21 Nisan 2025 Pazartesi


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat`ın “Değişim İçin Birlikte” projesinin paydaşı olarak tarım alanında çalışan ailelerin çocuklarıyla bir araya gelerek, sanatsal ve eğitici atölye çalışmaları düzenledi. Atölyelerde; yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Tarih : 11 Ocak 2025 Cumartesi 09:32   Okunma : 277

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat`ın “Değişim İçin Birlikte” projesinin paydaşı olarak tarım alanında çalışan ailelerin çocuklarıyla bir araya gelerek, sanatsal ve eğitici atölye çalışmaları düzenledi. Atölyelerde; yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade çalışmaları gerçekleştirildi.

“Değişim İçin Birlikte” projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Uyum Merkezi`nin desteğiyle, Günyurdu Mahallesi`nde yaşayan çocuklardan bir grup belirlendi. Atölyelerde çocuklar, eğitim ve kültür hakkı gibi önemli konuları gündeme getirirken, sanatı bir ifade biçimi olarak kullandı.

Atölye çalışmasının ilk gününde Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde çocuklar kendi hikayelerini anlatarak, heykeller ve korkuluklar tasarladı. İkinci gün Büyükşehir Belediyesi`nin Adnan Menderes Bulvarı`nda yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi`ne getirilen çocuklar, burada kendi tasarladıkları korkuluk figürlerini yaptı.

“Hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak”

Sosyal Hizmetler Dairesi`nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı; tarım alanlarında yaşayan çocukların eğitim hakkına odaklanmak ve farkındalık yaratmak adına yerel yönetim, sivil toplum ve kültür sanat aktörleri olarak bir arada olduklarını belirterek, “Tarsus`un Günyurdu Mahallesi`nde yaşayan çocuklarımızın gündem etmek istedikleri konularda yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanatsal ifade atölyeleri gerçekleştirdik. Projede hedefimiz tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak” dedi.

“Çocuklarla aktiviteler yaparak, yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık”

Kültürhane`de görev yapan Ciran Ay, proje kapsamında her kuruluşun kendince bir rol aldığını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi Göç Uyum Merkezi`ndeki arkadaşlar bize yer seçiminde yardımcı oldu ve o çocuklarla tanıştık. Bir çıktı alabilmek için; tüm kurumlar olarak çocuklarla aktiviteler yaparak, çocukların yaşadıkları yerin rotalarını çıkardık. Bu rotaların üstünde, onların kendi haklarına erişememeleri üzerine simgesel bir şeyler bırakmayı düşündük. Çocukların köy içindeki rotasını çizmeye çalıştık” diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Günyurdu-Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde program dahilinde düzenlenen atölye çalışmalarına katılan Hasret Ağırağaç, bazı etkinlikleri ilk kez deneyimleme fırsatı yakaladığını belirterek, “Bizim için çok büyük bir anı oldu. Önceden hiç heykel boyamadım, ama burada boyadım. Bir deneyimim oldu en azından. Gezmediğim, görmediğim yerleri gördüm. Birçok insanla tanıştım ve bu durumdan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ravza Kahveci de her çocuğun eğitim alması gerektiğinin altını çizerek, “Atölye`nin bize çok katkıları oldu. Burada vakit geçirebiliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte etkinlikler yapabiliyoruz. Ben yazın okula gitmediğim için çalışıyordum. Okul hayatı gerçekten çok önemli” dedi.

12 yaşındaki Umutcan Filiz ise etkinliğin ikinci gününde de keyifli vakit geçirdiklerini anlatarak, “Kukla boyadık. Oyun oynadık, sorular sordular. Çok güzeldi” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA