2 Nisan 2025 Çarşamba


16:22   ERKAN BAŞ: "ERDOĞAN`ıN EN YAKıNıNDAKILERIN ÇOCUKLARı BILE ISYAN EDIYOR"   16:05   VOLKAN KONAK`ıN EŞI SELMA KONAK : BUNU BANA NASıL YAPTıN VOLKAN..   15:58   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN "SILIVRI CEZAEVI" AÇıKLAMASı: "İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE YAPıLDıĞıNA YÖNELIK IDDIALAR GERÇEK DıŞıDıR"   15:32   ALI BABACAN: "EKONOMININ ORTASıNA BÜYÜK BIR SIS BOMBASı BıRAKıLDı. SISLI ORTAMDA EKONOMI YAVAŞLAR"   15:27   ANKARA TABIP ODASı: "KÜRESEL SALGıNDA KAYBETTIĞIMIZ TÜM SAĞLıK ÇALıŞANLARıNıN ANıLARı ÖNÜNDE SAYGıYLA EĞILIYORUZ"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL, VOLKAN KONAK`ıN CENAZESINE KATıLDı...”BU ÜLKENIN BÜTÜN HAKLı MÜCADELELERINE YÜREĞINI BASAN BIRINI KAYBETTIK”   14:32   İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESABıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI... CHP`LI BAŞARıR: "TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARıMıZ SAYıN İMAMOĞLU‘NUNDUR"   14:30   DEM PARTILILER ÖCALAN`ıNıN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK IÇIN DIYARBAKıR`DAN ŞANLıURFA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTı   14:24   EKREM İMAMOĞLU PROTESTOLARıNDA HAKIMLIKÇE SERBEST BıRAKıLAN GENCIN AVUKATı BÖYLE SAVUNMA YAPTı: "MÜVEKKIL BIR HAFTA ÖNCE CUMHURBAŞKANıMıZıN YEMEĞINE KATıLDı"   13:07   EKREM İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESAPLARıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI   11:57   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN, ATATÜRK`ÜN GENÇLIĞE HITABESI`NI OKUYAN GENÇLERE VERILEN CEZAYA TEPKI   11:56   MEHMET MURAT ÇALıK, VOLKAN KONAK`A SILIVRI CEZAEVI`NDEN VEDA ETTI: “YOLUN AÇıK OLSUN KUZEY`IN OĞLU”   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN YUSUF TEKIN`E "MÜFREDAT" TEPKISI: "ADı ‘MAARIF MODELI`, IÇERIĞI ISE MILLI DÜZENSIZLIKTIR"   11:37   TTB, KOVID-19 SALGıNıNDA YAŞAMıNı YITIREN SAĞLıK ÇALıŞANLARıNı ANDı   11:30   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINDEN "EKONOMIK BOYKOT" ÇAĞRıSı: "2 NISAN`DA ALıM SATıM YAPMıYORUZ"   11:23   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA BAYRAM TATILININ KAZA BILANÇOSUNU AÇıKLADı: 27 CAN KAYBı, 3 BIN 619 YARALı   11:10   SıRRı SÜREYYA ÖNDER`DEN VOLKAN KONAK`ı ANMA YAZıSı: "ŞEREFLE GIRDI HAYATıMıZA, ŞEREFLE YAŞADı, ŞEREFIYLE TAMAMLADı ZAMANıNı"   10:50   MANSUR YAVAŞ: “MAHIR POLAT`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı, HEM INSANI BIR GEREKLILIK HEM DE VICDANI BIR YÜKÜMLÜLÜKTÜR”   10:41   MSB: İKINCI İNÖNÜ ZAFERI`NIN 104`ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BIR GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ   10:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: “KURULTAY KARARı DOĞRU BIR KARARDı”  
 
     
   

Gece yarısı ODTÜ`ye polis müdahalesi... CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, "Dokuz öğrenci gözaltına alındı"


CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, ODTÜ`de çimlerde oturarak şarkı söyleyen öğrencilere polis ekipleri tarafından gece yarısında müdahale edildiğini söyledi. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da öğrencilere herhangi bir uyarı yapılamadan müdahale edildiğini ve dokuz öğrencinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 06:18   Okunma : 270

(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, ODTÜ`de çimlerde oturarak şarkı söyleyen öğrencilere polis ekipleri tarafından gece yarısında müdahale edildiğini söyledi. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, öğrencilere herhangi bir uyarı yapılmadan müdahale edildiğini ve dokuz öğrencinin gözaltına alındığını bildirdi.

CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasının ardından öğrenciler kampüslerde ses yükseltiyor. O noktalardan biri olan ODTÜ sık sık polis müdahalesiyle karşı karşıya kalıyor.

Kampüste çadır kurup şarkı söyleyen öğrencilere polis müdahalesi gerçekleşti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol müdahalenin yaşandığı noktaya giderek öğrencilere destek oldu. 

Öğrencilerin kişisel eşyalarının dahi polis ekipleri tarafından toplanarak götürüldüğünü belirten Yaman, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Bir baskın haberiyle buraya geldik. Öğrenciler oturarak şarkılar türküler söyleyerek sürdürdükleri eylemin saat 02.00`de polis baskınıyla sonuçlandığını bize bildirdiler. Polisin buraya adeta şafak operasyonu gibi girmesi, bu kadar öğrencinin olduğu yerde bir korku ikliminin yaratılmasına itirazımız var. Bu kadar barışçıl bir eyleme rağmen bu kadar arkadaşın alınıp götürüldüğü, çadırların yerle bir edildiği, bu yere geri dönüldüğünde kişisel eşyalarını, bilgisayarlarını, çantalarını, cüzdanlarını bulamadıklarını onların da toparlanıp götürüldüğünü ifade ediyorlar. ODTÜ direnişin sembolüdür. Öğrencilerin anayasal haklarını kullanmasını destekliyoruz. Polisin kimin talimatıyla buraya girdiğini bilmiyoruz. Kampüsün sorumluluğunun ait olduğu Rektörün konuya bir an önce el atması gerektiğini polisin buraya nasıl girdiğini bize açıklaması gerektiğini savunuyoruz. Her gün toplu toplu emniyete gelen arkadaşlarımızı takip ediyoruz ama bu böyle sürmez. Bir şekilde bu operasyonların son bulması gerekiyor."

Dokuz öğrencinin gözaltına alındığını belirten Erkol, "Bize ulaşan bilgiye göre üniversite yönetiminin davetiyle polislerin içeri girmesi söz konusu. Öğrenciler ne üniversite yönetiminden ne de olay yerine gelen polislerden uyarı almadıklarını söylüyorlar. Akademik teamüllere de aykırı hiçbir uyarı yapmadan polisi çağırmak. Dağcılık Kulübünün 50. yılı dolayısıyla asılan bir pankart bahane ediliyor. Umuyorum bu durum yarın aydınlanır ve gözaltına alınan dokuz genç herhangi bir soruşturmaya mahal kalmadan okullarına dönerler. Konunun takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA