17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

CHP’li Çamak,‘Köylerde kahvehaneler bile ayrıldı’..


Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, referandum sürecinde toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çekti

 

Tarih : 3 Nisan 2017 Pazartesi 22:37   Okunma : 666

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  referandum çalışmaları sırasında toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını gördüklerini belirterek, “Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrılmış durumda. Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar” dedi. Anayasa değişikliğinin Ak Parti seçmeninin de içine sinmediğini savunan Çamak,  “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu sürecinde ‘hayır’ kampanyasını Mersin ve Kahramanmaraş’ta sürdüren CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, saha çalışmaları sırasında edindiği izlenimleri değerlendirdi.

Çamak, “Sahada gördüğümüz kadarıyla hayırcılar net. Net bir şekilde ‘hayır diyeceğim, kabul edemem’ diyorlar. Evetçilerin bir kısmı, net şekilde ‘evet vereceğim’ diyor ama gördüğüm kadarıyla evet diyenlerin bir kısmı hayıra eğilimli ve bunlar kendilerini gizliyor. Ama açıkça, saklama gereği duymadan ‘Ben AK Partiliyim, yine o partiye oy veririm ama bu referandumda benim oyum hayır olacaktır’ diyenler de var.  ‘Ben 15 yıl oy verdim, yeter artık. Bu kadar da olmaz’ diye ifade edenlerle de karşılaşıyoruz. Yıllarca AK Parti’ye oy vermiş ama bu anayasa değişikliği içine sinmeyen insanlarla sahada karşılaşıyoruz. AK Parti milletvekillerinin birçoğunun da sandıkta hayır oyu kullanacaklarını tahmin ediyorum” dedi.

Çamak, “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var. Anayasalar hazırlanırken toplumun bütün kesimleriyle görüşmeler yapılır, uzlaşma yapılır, ona göre metin ortaya çıkar. Burada işin ilginci bu 18 maddeyi kimin yazdığı bilinmiyor. Kimse sahiplenmiyor. Çünkü bunun sıkıntıları gelecekte ortaya çıkacak ve o insanlarda bunun vebali altında kalmamak için sahiplenmiyorlar” diye konuştu.

Vatandaşların anayasa değişikliğini ne içerdiği konusunda tam bilgi sahibi olmadıklarını da kaydeden Çamak, “Gittiğim her yere anayasa değişikliği teklifinin tam metnini götürüyorum. Yalansız, dolansız şekilde, bu metinde ne varsa vatandaşa anlatıyorum, uyarıyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mezitli’nin Kale köyüne gittik. 2 kahvehane vardı. Biz birinde konuşma yapacaktık. Ama diğer kahvehaneye de gittik, siz de gelin, dinleyin dedik. Geliriz dediler ve geldiler. Ama bu her yerde böyle değil maalesef. Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrışmış durumda. A partisinin kahvehanesi, B partisinin kahvehanesi diye ayrılmış. Bu Türkiye için çok kötü bir şey. A partisinin kahvehanesine B partili gitmiyor, B partilinin kahvehanesine A partili gitmiyor.  Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar. Bunu seçim zamanlarında görüyorduk ama bu dönem daha belirgin hale geldi.”

 






Paylaş :
Etiketler :  chp, hüseyin çamak, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA