13 Mayıs 2024 Pazartesi


12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:17   ANNE VE BABALARA LGS UYARISI   09:57   9 İŞÇİNİN LİÇ YIĞINI ALTINDA KALDIĞI FACİANIN YAŞANDIĞI İLİÇ`TE İKİ KIZ KARDEŞ 90 GÜNDÜR BABALARINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:05   BAKAN ERSOY`DAN İTİRAF... ERDOĞAN AİLESİNE YAKIN İSMİN İŞLETTİĞİ İSTANBUL PARK HÂLÂ TAHLİYE EDİLEMEDİ   13:31   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ`DAN `ENGELLİLER HAFTASI` MESAJI: "KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDEKİ ENGELLİ KOTASI ARTIRILMALIDIR"   13:25   DİYABETLİ ÇOCUKLAR VAKFI`NDAN ÇAĞRI: "TİP 1 DİYABETLİ ÇOCUKLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK SENSÖRLER SUT KAPSAMINA ALINMALI. ÇOCUKLARIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR KONUDAN TASARRUF OLMAZ"   13:04   MSB: "IRAK`IN KUZEYİ`NDE 3 PKK`LI, SURİYE`NİN KUZEYİ`NDE 2 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"  
 
     
   

CHP’li Vekil Kuyucuoğlu: ‘Siyaset, adalet mekanizmasını kontrol ediyor’


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, geçmişte AKP’de yöneticilik yapan avukatların hâkim ve savcı olarak atanmasının ‘tehlikeli’ bir kadrolaşma olduğunu belirterek, “Zaten hukuk siyasetin emrine girmişti. Bunun üzerine bir de kendi partilerinden siyasileri hâkim ve savcı olarak atamalarıyla si

 

Tarih : 25 Haziran 2017 Pazar 04:21   Okunma : 489

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığı’nca Barış Meydanı’nda düzenlenen Adalet Nöbeti ve Yeryüzü Sofrası etkinliğine katıldı. Partililerle bayramlaşan Kuyucuoğlu, Taşeli Yörükler Derneği’nin düzenlediği etkinliğe de katılarak Yörükleri yalnız bırakmadı.

Partisinin Tarsus İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma törenine de katılan Kuyucuoğlu,  “Bayramlar öteden beri birliğimizin, beraberliğimizin, barış ve huzurumuzun simgesidir. Ülke ve toplum olarak zor günler geçiriyor olsak da bayramların hepimiz için özel, anlamlı bir yeri var. Kutsal Ramazan ayını geride bıraktık ve yeni bir bayrama kavuştuk. Bayramın Mersin’imize, ülkemize, bölgemize barış, huzur, mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

 

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK YAŞANIYOR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünün Türkiye’de bir ilk olduğuna değinen Kuyucuoğlu, “Türkiyebir ilki yaşıyor. 94 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa bir anamuhalefet partisi genel başkanı adalet aramak için Ankara-İstanbul arasında yürüyüş yapıyor. Bir anamuhalefet partisi genel başkanının adalet aramak için yollara düşmek zorunda olması, 430 kilometre yolu göze alması özellikle iktidar tarafından, herkes tarafından düşünülmesi gereken bir konu. Anamuhalefet partisi, iktidar partisinden sonra parlamentoda en çok üyesi bulunan parti. Ama hepimiz görüyor ve biliyoruz ki parlamento işlemiyor. İktidar partisi kendisi dışında hiçbir görüşe değer vermiyor.  Yüzde 49 oyla gelmiş bir parti, yüzde 51’i oluşturan diğer partilerin taleplerine, düşüncelerine önem vermiyor. Parlamentonun böyle işlevsiz hale getirildiği bir ortamda adaleti yolda aramak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda hukuk dışı gelişmelere tanık olduğunu, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından ilan edilen OHAL durumu ile Türkiye’nin hukuk devletinden tamamen uzaklaştığını kaydeden Kuyucuoğlu, yargı bağımsızlığı ve yargıda siyasi kadrolaşmayla ilgili endişelerin arttığını vurguladı.

 

‘MAHKEME KARARLARINI İBRETLE İZLİYORUZ’

Kuyucuoğlu, “Referandumda geniş bir cephe olarak yüzde 50 hayır cephesi oluştu, yüzde 50 evet cephesi oluştu. Ama referandum sonrasında hileli bir şekilde evet çıkmasıyla tek adam rejimi uygulamaya konuldu ve yasalar, hukuk askıya alındı. OHAL ilanının ardından kamudan 150 bin insan atıldı. Bunların hepsi FETÖ’cüler değil. Akademisyenler, öğretmenler, solcular, ilericiler atıldı. İktidar gibi düşünmeyen kim varsa tasfiye edildi. İnsanların hak arama imkanı kalmadı. Hukuk çalışmıyor. Bu tasfiyeler yapılırken onların yerine kendi adamlarını, kendileri gibi düşünenleri dolduruyorlar. Bunun en tehlikeli kısmı yargıda yaşanıyor. 4300 civarında hâkim ve savcı tasfiye edildi. Onların yerine de özellikle de partililer, parti yöneticileri, kendileri gibi düşünenler konuldu. Zaten hukuk siyasetin emrine girmişti. Bunun üzerine bir de kendi partilerinden siyasileri hâkim ve savcı olarak atamalarıyla siyaset adalet mekanizmasını kontrol eder haline geldi. Sonrasında mahkemelerin aldığı kararları ibretle izliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek, anlaşılamayacak şekilde kararlar çıkıyor. Hukukçu olmak gerekmiyor. Baktığınız da o kararların siyasi olduğunu görüyorsunuz.Genel başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşü, sadece Enis Berberoğlu meselesi değil. Dolmuş bir bardak Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla taştı” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  chp, adalet yürüyüşü, serdal kuyucuoğlu, yeryüzü sofrası, ramazan bayramı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA