(ANKARA) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca`nın Silivri Cezaevi`nde bulunan Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını bugün Genel Kurul`da okutmasına ilişkin, "Sayın Karaca`ya bu Anayasal gerekliliği yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Halkın iradesi tanınmalı, AYM kararları uygulanmalı, Can Atalay`a vekilliği iade edilmeli ve vekilimiz derhal serbest bırakılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
TİP sosyal medya hesabından, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca`nın Silivri Cezaevi`nde bulunan Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki AYM kararını bugün Genel Kurul`da okutmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"TBMM Başkanvekili Sayın Gülizar Biçer Karaca, Hatay`ın seçilmiş milletvekili Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını bugün Genel Kurul`da okutmuştur. Sayın Karaca`ya bu Anayasal gerekliliği yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Halkın iradesini alenen gasp edenlerin de çok iyi bildiği ve bugün yüzlerine bir kez daha vurulduğu üzere Can Atalay`ın cezaevinde geçirdiği her dakika hukuka aykırıdır. Halkın iradesi tanınmalı, AYM kararları uygulanmalı, Can Atalay`a vekilliği iade edilmeli ve vekilimiz derhal serbest bırakılmalıdır.”