15 Mayıs 2024 Çarşamba


22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:53   EĞİTİM- İŞ MÜLAKAT UYGULAMASINI YARGIYA TAŞIYOR... KADEM ÖZBAY: "GEÇMİŞTE YAPILAN MÜLAKATLAR TORPİL MEKANİZMASININ GÖSTERGESİ, BU ALDATMACALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:49   BÜRO-İŞ SENDİKASI`NDAN `KAMU TASARRUF PAKETİ`NE PROTESTO: "YEDİLER İÇTİLER, HESABI BİZE ÖDETECEKLER. KİM YEDİYSE HESABI ONLAR ÖDESİN"   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   16:33   ERDOĞAN, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ`NİN DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI: ``BU YILIN TARIM DESTEĞİ YIL SONUNDA 91 BUÇUK MİLYAR LİRAYA ÇIKACAK``   16:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDİYE YATIRIMLARIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARLA MİLLETİN HUZURUNDA HESAPLAŞIRIZ"   16:12   YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL: CHP`DE BİR TANE EŞ, DOST, AKRABA ATAMASI YOKTUR. BU YALANLARA KARŞI BU ÖZGÜVENLE MÜCADELE ETTİK"  
 
     
   

Altıncı günde Aratos’un iç duvarına ulaşıldı


Dünya tarihinin en büyük filozoflarından Aratos’un anıt mezarında sürdürülen kazı çalışmalarında sevindirici haberler geldi. Kazının henüz altıncı gününde iç duvarın büyük bölümünü ortaya çıkaran ekipler, anıt mezarın şekli hakkında da bilgiler edinmeye başladı.

 

Tarih : 11 Ağustos 2020 Salı 10:03   Okunma : 857

Mezitli Belediyesinin gündeme getirmesiyle birlikte kazı çalışmalarına başlanan dünyanın en büyük filozoflarından, astrofizikçi Aratos’un anıt mezarıyla ilgi sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da, eline çekici, küreği alarak destek verdiği kazı çalışmalarının henüz altıncı gününde iç duvarının büyük bölümü ortaya çıkarıldı. Tamamlandığında dünyanın ilgisinin buraya çekileceğinin düşünülen Aratos’un anıt mezarının şekliyle de ilgili çok önemli ipuçlarına ulaşıldı. Yuvarlak iç duvarının dış bölümünde ise altıgen iki farklı duvarın da olduğu tespit edilen anıtla ilgili elde edilen verilen ışığında ana şekil ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

‘HENÜZ YOLUN ÇOK BAŞINDAYIZ’

Kazılarda kısa sürede sevindirici sonuçların alınıyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden kazı ekibinden Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor Deniz Kaplan, “Soli Pompeiopolis kazılarının 2020 yılı çalışmaları kapsamında Aratos’un mezarı olduğu düşünülen alanda kazılara başladık. Yaklaşık bir haftadır 10 işçi ile birlikte devam ediyoruz. Ancak ele geçen bulgulara karşın henüz yolun başındayız. İşte şu an ki yapmış olduğumuz kazılardan anlaşılabileceği üzere içinde yuvarlak bir yapı merkezde onun etrafında ise 2 sıra altıgen bir altyapı ile karşı karşıyayız. Kazı ilerlediğinde bu unsurların plan görünümleri değişebilir daha net bilgileri ilerlediği zaman söyleyebileceğiz” şeklinde bilgi verdi. 

‘BÖLGE ZİYARET MERKEZİ HALİNE GELECEK’

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı, “Yaptığımız çalışmaların sonucunda parça parça olduğu için şekli konusunda yeterli bilgiye sahip olunamayan anıt yapıyı çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar kendi çağının en önemli ünlülerinden olan Soli Pompeopolis doğumlu Aratos, Mersin tarihi içinde çok önemli bir şahsiyet. Anıt mezarı ortaya çıkararak bölgeyi ziyaret merkezi haline getireceğiz. Anıt mezar, Soli Pompeipolis Sütunlu Caddeye, 150 metre uzaklıkta. Höyüğe ise 100 metre uzaklıkta. Elde ettiğimiz bulgular hem bilimsel açıdan hem de Mersin turizmi ve tanınması açısından önemlidir” diye konuştu.

‘MERSİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLACAK’

Kazı çalışmalarına destek verenlere de teşekkür eden Yağcı, “Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, 9 Eylül Üniversitesine, Mersin Üniversitesine ve özellikle Başkanımız Neşet Tarhan özelinde, Mezitli Belediyesi ekibine teşekkür ederiz. Burada altını çizmek istediğim önemli bir husus ise, bu kuruluşlar dışında yerel yönetimlerin de desteğini bekliyoruz. Yani kentimiz için bu kazı tahmin edilmeyecek kadar getirisi olan önemli bir yatırım olacak.






Paylaş :
Etiketler :  ARATOS, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA