19 Nisan 2025 Cumartesi


14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   12:49   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "YOZGAT`TA YURTTAŞLARıMıZ, ÇIFTÇILERIMIZ, ESNAFıMıZ, IŞÇILERIMIZ IKTIDARA VERDIKLERI DESTEĞIN KARŞıLıĞıNı BULAMADıLAR"   12:06   DOKTOR MEHMET ÖZ, ABD`DE FEDERAL SAĞLıK HIZMETLERI DIREKTÖRLÜĞÜ GÖREVINE BAŞLAMAK ÜZERE YEMIN ETTI   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençlere destek olmayı sürdürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi Kampüsü`ne yakın bir konumda hayata geçirdiği Mahalle Mutfağı, Okuma Salonu ve Çamaşır Kafe gibi öğrenci dostu hizmetleri ile öğrencilere tek bir noktadan erişilebilir hizmetler sunuyor. Evde veya yurtta kalan öğrencilerin en büyük problemleri arasında olan yemek, ders çalışma ve çamaşır yıkama problemi, Büyükşehir`in hizmetleri ile sorun olmaktan çıkıyor.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 09:59   Okunma : 264

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi Kampüsü`ne yakın bir konumda hayata geçirdiği Mahalle Mutfağı, Okuma Salonu ve Çamaşır Kafe gibi öğrenci dostu hizmetleri ile öğrencilere tek bir noktadan erişilebilir hizmetler sunuyor. Evde veya yurtta kalan öğrencilerin en büyük problemleri arasında olan yemek, ders çalışma ve çamaşır yıkama problemi, Büyükşehir`in hizmetleri ile sorun olmaktan çıkıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli gençlerin, hayallerindeki mesleğe ve ideallerine kavuşması, aynı zamanda stresten uzak bir şekilde okul hayatlarına devam edebilmesi için desteklerini sürdürüyor. Mersin Üniversitesi Kampüsü`ne yakın bir konumda hayata geçirdiği öğrenci dostu hizmetleri ile Büyükşehir, öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.

3 çeşit yemek 25 TL

Yurt yemekhanelerinde çoğunlukla yemek için sıra bekleme, evde yaşayanların ise market ve pazar fiyatlarının pahalılığından sonra ‘Her gün ne pişireceğim` derdi yaşadığı ve temel gıda maddelerine bile erişmekte zorlandığı bu dönemde Büyükşehir, Mahalle Mutfakları`nda 3 çeşit sıcak yemeği 25 TL gibi bir ücretle öğrencilere ulaştırıyor. Öğrencilerin daha sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi, günlük besin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmesi için Büyükşehir, bu hizmetle öğrencilerin yemek için ayırdıkları paradan tasarruf yapmalarını sağlarken, önemli bir gider kalemini daha eksiltmelerine yardımcı oluyor.

Yurt ortamında genellikle çalışma odalarının kalabalık, evde kalan öğrencilerin ise yetersiz çalışma alanlarının bulunması sebebiyle okuma ve ders çalışma imkanı bulamayan öğrencilerin, derslerine daha fazla zaman ayırabilmesi için Büyükşehir, Neptün İpek Yılmaz Okuma Salonu ile öğrencilere; sessiz, ferah ve konforlu bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor. Özellikle sınav dönemlerinde ve ders yükü yoğun olan öğrencilerin huzurlu bir şekilde ders çalışmasını sağlayan ve motivasyonunu artıran hizmet, gençlerin beğenisini kazanıyor.

Ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti

Büyükşehir`in Çamaşır Kafe hizmeti sayesinde ise öğrenciler tamamen ücretsiz bir şekilde çamaşırlarını hem yıkama hem de kurutma imkanına sahip olabiliyor. Dışarıda oldukça maliyetli olan ve çamaşırlarını yıkamak isteyen öğrencilerin bugün minimum 300-400 TL gibi değişen maliyetlerle çamaşırlarını yıkadığı bilinirken, Büyükşehir Belediyesi öğrencileri; elektrik, su, deterjan, yumuşatıcı gibi maliyetler ödemekten kurtararak, çamaşır yıkama sorununu pratik bir biçimde çözüme kavuşturuyor.

“Büyükşehir, öğrenci dostu bir belediye olmaya devam edecek”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Mersin Büyükşehir`in öğrenci dostu bir anlayışla hizmetlerini hayata geçirdiğini kaydederek, “Bağlı bulunduğumuz bu noktada sabahları çocuklarımız ücretsiz çorba alırken, aynı zamanda Çamaşır Kafe`mizde ücretsiz çamaşır yıkama, kurutma, ütü gibi hizmetlerden faydalanıyorlar ve çaylarını kahvelerini içip ücretsiz internet erişimi de sağlıyorlar. Bununla birlikte aynı noktamızda Okuma Salonu`muz var. Bu okuma salonlarında çocuklarımız yine çaylarını kahvelerini içerek, rahat bir ortamda ders çalışıp kitaplarını okuyorlar. Biz bu hizmetlerin bazılarının ücretsiz, bazılarınınsa düşük ücretle olmasını, daha da önemlisi erişilebilir ve doğru noktalarda olmasına önem veriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu bir belediye olmaya devam edecek” dedi.

Büyükşehir`in Mersin`nde öğrencilere yönelik sunduğu hizmetlerden yararlanan gençler, şunları söyledi:

-Onur Yaman: "Mahalle Mutfakları`ndan düzenli yemek alıyorum. Zamandan kazanıyorum, bütçe olarak da iyi. Lezzet açısından da çok güzel. Hepsinin aynı noktada olması; çamaşırımı yıkarken yemeğimi alayım gibi gayet güzel düşünülmüş. Yurtlara da yakın. Öğrenciler bunlara kolaylıkla ulaşım saylayıp, hizmetlerden yararlanabiliyorlar."

-Enes Polat: “Ekmek almaya kalksak 15 lira tutarken, burada 3 çeşit yemeği 25 liraya yiyebiliyoruz."

-Burak Berra Berkay: “Mersin`in öğrenci dostu bir şehir olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda çok güzel bir şehir ve öğrencilerin kesinlikle yararlanabileceği çok fazla şey var. Evde bu yemeği yapacak olsam yapamam, bu kadar becerikli değilim. Bir de bulaşık falan da olur ve maddi olarak beni sıkıntıya düşürür. Çünkü gerçekten et artık çok pahalı, ekmek bile 10 lira. Gerçekten ülkemizin ekonomisi çok zor bir durumda. Bu durumda Büyükşehir`in bize bu şekilde yardımcı olması bizi gerçekten mutlu ediyor.”

-Ahmet Batuhan Cingöz: “Yurtta kaldığımızda birçok masrafımız oluyor. Çamaşır, yemek, yol masrafları öğrencileri zorluyor. Büyükşehir`in destekleri, bu masrafları aşağı indirmek açısından çok faydalı oluyor. Yurtta çamaşır için sıra bulamıyorum. O yüzden giyecek kıyafetlerde sıkıntı çıkabiliyor. Çamaşır Kafe`de kullanım açısından çok fazla makine var. İstediğim etkinliklere de katılıp, rahat rahat ders çalışabiliyoruz. Yurtlarda kütüphaneler dolu oluyor, o yüzden burası o açıdan da iyi. Başkan`ımız Vahap Seçer, öğrencilere çok yardımcı oluyor ve Başkanımızı çok seviyoruz."

-Fatime Titiz: “Çamaşır yıkamak için erken kalkmamız gerekiyor, bazen erken kalksak da sıra alamıyoruz. Okulda olduğumuz saatlerde makineler boş oluyor, o saatler de bize uymuyor. Buraya geldiğimizde satranç oynayıp, kitap okuyabiliyoruz, etkinliklerle vaktimizi güzel değerlendirebiliyoruz. Buranın bize büyük bir katkısı var. Bu şehre geldikten sonra, iyi ki buraya gelmişim diyorum. Başkanımız bize çok güzel imkanlar sağlıyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA