(ANKARA) - CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Adalet Bakanlığı`nın kamu kurumlarıyla yaptığı et tedarik sözleşmeleri nedeniyle yerel kasapların ciddi zarara uğradığını ifade etti.
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Adalet Bakanlığı`nın kamu kurumlarıyla yaptığı et tedarik sözleşmeleri üzerinden Adalet Bakan`ı Yılmaz Tunç`a tepki gösterdi.
Alp, şunları söyledi:
"Son zamanlarda haksız tutuklamalar çok arttı. Sayın Adalet Bakanı adeta elinde satırla adaleti doğruyor, ama Kars`ta da kasaplık yapıyor Sayın Bakan. Kars`ta açık cezaevi vardır, bu cezaevinde bir de kesimhane vardır. Adalet Bakanlığı kesimhane işletir, kasaplık yapar fakat Türkiye`de verdiği zarar kadar Kars`ta da kasaplara çok zarar veriyor çünkü kontratları var kamu kurumlarına. Yeterli et temin edemediği için Kars`taki kasaplık hayvanları yüksek fiyatlarla Adalet Bakan`ı topluyor. Sayın Bakan, Kars`ta ve Türkiye`de lütfen satırı elinizden bırakınız."