5 Şubat 2025 Çarşamba


16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ ALTıN KıYMA VE ÇAY SIMIT HESABıNı KAPı KAPı ANLATMAYA DAVET EDIYORUM"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   13:12   İMAMOĞLU: "FERYATLARı, INSANıN ŞIKAYETLERINI DUYMAYA ASLA BIR FıRSATLARı YOK. ÇÜNKÜ PAZARA INEMIYORLAR, SOKAĞA ÇıKAMıYORLAR"   12:16   CHP MILLETVEKILLERI 6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜNDE BÖLGEDE OLACAK   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU   10:52   CHP`LI TEZCAN, ANKARA SINCAN`DA, BAZı POLIS MEMURLARıNıN BILGISI VE IRADESI DıŞıNDA AK PARTI`YE ÜYE YAPıLDıĞı IDDIASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN LGS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE DESTEK   02:07   TEĞMENLERIN IHRAÇ KARARıNıN GEREKÇESI ORTAYA ÇıKTı: “TSK`Yı TARTıŞıLıR HALE GETIREREK, MILLET NEZDINDE YıPRANMASıNA NEDEN OLDULAR”   01:20   DEVLET DENETLEME KURULU VE TMSF`YE OLAĞANÜSTÜ YETKILER VEREN KANUN, RESMI GAZETE`DE YAYıMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GIRDI   23:27   BASıNA SANSÜR VE MÜCADELE MASAYA YATıRıLDı… GÖKHAN GÜNAYDıN: İKTIDAR MUHALIF BASıN IZLENDIĞI IÇIN BASKıLıYOR   22:38   SON 6 SAATTE EGE DENIZI`NDE 1.7 ILE 4.7 ARASıNDA 50`NIN ÜZERINDE DEPREM MEYDANA GELDI   22:27   GAZIANTEP FK 0-1 GALATASARAY   22:01   CHP`LI OKAKıN, RıZA AKPOLAT, AHMET ÖZER VE SUAT TOKTAŞ`ı ZIYARET ETTI   21:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ERKEN SEÇIM ISTEYEN MUHALEFETE: "ZERRE MISKAL UMURSAMıYORUZ"   18:30   BÜYÜK USTA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   18:13   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÖKHAN GÜNAYDıN: "O SANDıK BURAYA MUTLAKA GELECEK"   18:04   CHP MERSIN, MILLI EĞITIM BAKANıNA GÖREV VE SORUMLULUKLARıNı HATıRLATMAYA DEVAM EDECEĞIZ   16:50   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: AKDENIZ BELEDIYESI`NDE KAYYUM ATAMASı SONRASı 150 IŞÇININ GÖREV YERI DEĞIŞTIRILDI   16:36   CHP`LI HASAN UFUK ÇAKıR: "ÜMIT ÖZDAĞ`ıN YANıNDAYıZ"  
 
     
   

İlhan Taşcı`dan RTÜK Başkanı Şahin`e "RTÜK Silkeleme Raporu" çağrısı: "Madem yanlış çıkıp `doğrusunu` açıklamasını bekliyorum"


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, hazırladığı "RTÜK Silkeleme Raporu"ndaki verilerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`e "RTÜK Başkanı`nın kasıtlı bulduğu ikimizin de hazır bulunduğu toplantılarda alınan kararlardan hareketle hazırladığım karne bu. Madem yanlış çıkıp `doğrusunu` açıklamasını bekliyorum" yanıtını verdi.

 

Tarih : 20 Ocak 2025 Pazartesi 15:30   Okunma : 241

(ANKARA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, hazırladığı "RTÜK Silkeleme Raporu"ndaki verilerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`e "RTÜK Başkanı`nın kasıtlı bulduğu ikimizin de hazır bulunduğu toplantılarda alınan kararlardan hareketle hazırladığım karne bu. Madem yanlış çıkıp `doğrusunu` açıklamasını bekliyorum" yanıtını verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, geçen yılın son günlerinde 2024 yılına ait RTÜK`ün "karnesini" çıkardı. Raporunda, RTÜK`ün uyguladığı ceza oranlarına da yer veren Taşcı, RTÜK bir yıl içerisinde iktidara yakınlığıyla bilinen kanallara yalnızca 4 idari para cezası uyguladığını söyledi. Cezaların kanallara dağılımının Beyaz TV`ye 1, TGRT Haber`e 1, A TV`ye 1, Akit TV`ye 1 olmak üzere toplam 4 yaptırım şeklinde olduğunu belirten Taşcı, verilen kararlar uyarınca bu yayıncıların ödemesi gereken tutarın 18 milyon 450 bin liranın 18 milyon lirasını ATV`nin ödeyeceğini belirtti.

Taşcı`nın raporuna göre, Now (Fox) TV`ye 10, TELE 1`e 9 Flash Haber`e 9, Sözcü TV`ye 6, Halk TV`ye 5, Açık Radyo`ya 3 yaptırım olmak üzere toplam 42 ceza kesildi. RTÜK`ün verdiği bu kararlar karşılığında yayıncıların ödemesi gereken tutar ise 63 milyon 50 bin liraya ulaştı. Eleştirel yayıncılara, iktadara yakın olanlara göre, 10 kat daha fazla yaptırım uygulanırken, ödenecek ceza tutarların oranı da 3.5 kat olarak gerçekleşti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı bir televizyon programında, Taşcı`nın hazırladığı yıllık ceza karnesiyle ilgili değerlendirmesinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bunun üzerine Taşcı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"RTÜK Başkanı katıldığı bir televizyon programında hazırladığım yıllık ceza karnesiyle ilgili hakkımda gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerde bulunmuştur. Açıklama gereği doğmuştur. Sayın Ebubekir Şahin haftada en az kez bir Üst Kurul toplantısında yasa emrettiği için bir araya geliyoruz. Bu tercih değil yasal bir zorunluluk. RTÜK`ün verdiği cezaları öyle kesip kırpıyorsunuz ki TÜİK Başkanı`na dahi taş çıkartıyorsunuz. Verilen cezalarla ilgili hangi sayıları kamuoyuna yanlış aktarmışım doğrusunu siz açıklayın. Tek doğrunuz cezalar verilirken ya da ceza vermeye kıyamadığınız kanallarla ilgili tartışmalar sırasında ben de Üst Kurul toplantısındaydım. Neredeyse her kurul toplantısında ceza adaletsizliğine karşı olduğum vicdanen ve hukuken uygun görmediğim kararların tamamına karşı oy kullanıp muhalefet şerhi yazdım/yazıyorum. Her ne kadar yapamayacağınızı bilsem de bir kez daha sizin istediğiniz televizyon kanalında cezaları ve görüşülmeyen, kurula getirmediğiniz dosyaları tartışalım. Kamuoyu takdir etsin. RTÜK Başkanı`nın kasıtlı bulduğu ikimizin de hazır bulunduğu toplantılarda alınan karalardan hareketle hazırladığım karne bu. Madem yanlış çıkıp `doğrusunu` açıklamasını bekliyorum."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA