21 Şubat 2025 Cuma


19:46   ANKARA TABIP ODASı`NDAN "SAHTE ALKOL" ÇıKıŞı: " ALKOLLÜ IÇKILERDEKI VERGI VE ÖTV`LERIN YÜKSEK OLUŞU KARABORSA ALKOLLÜ IÇKI FAALIYETLERINI BÜYÜTEN BIR ETKENDIR"   19:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, TUTUKLU ÜMIT ÖZDAĞ`A ZIYARET..."ÜMIT ÖZDAĞ`ıN ŞAHSıNDA BÜTÜN ZAFER PARTILILERI SELAMLıYORUM, GENEL BAŞKANıNıZ ORADA BU MÜCADELE VERDIKÇE BIZ SONUNA KADAR YANıNıZDAYıZ"   16:46   EKREM İMAMOĞLU, YARıN PARTISININ CUMHURBAŞKANı ADAYıNıN BELIRLENECEĞI ÖN SEÇIM IÇIN BAŞVURUSUNU YAPACAK   16:27   CHP`LI GÜLCAN KıŞ`TAN, HÜDA-PAR MILLETVEKILI DINÇ`E TEPKI   16:04   YANKı BAĞCıOĞLU: "TECRÜBELI BIR KORGENERALIMIZ TSK`DAN AYRıLMAK DURUMUNDA KALMıŞTıR. BU TÜRK MILLETINI DERINDEN YARALAYAN VE ÜZEN BIR DURUMDUR"   15:27   DİSK`LI KADıNLARDAN 7 MART`TA GREV ÇAĞRıSı: HER NEREDEYSEK IŞIMIZI BıRAKıYORUZ GREVE ÇıKıYORUZ   15:13   GAZETECILIK ÖRGÜTLERINDEN ORTAK AÇıKLAMA: "GÖZALTıNDAKI GAZETECILERIN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ"    14:35   CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMINDE ADAY OLMAK ISTEDIĞINI AÇıKLAYAN ESKI MILLETVEKILI ÇIÇEK, IMZA ISTEMEK IÇIN TBMM`YE GELDI   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK SUNUMU TEK SLAYTA INDIRSIN. TÜSİAD BAŞKANı`NıN POLIS KOLUNDAKI FOTOĞRAFıNı YATıRıM ORTAMı MÜSAIT DIYE GÖSTEREBILIR”   13:18   MEZITLI BELEDIYESI ZABıTA MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN RAMAZAN AYı ÖNCESI YOĞUN DENETIM   12:46   CHP`DEN IHRAÇ EDILEN LÜTFÜ SAVAŞ`ıN IHRAÇ KARARıNıN IPTALI IÇIN MAHKEMEYE BAŞVURDUĞU ORTAYA ÇıKTı   12:34   ÖMER FETHI GÜRER, TMO`YA SESLENDI: "850 BIN TON PATATES BIR AY IÇINDE ALıNMAZSA ÇÖP OLACAK"   09:43   MERSIN NERGIS ŞENLIĞI KAPSAMıNDA DÜZENLENEN FOTOĞRAF YARıŞMASıNDA DERECEYE GIRENLER ÖDÜLLERINI ALDı   09:24   MERSINDEN KADıN KOOPERATIFI’NIN YÜRÜTTÜĞÜ ENHANCER PROJESI ILE GÜNEŞ ENERJILI KURUTMA TESISI KAPASITESI GÜÇLENDIRILDI   17:58   MUHALEFETTEN TBMM`DE TÜİSAD SORUŞTURMASıNA TEPKI...   17:37   TUZLA PIYADE OKULU`NDAKI “ATATÜRK” FOTOĞRAFı TARTıŞMASı… İDARE MAHKEMESI TEĞMEN S.Ç HAKKıNDAKI YDK IHRAÇ KARARıNı IPTAL ETTI   17:01   CHP`LI BÜLENT KUŞOĞLU: KEMAL BEY`IN CUMHURBAŞKANı VEYA GENEL BAŞKAN ADAYLıĞı DÜŞÜNCESI YOK, KURULTAYA ŞAIBE DAVASı BIR KUMPASTıR   16:41   CHP`LI IL GENEL MECLISI ÜYELERI: “38`INCI OLAĞAN KURULTAYıMıZDA KURULTAY DELEGELERIMIZIN ÖZGÜR IRADELERI HERHANGI BIR ŞÜPHEYE YER BıRAKMAYACAK ŞEKILDE TECELLI ETMIŞTIR”   15:56   ERKAN BAŞ: "YOLSUZLUKLA, YALANLA, YASAKLA BU SÖMÜRÜ DÜZENI DEVAM ETSIN DIYE HALKı KORKUTMAYA ÇALıŞıYORLAR"   15:38   AVUKAT ÖMER BERAT DEMIREL`E SALDıRı… MALATYA BARO BAŞKANı ONUR DEMEZ: “AVUKATA SALDıRı, YARGıYA SALDıRıDıR”  
 
     
   

İliç maden faciasında eşi Uğur Yıldız`ı kaybeden Gamze Yıldız: “Para teklif ettiler, kabul etmedik. Yetkili şirketten kimse tutuklanmadı. İş kazası değil, cinayet bu”


Erzincan`ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024`te meydana gelen maden faciasında eşi Uğur Yıldız`ı kaybeden Gamze Yıldız, “Bizim için hayat diye bir şey yok. Bize bu süre içerisinde sus payı olarak para teklif ettiler, kabul etmedik. Yetkili şirketten kimse tutuklanmadı, konuyu uluslararası mahkemeye kadar götüreceğiz. Normal bir kaza değil bu... Bu olayın üstü kapatılmasın, iş kazası değil, cinayet bu” dedi.

 

Tarih : 15 Şubat 2025 Cumartesi 15:24   Okunma : 152

Haber: Buse Özbey

(ANKARA)- Erzincan`ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024`te meydana gelen maden faciasında eşi Uğur Yıldız`ı kaybeden Gamze Yıldız, “Bizim için hayat diye bir şey yok. Bize bu süre içerisinde sus payı olarak para teklif ettiler, kabul etmedik. Yetkili şirketten kimse tutuklanmadı, konuyu uluslararası mahkemeye kadar götüreceğiz. Normal bir kaza değil bu... Bu olayın üstü kapatılmasın, iş kazası değil, cinayet bu” dedi.

Erzincan`ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024`te Anagold Madencilik`e ait Çöpler Altın Madeni`nde siyanürlü liç sahasının kayması sonucunda meydana gelen maden faciasında 9 işçi hayatını kaybetti. Topraktan 53 gün sonra ilk çıkarılan Uğur Yıldız`ın ailesi, facianın birinci yılında Yıldız`ı, Erzincan`ın Otlukbeli ilçesinin Avcıçayırı köyünde mezarı başında andı. Çöpler Altın Madeni`nde 7 yıl kamyon şoförlüğü yapan Uğur Yıldız`ın eşi Gamze Yıldız, geçen bir yılı ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

``Bize bu süre içerisinde sus payı olarak para teklif ettiler``

Gamze Yıldız, şunları söyledi:

“Bıraktığınız gibiyiz. Zaten bilirkişinin yayınlanmasıyla hayal kırıklığı yaşadık. Murat Kurum`un suçlu bulunmaması, yetkililerin, ‘kader` deyip susmaları... Eşimle 1,5 yıldır evliydik. Aklında sürekli tazminatını alıp çıkmak vardı ama o faciayla hayatım altüst oldu. Büyük bir hevesle kurduğum, evime bile gidemiyorum. Bizim için hayat diye bir şey yok. Bize bu süre içerisinde sus payı olarak para teklif ettiler, kabul etmedik. Yetkili şirketten kimse tutuklanmadı, konuyu uluslararası mahkemeye kadar götüreceğiz. Normal bir kaza değil bu... Bu olayın üstü kapatılmasın, iş kazası değil, cinayet bu.”

Öte yandan, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, facianın birinci yılında taslak raporunu tamamladı. 518 sayfalık taslak raporda, Maden Kanunu`nda düzenlemeler yapılması, ‘Madencilik Politikaları Üst Kurulu` kurulması, afet ve yer bilimi dersi ve acil durum önlemlerine ilişkin öneriler yer aldı.

İliç Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan ve geçen ay kabul edilen iddianamede, 43 sanıktan 12`sinin asli, 31`inin tali kusurlu oldukları belirtilerek tüm sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşması da 17 Mart`ta görülecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA