image
Fatma Yakaryılmaz
Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir.

Okunma : 14280  Tarih : 23.6.2018  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Ülkemizde oy kullanmamak aynı zamanda suç kabul edilmiş ve müeyyide olarak cezai yaptırım konmuştur. Cezai yaptırım olarak para cezası verilmektedir.

           Vatandaş olmanın gereği olarak seçim günü sandığa gidip, oyumuzu kullanacağız. Tabi ki iş burada bitmiyor. Oyumuzu kullandıktan sonra seçmen olarak oyumuzun takibini yapacağız. Oylar sayılırken seçmen olarak sandık başında bulunma hakkımız var. Sandık başkan ve kurulunun işlemlerine karşı şikayet ve itiraz hakkımız var.

           Bir oydan birsey olmaz diye oyumuzu kullanmamazlık yapmayalım. Çünkü böyle düşünecek başka insanlar da olacaktır. Bir oy bu ülkenin kaderini değiştirecektir. Pazar günü mutlaka gidelim oyumuzu kullanalım. Kullandıktan sonra da oyumuza sahip çıkalım. Sandık kurulu tarafından oy sayım dökümü bittikten sonra araçla oylar adliyeye taşınırken vatandaş olarak oyların taşındığı arabayı takip edebiliriz.

            Gelin bu seçimde ülkemize karşı sorumlu vatandaş olarak önce oyumuzu kullanalımoyumuzu kullandıktan sonra oyumuza sahip çıkalım.





 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 

 

 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 




 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..!
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!