10 Mayıs 2024 Cuma


16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   15:46   BİRLİK SAĞLIK SEN İZMİR ŞUBE BAŞKANI BERNA BORAN: “3 HEMŞİRENİN YAPACAĞI İŞİ 1 HEMŞİRE YAPMAKTADIR”   14:25   ÖZGÜR ÖZEL KÜTAHYA`DA KONUŞTU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR   11:51   ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMENLERE UYGULADIĞI ŞİDDET... PSİKİYATRİST PROF. DR. SEHER AKBAŞ ÖĞRETMEN ŞİDDETİNİ DEĞERLENDİRDİ   11:01   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL`DEN ÇEDES TEPKİSİ   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, `HELLO MERSİN` İLE AKICI VE ÖZGÜVENLİ İLETİŞİMİN KAPILARINI ARALIYOR   16:40   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   16:01   ÖMER BOLAT: ŞARTLARIMIZ SAĞLANINCAYA KADAR İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI KARARIMIZ YÜRÜRLÜKTE   15:01   EĞİTİM-SEN TRABZON ŞUBE BAŞKANI MUHAMMET İKİNCİ: ``TOPLUMUN SAĞLIKLI EĞİTİM HAKKI HER ŞEYDEN DEĞERLİDİR``   13:41   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   13:15   BAKAN TEKİN, 4 SENDİKAYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET` TOPLANTISI YAPTI   13:14   AYŞE ATEŞ: SUÇLULARI KAMUOYUNDAN SAKLAMAYA YÖNELİK HAMLELERİNİZ NAFİLE   12:41   ÖZGÜR ÖZEL AFYONKARAHİSAR`DA KONUŞTU   12:02   MAHMUT TANAL: "BAŞLIK PARALARINI ŞANLIURFA`DA, GÜNEYDOĞU`DA KALDIRILMASI GEREKİYOR. YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"   11:55   CHPLİ MEHMET TÜM`DEN “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” TEPKİSİ  
 
     
   

Büyükşehir’den “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi”


Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi.

 

Tarih : 16 Kasım 2019 Cumartesi 21:17   Okunma : 589

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında verilen eğitimle Mersin Üniversitesi’nden akademisyenlerin personellere yaptığı sunumda sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

Turizmde kalkınmanın sadece ekonomik olmadığını belirten Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olarak Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman tarafından “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” verildi.

“Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi” kapsamında Mersin-Erdemli ile Selanik-Parga arasında imzalanan protokolle turizmde işbirliği çalışmaları başlamıştı. Proje faaliyetlerinden birisi olan belediye personellerine eğitim çalışması başarıyla tamamlandı. Taş Bina Eski Meclis Salonu’ndaki eğitimde Büyükşehir Belediyesi personellerine sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

“İki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu”

Eğitimin başlangıcında projenin içeriğinden bahseden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Parga Belediyesi’nin ortak yaptığı bir Avrupa Birliği Projesi. İki bölge birbirine benzer nitelikler taşıyor. Sürdürülebilir ve kalkınmayı destekleyecek bir turizm anlamında ne işbirliği yapabiliriz ve birbirimizi nasıl destekleyebiliriz diye iki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu” dedi.

“Daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz”

Sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarının birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Koçak, “Şüphesiz işletmeciler ekonomik sürdürülebilirlik istiyor. Sezonun 4 aya yayılması, sürekli olarak nakit akışlarının belirli öngörülen düzeyde kalması, dolayısıyla ekonomik anlamda cironun karlılığının artması, rekabetçiliğin artması çok normal bir beklenti. Ama tıpkı kalkınmanın sadece parayla olamayacağı gibi, sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor. İşte bu noktada daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, VAHAP SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM EĞİTİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA