun yıllardır mücadele veren sosyal demokratlar, CHP`liler, Denizli ittifakını kurdular. Milliyetçi demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, Kürt demokratlarla, her görüşten olan, bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza Denizli`yle, Türkiye`nin nüfus olarak yüzde 65, ekonomi olarak yüzde 80`e yakınını, ödenen vergi açısından yüzde 87`sini kazandı CHP. Türkiye ittifakına, Denizli ittifakına minnettarız. Üzerine titriyoruz, titremeye devam edeceğiz.

“KİMSEYİ AYIRMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Bugün Sayın Başkan gelince nezaketle koltuğu teklif etti. Pek çok yerde görüyoruz. Siyasi partilerin liderleri geliyorlar, belediye başkanlarının koltuğuna oturuyorlar. Bu koltuğa bir kişi oturabilir. Denizlililer kimi oturttuysa o oturur. CHP`nin lideri olmak, siyasi partinin lideri olmak kamu görevi yapan birisinin partisinden seçilmiş olduğu için onun koltuğunu hak etmek anlamına gelmez. Bu koltuğa 5 yıl boyunca Denizlililer otur dedi. Kime dedi, Nuri Çavuşoğlu`na dedi. Bu koltuk onun koltuğudur. Biz illa Denizli`de bir koltuk ararsak, Ata`mızdan emanet Denizli İl Başkanlığı koltuğu bizim için hazırdır. Gider ve her zaman otururuz. Nuri Başkan bu koltukta oturdukça bütün Denizli`ye karşı sorumluluğu vardır. Oy veren ve vermeyen herkese karşı. Oy verenlere karşı olduğu kadar vermeyenlere karşı da sorumluluğu vardır. Oy verenlerin oyunu hak ettiği kadar, diğerlerinin oyunu ve desteğini kazanmak için mücadelesini sürdürecektir. Oy verenden, vermeyenden Allah razı olsun. Bundan sonra hizmet bütün Denizli`ye. Kimseyi ayırmadan, bütün Denizli`ye hizmet edecek. Kendisini biliyoruz. İl başkanlığı, parti meclisi üyeliği yaptığı süreçten, Denizli Büyükşehir`e aday arama sürecindeki mücadelesinden biliyorum. Son derece enerjik, çalışkan bir arkadaşımız. Denizli`nin de birikmiş sorunlarını hızla çözecek. Birikmiş ve kamuoyunda çokça konuşulan borçlarını ödeyecek. Hizmeti aksatmadan sürdürecek.``

“BU ÜLKEDE YOKSULLUK VE AÇLIK VAR”

Bizim bugün için belediye başkanlarımızdan talebimiz 3 kademeli. Birincisi standart belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi. Onları biliyorsunuz. Vatandaşın belediyeden beklediği suyun akması, çöpün toplanması, sokakların temiz olmasıyla başlayan standart belediyecilik hizmetlerinde en ufak bir eksiklik ve aksaklık beklemiyoruz. O konuda çok şükür herhangi bir problemi de kendisi de öngörmüyor. Sonra, efendim vizyon projeleri. Efendim, büyük maliyetli çok konuşulacak büyük projeler değil. Önce bu memlekette, bu ülkede yoksulluk ve açlık var. Şimdi çalışıyoruz, genel başkan yardımcımız, belediyelerden sorumlu burada. Genel sekreterimizle önümüzdeki hafta belediyelerimize bir israfa karşı tasarruf genelgesi yayınlayacağız. Bu konuda Denizli`ye elbette sözün vardı. İlk geleceğim illerden olacak demiştim.

``SÖZÜMÜZ VARDI``

Buranın elbette sözümüz vardı, hediyemiz vardı. Kendi söz verdiğimiz motora binecek ve geleceğiz demiştik. Bana arkadaşlar diyorlar ki efendim bir aksilik olur, motordan düşersiniz. Liderlik algısına zarar verir. Bizim liderlik algımızın temel taşı şudur, verdiği sözü tutmak. Ben bugüne kadar verdiğim her sözü tuttum. Başkan üzülmüştü, bizim arkadaşlar dedi ki başkan yolcu etsin ama başkan kendisi motora binmesin. Bir aksilik olur, sıkıntı olur. Başkana dedim, bizim liderlik özelliğimiz verdiğimiz sözü tutacağız. 100 bin, 80 bin Denizlilinin önünde demişiz. Kazan belediyeyi, bineceğiz motora birlikte gideceğiz, birlikte geldik. Şimdi buranın önemli bir özelliği daha var. Geçen hafta bütün Türkiye buradaki başkanın lüzumlu görmediği aracı gördü. Bu ne demek? İhtiyaç varsa alınır, ihtiyaç varsa mutlaka hizmet görülür. Ama israf olmaz, önüne gelene makam aracı olmaz. Önüne gelene araç tahsisi olmaz. Başkanın başlattığı meseleyi bütün Türkiye`de önemli bir genelge ile belediyenin her kademe hizmetinde israfın ve savurganlığın önüne geçeceğiz. Birinci hedef standart hizmetler, beklenen belediyecilik hizmetleri aksamadan sürecek. İkinci, sosyal projeler yapılacak. Yoksula, emekliye, bu belediyeden acaba bir şey gelir mi diyen herkese değecek projeler yapılacak. Ondan sonra, bunların hepsi tamamsa, artık insanlar her şeyden memnunsa, şaşalı projeler yapabiliriz. Vizyon projeleri yapabiliriz. Ama o üçüncü kademedir.

``DENİZLİ`NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ``

Başkanım ve Denizli halkı, evet Denizli`de her şey yolunda dedikten sonra en ilerisini de yaparız. Tabi bu şu demek değil, standart hizmetler ve sosyal belediyecilik dışında efendim konserler, kitap fuarı, kültürel etkinlik olmayacak mı? Elbette olacak. Onlar da çok önemli. Ancak yüksek maliyetli ve insanlar yokluk ve açlık çekerken, yahu buna para buluyor. Biz burada açız deniyorsa o bizim işimiz değil. Bizim bütün başkanlar olduğu gibi Nuri Başkandan beklentimiz de o. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde de kendisinin de perspektifinin bu yönde olduğunu görüyoruz. Sadece Nuri Başkan değil burada çok sayıda belediye başkanımız var. 31 Mart`ın vatandaştan teveccüh görmüş demokrasi kahramanlarıdır onlar. Ben hepsine başarılar diliyorum. Büyük bir işbirliğine ihtiyaç var. Büyükşehrin yetkileri, imkanları, ilçe belediyeleri ile birlikte ortak projeler noktasında son derece önemli olacak. Biz Denizli`de üzerimize düşeni yapacağız. Belediye başkanlarımızla, örgütümüzle, milletvekillerimiz, Meclis Başkanvekilimiz Gülizar Hanım burada, çok değerli milletvekilimiz, iş dünyasından gelen milletvekilimiz çok önemli bir çabanın içinde. Hep birlikte genel seçimlere giderken birlik ve beraberlik halinde. Örgütümüz, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ve bütün Denizli ile birlikte Denizli`nin yüzünü güldüreceğiz. Denizli`nin yüzünü güldürecek ekip buradadır. Karşımdadır. 4 tanesi. Arkamdadır geri kalanı. Hep birlikte büyük bir başarı elde edeceğimizi ümit ediyorum. Denizli ve başkanıma hayırlı olsun. İyi günlerde hep birlikte Denizli`nin yüzünün güldüğü günleri görelim inşallah.

``BİZ BUNU 2019`DA DA YAŞADIK``

Özel daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi`nin AKP yönetiminden kalan borcuna ilişkin soruya, “Ben genel olarak cevaplayayım. Denizli`deki borç zaten kamuoyunca malum. Balıkesir ve Denizli birbiri ile yarışıyor, en yüksek borçlu belediyeyi devralmakla. Ama bir özelliği var bu belediyelerin. Biz bu belediyeleri AKP`nin başta büyük iddialarla başladığı ve genel iktidara taşınması noktasında da yerelden elde ettikleri başarılarla başladığı ama sonra rant ve israfa savruldukları belediyecilik anlayışından teslim aldık. Biz bunu bir önceki dönemde 2019`da yaşadık. En basitinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi resmi raporlarla ortada. Son 5 yıldan önceki 5 yıla göre yarı kat harcama ile iki kat fazla hizmet yapmış. Dört kat fark var. Bunun biri gerçek harcama, üçü israf ve yandaşa rant devşirmeden kurtulmaktan kaynaklanıyor. Hesap böyleyse işimiz kolay. Her yerde böyle arkadaşlar. Daha dün, başkan dedi ki sinek ilaçlaması yapılması mevsimi geldi. Denizli için önemli. Geçmiş dönemdeki maliyet 4 trilyon herhalde. Sadece kiralama sözleşmesi yapılmış. Yarı fiyatına aletleri de aldım diyor, ilaçları da aldım diyor. İlaçlamayı yaptık diyor. Bu senenin maliyeti iki senede o bütün maliyetler çıkıyor. Araç ve gereç yanına kar kalıyor. Sonra da bedavaya yapıyorsun. Yoksa şöyle bir şey yapıyor olabilirdik. Aman başkanım bizim filanca yerde ilaçlama şirketi var arkadaşların, ihaleyi AKP`den al, hatta bir de üstüne artırım olacak. Onu da koy. Ver bizim arkadaşların şirketine, filanca yerdeki CHP`li şirket gelsin, burada aynı paraları kazansın. Sonra bu paranın bir miktarını da partiye verir. Öyle bir şey yok arkadaşlar. Ne yaptı, ilaçlama ile ilgili altyapıyı satın aldı. Kimin oldu, Denizli`nin oldu. İlacı alıyor. Koyuyor ve atıyor. Makinalar da bize kalıyor, maliyet de yarısına düşüyor. İşte CHP`nin belediyecilik anlayışı bu. Dün daha rakamları ile kendisi ifade etsin. Havaalanından gelirken anlattı bana başkanım. Doğru mu başkanım?”

``BUNUN ADI CHP BELEDİYECİLİĞİDİR``

O yüzden halkçı belediyecilik yapılınca, israftan kaçınılınca ve bir de kamu kaynaklarını yandaş şirketlere aktarma niyeti yerine Denizli`ye harcama niyeti olunca o işler kolay. Tabi bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporda belediyelerimizin borçları, toplam borcu, nerelere olduğu, bunun nasıl yönetileceği konusunda da bir çalışmamız oluyor. Önümüzdeki hafta tahmin ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı ile de görüştüğümüzde de yerel yönetimlerle ilgili başlık altında bunu da değerlendireceğiz. Çünkü sonuçta Türkiye ekonomisinin yüzde 80`inin bulunduğu belediyeleri yönetiyoruz. Oralardaki harcamalar, aksaklıklar, geçmişteki israflar sadece bizim konumuz değil. O konuyla ilgili de gerekli görüşmeleri yapacağız. Kendi pratiğimizden biliyoruz. AKP ve MHP`den borçla aldığımız belediyeleri bu dönem sonunda başkanlarımız borçsuz noktalara getirdiler. Ya da çok makul ve olması gerektiği kadar dönen bir borç haline getirdiler. Biz 5 yılda batmış belediyeyi borçtan kurtarıp, makul bir borcun döndüğü ve hizmetlerin çok daha yüksek görüldüğü hale getiriyoruz. Bunun adı da CHP belediyeciliğidir. Denizli bu anlamda doğru karar verdi.``

+






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA