30 Nisan 2025 Çarşamba


21:07   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP`TEN BAKAN TUNÇ`A: ADALET BAKANı ADETA ELINDE SATıRLA ADALETI DOĞRUYOR AMA KARS`TA DA KASAPLıK YAPıYOR   21:05   TBMM GENEL KURULU... NAMıK TAN: SIZIN MILLI DAVANıZ KıBRıS DEĞIL. SIZIN DAVANıZ CÜZDANLARıNıZ, BANKA HESAPLARıNıZ, O HESAPLARA AKAN KIRLI PARALAR   21:04   CHP`LI ZEYBEK: KANAL İSTANBUL PROJESI, SADECE ÇEVRESEL BIR FELAKET DEĞIL, AYNı ZAMANDA SOSYAL VE EKONOMIK BIR YıKıMDıR   20:07   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN ANKARA`DA PROTESTO…”ARKADAŞLARıMıZıN SERBEST BıRAKıLMASı IÇIN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   19:45   TGC`NIN 48`INCI GENEL KURULU`NUN ILK GÜNÜ TAMAMLANDı: MUNYAR YENIDEN ADAY   19:42   TBMM KİT KOMISYONU`NDA `NADIR TOPRAK ELEMENTLERI` GÜNDEME GELDI... "NADIR TOPRAK ELEMENTLERI REZERVINI ADETA ALTıN TEPSIDE SUNUYORSUNUZ"   18:44   CHP GENÇLIK KOLLARı İL BAŞKANLARı SILIVRI`DE... "MÜCADELEMIZDEN BIR ADıM GERI ATMAYACAĞıZ"   18:35   ŞIRKET YETKILISININ İSKİ`YE GELDIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   18:31   SOMA FACIASı DAVASıNDA KAMU GÖREVLILERININ YARGıLANDıĞı DAVADA 10 KAMU GÖREVLISI BERAAT ETTI. AVUKATLAR KARARı ISTINAF EDECEK   18:01   TBMM GENEL KURULU... TURHAN ÇÖMEZ: "BIZ BURADA HER GÜN KAVGA EDERKEN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, SUÇA SÜRÜKLENIYOR, CINSEL ISTISMARA UĞRUYOR"   17:55   ÖZGÜR ÖZEL: “BIR ÜLKEDE, BIR SIYASETÇIYE SERT TUTUMUNDAN DOLAYı ‘DIKTATÖR` DENILEMIYORSA ORASı DIKTATÖRLÜKTÜR”   17:49   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı EVINDE ÖLDÜREN DOKTOR MUHAMMET MUSTAFA DUMAN TUTUKLANDı   17:33   ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI EREN ÜNER: “DEĞIL 6 SAAT, 6 SENE IŞKENCE GÖRSEM DE MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞIM”   17:29   DENIZ YAVUZYıLMAZ`DAN HEYELAN AÇıKLAMASı: ``23 YıLDıR YÜRÜTÜLEN RANTÇı POLITIKALARLA BUGÜN YAŞADıĞıMıZ EKOLOJIK FELAKETLERIN TAŞLARı DÖŞENDI``   17:25   ŞAFAK BAŞA`NıN AVUKATı RUŞEN GÜLTEKIN: “MÜVEKKILIMIN PıHTı ATMA, KALP KRIZI GEÇIRME VE MIDE KANAMASı RISKI MEVCUTTUR”   16:58   ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞI: "1 MAYıS`A YÖNELIK KEYFI OPERASYONLAR DERHAL SON BULMALıDıR"   16:43   İBB`DEN ``BEYKOZ`DAKI BIR REZIDANSTA LÜKS ARAÇLAR SAKLANDı`` IDDIASıNA YANıT: ``BU ARAÇLARıN YER ALDıĞı GARAJıN, LÜKS OTOMOBIL MERAKLıLARı TARAFıNDAN ORTAK KULLANıLAN BIR ALAN OLDUĞU BILINMEKTEDIR``   16:19   ÖZGÜR ÖZEL: “A, B, C, Z PLANıMıZ EKREM İMAMOĞLU`NUN CUMHURBAŞKANı ADAYLıĞıDıR. NOKTA”   16:05   "KÖTÜLER" ODTÜ`DE YÜRÜDÜ, BASıN AÇıKLAMASıNı "BAŞ KÖTÜ" OKUDU: "BIZ KÖTÜYÜZ ÇÜNKÜ, SEÇIMLERDE KORKTUĞUMUZ ISIMLERI HAPISLERE TıKTıK, HALKıN IRADESIYLE SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANLARıNA KAYYUM ATADıK"   15:47   CHP`LI AĞBABA`DAN 1 MAYıS ÖNCESI "TÜRKIYE`DE EMEĞIN DURUMU" RAPORU  
 
     
   

Mersin sahilleri plastiksiz geleceğe hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi; İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı ile hibe almaya hak kazandığı "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesi kapsamında merkez sahil şeridine, 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirdi.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 09:27   Okunma : 199

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi; İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı ile hibe almaya hak kazandığı "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesi kapsamında merkez sahil şeridine, 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi; İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinesinde, kent genelinde plastik kullanımını azaltmak ve sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı ile hibe almaya hak kazandığı "Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz" projesini hayata geçiren Büyükşehir, Adnan Menderes sahil şeridinde belirlenen alanlara 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirdi.

Plastik atıkların çevreye olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen projede; vatandaşların atık yönetimi konusunda daha duyarlı hale gelmeleri ve geri dönüşüm alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor.

Sıfır atık ve geri dönüşüm ilkesi ile hareket eden Büyükşehir, plastik atıklarda bulunan mavi kapakları da yeniden kullanıma kazandırıyor. Toplanan mavi kapaklar Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`ne getirilerek, kırıcı makineleri yardımıyla ham maddeye çevriliyor. Kırılan plastiklerden daha sonra daha sonra enjeksiyon makinesi yardımıyla süs bitkisi dikilebilecek saksılar üretiliyor.

"İnsanların tükettikleri plastik atıkların minimize edilmesini hedefliyoruz"

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı`nda görev yapan Sıfır Atık Şefi Zeki Altun, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen REMEDIES-2 projesine ‘Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz` projesi ile başvurduklarını ve hibe almaya hak kazandıklarını söyledi. Projenin ana hedeflerinden bir tanesinin, plastiklerin kullanımını azaltarak vatandaşlarda bu bilinç ve farkındalığın oluşturulması olduğunu dile getiren Altun, “Bu amaçla deniz ortamına ulaşması muhtemel olan plastik atıkların, ilgi çekici olan basketbol potalı atık toplama kumbaramız yardımıyla toplanmasını istedik. Plastik atıkları toplamayı hedeflerken, aynı zamanda bu olayın sportif ve ilgi çekici bir faaliyet haline getirilmesini hedefledik. Proje kapsamında merkez sahil şeridinde 6 noktaya, vatandaşlarımızın kendi mataralarıyla su dolumlarını gerçekleştirebilecekleri çeşmeler yerleştirildi. Böylece insanların tükettikleri plastik atıkların minimize edilmesini hedefliyoruz” dedi.

Proje kapsamında 3 farklı şekilde plastik atıkları topladıklarını belirten Altun, bunlardan bir tanesinin sahil şeridine yerleştirilen plastik atık kumbaraları, diğerinin Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`ni ziyaret eden öğrencilerin getirdiği atıklar, sonuncusunun ise Büyükşehir`in birimlerinde bulunan mavi kapak toplama kutuları olduğunu aktardı.

"Plastiklerden saksı üretiyoruz"

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı`nda görev yapan Çevre Mühendisi Yakup Berkay Işık, toplanan plastik atıkların saksıya dönüştürülmesi hakkında bilgi vererek, “Mersin sahillerine yerleştirdiğimiz toplama kafeslerinden ve Büyükşehir birimlerinden topladığımız plastik kapakları İklim ve Çevre Bilim Merkezi`ne getirerek, burada bulunan kırıcı makinesi ile kırıyoruz. Daha sonra plastik enjeksiyon makinesinde kırılmış olan bu plastiklerden saksı üretiyoruz. Bu sayede geri kazanımı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz saksılarımızı da bilim merkezimizi ziyarete gelen öğrencilere ve Büyükşehir olarak yapmış olduğumuz etkinliklerde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar ise projeye ilişkin şunları söyledi:

-Sadık Yıldırım: “Plastikler doğada çok uzun sürede yok oluyor. Büyükşehir, güzel bir farkındalık oluşturmuş. Vatandaşlar, plastik atıklarını bundan sonra buraya atacak. Güzel düşünülmüş. Zaten Büyükşehir çok iyi projeler yapıyor.”

-Erkan Oğuz: “İnsanlar plastik atıkları, çimenler yerine kumbaraya atarsa çok daha güzel olur. Bunlar insanları teşvik eder, güzel bir çalışma. Vatandaşlar burada böyle bir kumbara olduğunu bilirlerse, ‘çevrem kirlenmesin` diyerek yere atmak yerine, elinde tutar ve kumbaraya atar. İnsanların bu duyarlılığı göstereceğini tahmin ediyorum. Temizlik her şeyden önemli.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA