1 Nisan 2025 Salı


16:22   ERKAN BAŞ: "ERDOĞAN`ıN EN YAKıNıNDAKILERIN ÇOCUKLARı BILE ISYAN EDIYOR"   16:05   VOLKAN KONAK`ıN EŞI SELMA KONAK : BUNU BANA NASıL YAPTıN VOLKAN..   15:58   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN "SILIVRI CEZAEVI" AÇıKLAMASı: "İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE YAPıLDıĞıNA YÖNELIK IDDIALAR GERÇEK DıŞıDıR"   15:32   ALI BABACAN: "EKONOMININ ORTASıNA BÜYÜK BIR SIS BOMBASı BıRAKıLDı. SISLI ORTAMDA EKONOMI YAVAŞLAR"   15:27   ANKARA TABIP ODASı: "KÜRESEL SALGıNDA KAYBETTIĞIMIZ TÜM SAĞLıK ÇALıŞANLARıNıN ANıLARı ÖNÜNDE SAYGıYLA EĞILIYORUZ"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL, VOLKAN KONAK`ıN CENAZESINE KATıLDı...”BU ÜLKENIN BÜTÜN HAKLı MÜCADELELERINE YÜREĞINI BASAN BIRINI KAYBETTIK”   14:32   İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESABıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI... CHP`LI BAŞARıR: "TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARıMıZ SAYıN İMAMOĞLU‘NUNDUR"   14:30   DEM PARTILILER ÖCALAN`ıNıN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK IÇIN DIYARBAKıR`DAN ŞANLıURFA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTı   14:24   EKREM İMAMOĞLU PROTESTOLARıNDA HAKIMLIKÇE SERBEST BıRAKıLAN GENCIN AVUKATı BÖYLE SAVUNMA YAPTı: "MÜVEKKIL BIR HAFTA ÖNCE CUMHURBAŞKANıMıZıN YEMEĞINE KATıLDı"   13:07   EKREM İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESAPLARıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI   11:57   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN, ATATÜRK`ÜN GENÇLIĞE HITABESI`NI OKUYAN GENÇLERE VERILEN CEZAYA TEPKI   11:56   MEHMET MURAT ÇALıK, VOLKAN KONAK`A SILIVRI CEZAEVI`NDEN VEDA ETTI: “YOLUN AÇıK OLSUN KUZEY`IN OĞLU”   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN YUSUF TEKIN`E "MÜFREDAT" TEPKISI: "ADı ‘MAARIF MODELI`, IÇERIĞI ISE MILLI DÜZENSIZLIKTIR"   11:37   TTB, KOVID-19 SALGıNıNDA YAŞAMıNı YITIREN SAĞLıK ÇALıŞANLARıNı ANDı   11:30   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINDEN "EKONOMIK BOYKOT" ÇAĞRıSı: "2 NISAN`DA ALıM SATıM YAPMıYORUZ"   11:23   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA BAYRAM TATILININ KAZA BILANÇOSUNU AÇıKLADı: 27 CAN KAYBı, 3 BIN 619 YARALı   11:10   SıRRı SÜREYYA ÖNDER`DEN VOLKAN KONAK`ı ANMA YAZıSı: "ŞEREFLE GIRDI HAYATıMıZA, ŞEREFLE YAŞADı, ŞEREFIYLE TAMAMLADı ZAMANıNı"   10:50   MANSUR YAVAŞ: “MAHIR POLAT`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı, HEM INSANI BIR GEREKLILIK HEM DE VICDANI BIR YÜKÜMLÜLÜKTÜR”   10:41   MSB: İKINCI İNÖNÜ ZAFERI`NIN 104`ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BIR GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ   10:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: “KURULTAY KARARı DOĞRU BIR KARARDı”  
 
     
   

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nden RTÜK`e: Haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz” dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2025 Perşembe 18:26   Okunma : 196

(İSTANBUL)  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunu ilgilendiren tüm olaylar hakkında, halkı objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde aydınlatmak basının varlık nedenidir. Yurttaşları olumsuz etkileyen, kamu yararını zedeleyen sorunlarla ilgili olarak iktidarı ve yöneticileri eleştirmek, uyarmak bu varlık nedeninin olmazsa olmazıdır. Anayasa`nın 28`inci ve 5187 sayılı Basın Yasası`nın 3`üncü maddesi de basının bu görevini düzenler. Haber gerçekse, haber güncelse, yayınlanmasında kamu yararı varsa, içerik doğru ifade ediliyorsa gazeteciler için bu haber yapılır, yayınlanır, sunulur ve yorumlanır. Ancak bu yasaları hiçe sayan kurumların temsilcilerinden gazetecilere ve medya kuruluşlarına gelen haksız, hukuksuz saldırılar sürüyor. Son olarak yine Anayasa`ya aykırı ve gazetecilik mesleğine müdahale etmeye çalışan kararlar alan RTÜK Halk TV, NOW TV, Sözcü TV ve Tele1 TV`ye ceza yağdırdı.  RTÜK ayrıca Flu TV ve Fatih Altaylı`nın youtube kanalları için yayın lisansı alma zorunluluğu getirdi. Bu kanallar 72 saat içinde lisans başvurusu yapmazsa erişime kapatılacak.

Halk TV`ye Gündem Özel programında, CHP Genel Başkanın Özgür Özel`in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik eleştirileri ile boykot çağrısının ekrana yansıtılması, canlı yayın yapılarak, yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği savıyla yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez de program durdurmaya karar verildi. Sözcü TV`ye canlı yayın yapılarak, yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği savıyla 10 gün yayın durdurma cezası çıktı. Sözcü TV`nin aynı maddeden ceza alması halinde lisansı iptal edilecek. Tebliğin ardından Sözcü TV`nin 10 gün boyunca ekranı karartılacak. Ekrana yalnızca siyah zemin üzerine RTÜK`ün karar metni yansıtılacak. Sözcü TV hakkında ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır`ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`ye yönelik sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına hükmedildi. Özgür Özel mitingini canlı vermek suç sayıldı. Tele 1 TV`ye ise Haber 13 programında CHP Genel Başkanın Özgür Özel`in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik eleştirileri ile canlı yayınlarda yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği iddiasıyla yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez de program durdurma cezası çıktı. Ayrıca Sabah Pusulası programında RTÜK Başkanına yönelik değerlendirmeler nedeniyle de yüzde 3 idari para cezası kesildi.

NOW TV`ye Orta Sayfa programında Ekrem İmamoğlu soruşturmasıyla ilgili işlemlerin hukuka aykırı ve talimatlarla yapıldığı yorumları gerekçesiyle yüzde 2 idari para cezası verildi. Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA