24 Şubat 2025 Pazartesi


15:17   CHP`LI TURAN TAŞKıN ÖZER, EKREM İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASıYLA ILGILI BELGELERI YARıN AÇıKLAYACAKLARıNı DUYURDU   14:10   CHP`LI AYHAN BARUT: "ZIRAI DON FELAKETI YAŞANAN DOĞU AKDENIZ`IN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESINI BEKLIYORUZ"   13:06   CHP`LI İLGEZDI: BU IKTIDAR, ÇOCUKLARıMıZı KORUYAMıYOR, GELECEĞIMIZ YOK EDIYOR   12:14   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: ESKIDEN RAMAZAN AYı BEREKETIN, PAYLAŞıMıN SIMGESIYDI, ŞIMDI AKP SAYESINDE AÇLıK, SEFALET VE YOKLUĞUN SEMBOLÜ HALINE GELDI   12:11   YENIŞEHIR BELEDIYESI ILE AHBAP DERNEĞI`NDEN "ATıKTAN MAMAYA" PROJESI   21:29   İSTANBUL BAROSU OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU... KABOĞLU: “YASA YOLUYLA PARÇALAYAMADıKLARıNı MAHKEME YOLUYLA PARÇALAMAYA YELTENIYORLAR”   20:07   CHP’DE DEMOKRATIK GENÇLIK HAREKETI BAŞLıYOR...   18:26   SAADET PARTISI GENEL BAŞKANı ARıKAN, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`I ZIYARET ETTI   16:01   AK PARTI MKYK`DA 39 YENI ISIM YER ALDı   15:47   ÇGD 47 YAŞıNDA: "TÜM MESLEKTAŞLARıMıZ VE TOPLUMUN DESTEĞI ILE `GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR` DIYE HAYKıRMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   09:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, SOSYAL YARDıMLARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "AYNı TARıM ANLAYıŞıYLA 23 YıLDıR BU ÜLKEYI YÖNETIYORLAR, 1 METRE YOL ALAMAMıŞLAR"   09:50   BAHÇELI`NIN "ASKıDA 9 GÜLEK BUĞDAY PROJESI"... ZIRAAT MÜHENDISLERI ODASı GENEL BAŞKANı SUIÇMEZ: "BU PROJE TARıM VE EKONOMI POLITIKALARıNıN IFLAS ETTIĞININ GÖSTERGESIDIR"   09:41   MERSIN İTFAIYESI, TECRÜBESINI KAHRAMAN`ıN ERMENEK İTFAIYESI ILE PAYLAŞTı   09:34   ÇYDD 36 YAŞıNDA...GENEL BAŞKAN PROF. DR. YÜKSEL: “AYDıNLıK YARıNLAR IÇIN HEP BIRLIKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   15:23   AHMET ÖZER HAKKıNDAKI IDDIANAMEYE TEPKI... CHP`LI EMIR: ``HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA DÜŞMAN CEZA HUKUKU DEĞIL, GERÇEK HUKUK IŞLEYECEK``   14:45   TOROSLAR BELEDIYESI ZOR GÜNLERDE DE VATANDAŞLARıN YANıNDA   14:09   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN SALDıRıYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN IÇIN GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "İKTIDAR ÜLKEYE TOPLUMSAL BARıŞı BOZACAK BIR PARANOYA YAŞATıYOR"     13:10   CHP`LI DEMIR`DEN ELEKTRIK FATURASı TEPKISI: "İNSANLAR NASıL IKI KAT FATURA ÖDESIN? SIZDE HIÇ MI VICDAN YOK?”  
 
     
   

CHP`li Gülcan Kış: Eskiden Ramazan ayı bereketin, paylaşımın simgesiydi, şimdi AKP sayesinde açlık, sefalet ve yokluğun sembolü haline geldi


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Ramazan pidesi fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, “Eskiden Ramazan ayı bereketin, paylaşımın simgesiydi, şimdi AKP sayesinde açlık, sefalet ve yokluğun sembolü haline geldi” dedi.

 

Tarih : 24 Şubat 2025 Pazartesi 12:14   Okunma : 433

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 250 gramı 20 TL, 350 gramı 30 TL olarak belirlenen Ramazan pidesi fiyatlarına tepki gösterdi. Ramazan ayında yoksulluğun daha da derinleşeceğini ifade eden Kış, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye`de tarımsal üretim gerilerken, gıda fiyatları hızla yükseliyor. Tarımsal girdi maliyetleri son bir yılda yüzde 32,5 arttı. Tohum fiyatları yüzde 52,3, gübre fiyatları yüzde 21,45, tarımsal ilaçlar yüzde 22,1, yem fiyatları yüzde 28,8, veteriner harcamaları yüzde 45,1 zamlandı. Bu zamlar çiftçiyi üretimden uzaklaştırdı, tahıl üretiminde büyük düşüşler yaşandı. Buğday üretimi yüzde 5,4, arpa üretimi yüzde 11,9, mısır üretimi ise yüzde 10 oranında azaldı.

"Bir Ramazan pidesi bile vatandaş için lüks hale geldi"

Artık bırakın eti, sebzeyi, bakliyatı; bir Ramazan pidesi bile vatandaş için lüks hale geldi! 30 gün boyunca her gün iftar sofrasına bir pide koymak isteyen bir aile 600-900 TL arasında para ödemek zorunda! Dar gelirli, asgari ücretli, emekli bu parayı nereden bulacak?

Çiftçinin üretim yapabilmek için aldığı krediler katlanarak büyüdü. Tarım sektörünün kredi borcu son üç yılda yüzde 418 artarak 868 milyar TL`ye ulaştı! Kamu bankalarına olan borç yüzde 447 artarak 685 milyar TL oldu. Özel bankalara olan borç iki katına çıktı, 183 milyar TL`ye ulaştı. Takibe alınmış kredi borçları 1,5 milyar TL`ye yükseldi.

"Bu iktidar yüzünden çiftçi üretemez, vatandaş satın alamaz hale geldi"

Bu iktidar yüzünden çiftçi üretemez, vatandaş satın alamaz hale geldi! Tarıma destek yok, girdi maliyetleri uçmuş, borçlar tavan yapmış! Ramazan`da iftar sofrası kurmak bile artık büyük bir maliyet haline geldi. Bu tablonun sorumlusu AKP`dir!

Eskiden Ramazan ayı bereketin, paylaşımın simgesiydi, şimdi AKP sayesinde açlık, sefalet ve yokluğun sembolü haline geldi! Vatandaş, pide almak için bile hesap yapar hale geldi. Bu utanç tablosunun sorumluları hesap verecek! Türkiye`yi bu karanlıktan çıkaracağız!

Bu sefalet düzenini yıkacağız, halkın iktidarında Ramazan sofraları yeniden bereketli olacak!”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA