26 Nisan 2025 Cumartesi


01:36   ÜÇ BÜYÜK ILDE 1 MAYıS VE 19 MAYıS`TA METRO VE DIĞER RAYLı SISTEMLER ÜCRETSIZ OLACAK   01:34   CHP`LI TANAL, ANKARA`DAKI EYLEMDE ÖĞRENCILERIN GÖZALTıNA ALıNMASıNıN ARDıNDAN OLAY YERINDE BULDUĞU AYAKKABı TEKINI SOSYAL MEDYA HESABıNDAN PAYLAŞTı: 44 NUMARA TEK AYAKKABı ADALETIN UTANCıDıR   01:08   CHP`LI SUAT ÖZÇAĞDAŞ: 10`UNCU SıNıF COĞRAFYA DERS KITABıNDA KANAL İSTANBUL PROJESI KABUL EDILEMEZ   01:01   BEŞIKTAŞ KONUK ETTIĞI HATAYSPOR`U 5-1 MAĞLUP ETTI   23:52   ANKARA`DA TUTUKLU SIYASETÇILERE DESTEK EYLEMINE KATıLAN 30 ÖĞRENCI GÖZALTıNA ALıNDı   23:18   ANKARA`DA ÖĞRENCILERIN TUTUKLU SIYASETÇILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI   23:11   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı… 13 SAAT SÜREN DURUŞMA 2 MAYıS`A ERTELENDI   23:04   ÖZGÜR ÖZEL MERSIN`DE: "MITINGE DEĞIL EYLEME GELDIK, SONUÇ ALANA KADAR DA DEVAM EDECEĞIZ"   22:59   GELECEK PARTISI`NDEN DIKKAT ÇEKEN VIDEOLU PAYLAŞıM: “EY IKTIDAR, KUMAR BARONLARıNıN KORKAK BEKÇILERISINIZ”   22:40   DERVIŞOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN İSTANBUL DEPREMINE ILIŞKIN AÇıKLAMALARıNA TEPKI GÖSTERDI: “GÜNAYDıN DEMEKTEN BAŞKA BIR ŞEY SÖYLEMIYORUM”   22:05   MARMARA DENIZI`NDE BÜYÜKÇEKMECE AÇıKLARıNDA 4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:34   DEM PARTI: SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN VATAN PARTISI GENEL BAŞKANı DOĞU PERINÇEK ILE YAPTıĞı GÖRÜŞME, PARTIMIZ VE İMRALı HEYETI`NIN BILGISI DAHILINDE GERÇEKLEŞMIŞTIR   20:56   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA: TÜTÜN ÜRETICILERI MAĞDUR, ESNAF MAĞDUR     19:32   ÖZGÜR ÖZEL: "ENDIŞEYI EVDE BıRAKTıK BU IKTIDARı DEĞIŞTIRENE KADAR SOKAKTAYıZ, MEYDANDAYıZ, MÜCADELEDEYIZ"   19:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ZAFER PARTISI`NIN GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ YARGıLANıYOR, GIDECEĞIZ MAHKEMEDE YANıNA OTURACAĞıZ"   18:57   MANSUR YAVAŞ: "SAVUNMA HAKKıNı KULLANAN AVUKATLARı YARGıYı ETKILEMEK SUÇUNDAN ADLIYEYE SEVK EDIYORLAR"   18:39   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGININ ÜÇÜNCÜSÜ MERSIN`DE... ALI MAHIR BAŞARıR: "ESIR ALıNMıŞ CUMHURBAŞKANıMıZ EKREM İMAMOĞLU`NA HEP BERABER SAHIP ÇıKALıM"   18:39   MAHKEME, İNTERPOL`ÜN RET KARARıNA RAĞMEN PıNAR SELEK IÇIN YENIDEN ``KıRMıZı BÜLTEN`` TALEBINDE BULUNDU   17:42   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGININ ÜÇÜNCÜSÜ MERSIN`DE... PM ÜYESI BERKAY GEZGIN: "HEP BIRLIKTE TEKRAR ‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK` DIYE HAYKıRACAĞıZ"   17:41   SARAÇHANE DAVALARı ERTELENDI: "MÜVEKKILIM TRAMVAY DURAĞıNDA KAFASıNA VURULARAK GÖZALTıNA ALıNDı"  
 
     
   

Hasan Öztürkmen: "Bakan Tekin odasından inip kapısının önünde eylem yapan öğretmenleri bile dinlemeye gerek görmüyor"


CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, mülakat ve proje okulu mağduru öğretmenlerle TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Öztürkmen, "Aylardır Bakanlığın önünde eylem yapan mülakat mağdurlarını görmezden gelen, randevu taleplerini reddeden Yusuf Tekin şimdi öğretmenlerimizi hedef gösteriyor. Odasından inip kapısının önünde eylem yapan öğretmenleri bile dinlemeye gerek görmüyor” dedi. Bir öğretmen ise "Kendisinden öğretmen arkadaşlarımızı makamına davet edip, mahkemelere de sunulan orantısız ve bilimsel olarak adaletsizliği gözler önüne seren puanları sunmak, yüz yüze görüşerek mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 12:32   Okunma : 493

CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, Milli Eğitim Bakanlığı önünde mülakat mağduru öğretmenlerin eylem yaptığı saatlerde TBMM`de eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin basın toplantısı yaptı. Mağdur öğretmenlerin de katıldığı toplantıda konuşan Öztürkmen, şunları söyledi:

"Milli eğitim sistemini altüst etme konusunda inat eden Bakan Yusuf Tekin, 611 öğretmenimizi hayatından bezdirdi. Mülakat adı altında yapılan zulüm uygulaması adaletsizliğin, liyakatsizliğin, torpilin en acı örneklerinden birisidir. Sınavı kazanan ancak mülakatlardaki sıkıntılar nedeniyle öğretmenlerimiz aylardır mağdur. Mülakat mağduru öğretmenlerimiz 4 Kasım 2024 tarihinden beri adalet mücadelesi veriyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde kamuda işe alımlarla ilgili mülakatların kaldırılacağını açıklamıştı yine halkımızı kandırdı. Seçim geçti, sözler unutuldu. Yusuf Tekin mülakat sürecine dair `Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde adil bir mülakat gerçekleştirdik` sözleriyle adeta vatandaşla dalga geçiyor. Mülakatın olduğu yerde adalet olmaz. 

Aylardır Bakanlığın önünde eylem yapan mülakat mağdurlarını görmezden gelen, randevu taleplerini reddeden Yusuf Tekin şimdi öğretmenlerimizi hedef gösteriyor. `Mağdur olduğunu iddia eden arkadaşlarımız biz mülakata karşıyız o yüzden mağduruz diyorlar, bu bir mağduriyet değil` diyor Bakan Tekin. Bakanlıktaki odasından inip kapısının önünde eylem yapan öğretmenleri bile dinlemeye gerek görmüyor. Şu anda bu açıklamayla aynı anda Milli Eğitim Bakanlığı önünde mülakat mağduru öğretmenlerimiz yine eylemdeler."

"Yüz yüze görüşerek mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz"

Mülakat mağduru öğretmen ise şöyle konuştu:

"25 Mart`ta Sayın Yusuf Tekin`in Bursa`da yaptığı açıklamalarda `mülakatlarda haksızlığa uğradığını düşünen arkadaşlarımız gelsinler ben gereğini yapacağım` çağrısına kulak veren, haklılığını belgelerle ortaya koyan 150`ye yakın mülakat mağduru öğretmen arkadaşımız Milli Eğitim Bakanlığı önündeler. Şimdi Sayın Bakanı samimiyete davet ediyoruz. Mülakatlar mülakat gibi yapılmadı. Eğer mülakat gibi yapılsaydı yüzlerce nitelikli öğretmenimiz şu anda hak arayışında olmazdı. Kendisinden öğretmen arkadaşlarımızı makamına davet edip, mahkemelere de sunulan orantısız ve bilimsel olarak adaletsizliği gözler önüne seren puanları sunmak, yüz yüze görüşerek mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz."

"Milli Eğitim Bakanı kendisini tüm okulların sahibi olarak görüyor"

Proje okullarda öğretmenlerin kadro dışı bırakılmasına ilişkin ise Öztürkmen şunları söyledi:

"Yaklaşık 40 bin civarında öğretmenimizi mağdur etmiş durumda. MEB tarafından proje okul olarak adlandırılan birçok köklü okulda atama sonuçları açıklandı ve binlerce nitelikli öğretmen kadro dışı kaldı. Proje okulların siyasetin keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullanıldığına dair çok güçlü deliller var. İktidar yandaşı sendikaya üye olanların tercih edildiği bir sır değil. Proje okullardaki öğretmenlerin görev süresinin neden uzatılmadığına, uzatmaların hangi ölçütlere göre yapıldığına dair hiçbir veri yok. Görünen o ki okullarımızı projelerle cemaatlere, tarikatlara teslim eden Milli Eğitim Bakanı kendisini tüm okulların sahibi olarak görüyor. "

Proje okullarındaki mağduriyeti aktaran bir öğretmen ise "Mamak Çağrıbey Lisesi`nde 62 personelden 39`u geçen hafta görevlerine devam etmeyeceklerini öğrendiler. Öğrenciler, öğretmenler, veliler herkes isyan ediyor. Öğretmenlerimizin öğrenmek istedikleri tek şey şu; hangi gerekçe ile gidiyorum başkaları hangi gerekçe ile kalıyor? Ortada herhangi bir sınav, mülakat, bilimsel çalışma olmadan tamamen keyfi bir uygulama söz konusu. Bu bir öğretmen kıyımıdır. Öğrencilerimiz pek çok okulda öğretmenlerine sahip çıktılar. Bizlerin tek isteği işimizi hakkıyla yerine getirmek. Dolayısıyla Bakanlığın bu atamaları iptal ederek objektif kriterlere dayalı bir atama gerçekleştirmesini bekliyoruz" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA