19 Nisan 2025 Cumartesi


23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:08   İSTANBUL VALILIĞI, CHP`NIN GAZZE EYLEMININ GÜZERGAHıNı UYGUN BULMADı   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:11   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: DEVREK İLÇESI ÖNCEKI DÖNEM BELEDIYE BAŞKANı ÇETIN BOZKURT GÖZALTıNA ALıNDı   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK     19:49   99 SANıKLı IKINCI SARAÇHANE DAVASı DURUŞMASı 3 EKIM`E ERTELENDI   19:22   İSTANBUL TABIP ODASı: TUTUKLU ÖĞRENCI ESILA AYıK SAĞLıK SORUNLARı NEDENIYLE SERBEST BıRAKıLMALıDıR   19:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU UTANÇ DOSYASıNDA GENÇ KARDEŞLERIMIZLE DAVANıN SONUCUNU BEKLIYORUZ"   16:50   EKREM İMAMOĞLU`NUN DIKKAT ÇEKTIĞI SAZLıDERE BARAJı ETRAFıNDA IŞ MAKINALARı ARALıKSıZ ÇALıŞıYOR   15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...  
 
     
   

CHP`li Bulut`dan, "TRT Bandrol Ücreti`nin" kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “TRT, aldığı her cihaz için TRT Bandrol Ücreti ödemek zorunda kalan vatandaşın sırtına da ciddi bir mali yük olmuştur. TRT`nin yayınlarındaki iktidar yanlısı ve adaletsiz tutumu vergi ödeyen vatandaşları da rahatsız etmiş, ‘Biz TRT`ye neden vergi ödüyoruz?` noktasına getirmiştir” dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2025 Salı 11:42   Okunma : 492

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 3093 Sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni TBMM Başkanlığına sundu.

TRT`nin vatandaşlardan alınan TRT Bandrol Ücreti`nin kaldırılmasını isteyen Bulut, verdiği kanun teklifinde şu ifadeleri kullandı:

“TRT, aldığı her cihaz için TRT Bandrol Ücreti ödemek zorunda kalan vatandaşın sırtına da ciddi bir mali yük olmuştur. TRT`nin yayınlarındaki iktidar yanlısı ve adaletsiz tutumu vergi ödeyen vatandaşları da rahatsız etmiş, ‘Biz TRT`ye neden vergi ödüyoruz?` noktasına getirmiştir. 3093 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Gelirleri Kanunu`na istinaden TRT yayını alabilen radyo, televizyon, video ve birleşik cihazlardan `TRT Bandrol Ücretleri` alınmaktadır. Elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasıyla kurumun gelir kaybını önlemek için cep telefonu, bilgisayar, tabletler ve başka elektronik eşyalardaki TRT Bandrol Ücreti artırılmıştır. TRT`nin 2021-2023 döneminde elde ettiği bandrol vergisi, bandrol geliri toplamı, 29 milyar 545 milyon 709 bin TL olmuştur.

"TRT, AKP iktidarlarıyla birlikte, iktidarın kara propaganda aracına dönüşmüştür"

TRT, milletimizin vergileriyle yayın yapan ve yayınlarında tarafsız olması gereken bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olma sorumluluğu; 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ile uymakla yükümlü olduğu 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun`da hüküm altına alınmıştır. Ancak 86 milyon vatandaşın vergileriyle yayın yapan TRT, AKP iktidarlarıyla birlikte, iktidarın kara propaganda aracına dönüşmüştür. Sadece iktidarın haberlerine yer veren, muhalefeti yok sayan, demokrasiyi baltalayan TRT, toplumun büyük bir bölümünü görmezden gelmektedir. Kanunları, Anayasa`yı yok sayıp suç işleyen TRT`nin tek kurumsal ilkesi, iktidara hizmet etmek, muhalefeti görmezden gelmektir.

Halktan aldığı vergilerle halkı görmezden gelen, halkı cezalandıran, sadece bir siyasi partiye angaje olan bir yayıncılık anlayışı kabul edilemez. Sosyal medyasından boykot paylaşımı yapan sanatçıları dizi projelerinden çıkaran, siyasi partilerin parasıyla reklamlarını dahi yayınlamayan, iktidarın düşünce ikliminde olmayan hiç kimseye nefes alma hakkı bile tanımayan TRT`nin pervasız, hedef gösterici, yasa tanımaz haberleri vatandaşların da tepkisini çekmektedir.

Basın mesleğinin etik ilkeleri ortada iken TRT, aldığı her cihaz için TRT Bandrol Ücreti ödemek zorunda kalan vatandaşın sırtına da ciddi bir mali yük olmuştur. TRT`nin bu yanlı ve adaletsiz tutumu vergi ödeyen vatandaşları da rahatsız etmiş, `Biz TRT`ye neden vergi ödüyoruz?` noktasına getirmiştir. Bu Kanun Teklifi, TRT Bandrol Ücreti`nin kaldırılarak vatandaşın sırtındaki maktu vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla hazırlanmıştır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA