19 Nisan 2025 Cumartesi


10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:08   İSTANBUL VALILIĞI, CHP`NIN GAZZE EYLEMININ GÜZERGAHıNı UYGUN BULMADı   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:11   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: DEVREK İLÇESI ÖNCEKI DÖNEM BELEDIYE BAŞKANı ÇETIN BOZKURT GÖZALTıNA ALıNDı   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK    
 
     
   

Ulaş Karasu`dan Abdulkadir Uraloğlu`na istifa çağrısı: "Ulaştırma Bakanlığı`nın U`sunu, utancın U`su yaptılar"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı`nı istifaya çağırarak, ``Devletin uhdesinde olan kişisel verilerin çalınması ve satılması bir utanç, Bakan`ın hala o koltukta oturması da bir utançtır. Bakanlığın U`sunu, utancın U`su yaptılar. Genel Başkanımızın dediği gibi; ‘Erdoğan`ın dolma kaleminden akandan bakandan bakan falan olmaz`` dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 12:35   Okunma : 333

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı`nı istifaya çağırarak, ``Devletin uhdesinde olan kişisel verilerin çalınması ve satılması bir utanç, Bakan`ın hala o koltukta oturması da bir utançtır. Bakanlığın U`sunu, utancın U`su yaptılar. Genel Başkanımızın dediği gibi; ‘Erdoğan`ın dolma kaleminden akandan bakandan bakan falan olmaz``` dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çok sayıda kamu kurumu ve özel kuruma yönelik düzenledikleri siber saldırılarla milyonlarca kişiye ait kişisel verileri ele geçirerek, panel adı verilen sorgu sistemleri üzerinden para karşılığında satan 16 şüpheli hakkında Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açtı.

İddianamede “devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanma, hileyle alma veya çalma”, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu`na aykırılık” suçlarından ceza talep edilirken, siber saldırılara maruz kalan Sağlık Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı`nın da aralarında bulunduğu 17 kurum “mağdur” sıfatıyla yer aldı. MİT Başkanlığı “müşteki” sıfatıyla iddianameye girdi.

Siber saldırılarla milyonlarca vatandaşa ait kişisel verileri ele geçirerek, panel adı verilen sorgu sistemleri üzerinden para karşılığında satılmasına yönelik iddiaları defalarca gündeme getiren, bu konuda suç duyurusunda da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`nın tavrını eleştirdi. Karasu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin çalındığını, üç kuruşa panel adı verilen yerlerde satıldığını her ortamda gündeme getirdim. Soru önergeleri vererek bakandan yanıt talep ettim. Önergelerime yanıt verilmedi, geçiştirildi. Suç duyurusunda bulundum, takipsizlik kararı verildi. Ama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın hazırladığı iddianameden de gördük ki milyonlarca vatandaşımızın kişisel bilgileri çalınmış, satılmış. Üstelik MİT bile davaya müşteki olmuş. Ben bu dava henüz soruşturma aşamasındayken, ulusal güvenliğimizi çok yakından ilgilendiren bu konuyu yine gündeme getirdim. Çünkü savcılığın sevk yazısında, benim de dile getirdiğim nüfus kayıtlarının devlet güvenliği açısından kritik önem taşıdığı ve şüphelilerin de bu bilgileri ele geçirerek milli güvenliği tehdit ettikleri ifade ediliyordu. Ama bakan yine kafasını kuma gömdü ve cevap vermedi. Dünyanın neresinde olursa olsun bu durum istifa sebebidir. Devletin uhdesinde olan kişisel verilerin çalınması ve satılması utançtır, ama bakanın hala o koltukta oturması da bir utançtır. Genel Başkanımızın dediği gibi; ‘Erdoğan`ın dolma kaleminden akandan bakandan bakan falan olmaz.` Ulaştırma Bakanlığı`nın U`sunu, utancın U`su yaptılar. AKP, bir milli güvenlik sorunudur. Vatandaşın kişisel verilerini koruyamayandan da bakan olmaz. O koltukta, bir saniye dahi oturmaması gerekmektedir."

Bütün bu yaşananlar ortada iken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin İstanbulkart`ın kişiselleştirilmesiyle birlikte kişisel veriler üçüncü şahıslarla paylaşıldığı yalanını ortaya atıldığını hatırlatan Ulaş Karasu, ``Oysa bu uygulamaya üyelikte alınan bilgiler yalnızca kamu hizmetleri için kullanılır ve kullanıcıların açık rıza, aydınlatma ve KVKK metin onaylarıyla birlikte alınır. Bunu çok iyi bilmelerine rağmen yalan söylemekten geri durmuyorlar. Çok az kaldı, zamanı geldiğinde tüm vatandaşlarımızın haklarını koruyup, bütün bunların hesabını ilgililerinden soracağız`` dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA