23 Mayıs 2024 Perşembe


16:36   CHP`LI ALI MAHIR BAŞARıR, RIZE`DEN İKTIDARA SESLENDI   16:07   SOKAK HAYVANLARıYLA İLGILI DÜZENLEME... AKP`LI YENIŞEHIRLIOĞLU: ``UYUTMA MODELI TARTıŞıLıYOR, MUHALEFET DESTEĞI ALıNACAK``   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:53   CHP`LILER ADALET PEŞINDE AILELERI İLE TBMM`DE AÇıKLAMA YAPTı...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   14:01   CHP`LI VEKILLER ÖĞRENCILERE DESTEK İÇIN ODTÜ`DE...    13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:36   ALI YERLIKAYA: "`UYUŞTURUCU MADDE TICARETI` SUÇUNDAN INTERPOL TARAFıNDAN ARANAN SEAD DEDEIC VE MARCIANO EUGENE RUIMWIJK İSTANBUL`DA YAKALANDı"   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   11:04   SERKAN SARı: EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞıNA AÇLıK SıNıRı DIKKATE ALıNARAK EN AZ YÜZDE 80 ZAM YAPıLMALı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"  
 
     
   

Toroslar Belediyesi’nden LGS Öncesi ’Sınav Kaygısı’ Semineri


Toroslar Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere yönelik "Sınav Kaygısı" konulu seminerlerine devam ediyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2020 Cuma 05:52   Okunma : 618

Toroslar Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere yönelik "Sınav Kaygısı" konulu seminerlerine devam ediyor.

Seminerler, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları tarafından online platformda düzenleniyor.

"Sınavda Başarı için Doğru Nefes Alma ve Zaman Yönetimi Önemli"

Stres ve kaygının oldukça yüksek olduğu LGS öncesinde binlerce öğrenci ve veli heyecanlı bir bekleyiş içinde. Toroslar Belediyesi'nin alanında uzman psikologları da öğrencilerin yanı sıra velileriyle de zoom uygulaması üzerinden görüşerek, kaygıyı ve stresi en aza indirmenin yollarını anlatıyor.

Psikologlar, son olarak ilçenin eğitim kurumlarından Osmangazi, Selçuklar, Şehit İbrahim Gır ve Toroslar Ortaokulu öğrencileriyle online platformda bir araya gelerek, sınav kaygısı, doğru nefes alma egzersizleri ve zaman yönetimi teknikleri üzerine seminer verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınava maske ile katılacak öğrencilere sınav öncesinde test çözümlerini maske ile denemelerini ve bugünlerde uyku düzenlerine dikkat etmelerini  de isteyen psikologlar, ebeveynlerin bu süreçte çocuklarına destek olmalarının önemine değindi.

Psikologlar ayrıca, kaygının istenmedik bir durum olmadığını belirterek, bir miktar kaygının kişiyi belirli seviyede çalışmaya ve bunun sonucunda başarıya götürebileceğini de kaydettiler.

BAŞKAN YILMAZ, LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin ve velilerin heyecanını paylaştığını belirten Başkan Yılmaz; "Öğrencilerimizden  tek beklentimiz sınavlarına konsantre olmaları" dedi.

Başkan Yılmaz, öğrencilerin sınava girecekleri ilçe genelindeki tüm okulları dezenfekte ederek hijyenik hale getirdiklerini de aktararak; "Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin  büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile atlatacaklarına yürekten inanıyorum. Tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN, LGS ÖNCESİ ’SINAV KAYGISI’ SEMİNERİ, ADSIZ AFŞİN YILMAZ, LGS, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA