20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

Aylin Nazlıaka, Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ahmet Özer`i ziyaret etti


Silivri Cezaevi`ndeki ziyaretlerinde 2025`e dair umut ve beklentilerini dinlediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, yargı süreçlerindeki hukuksuzlukları hatırlattı ve "Üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün kurulduğu bir 2025 diliyoruz." dedi.

 

Tarih : 3 Ocak 2025 Cuma 15:45   Okunma : 549

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Gezi tutukluları Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman`ı ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i Silivri Cezaevi`nde ziyaret etti. Cezaevi önünde açıklama yapan Nazlıaka, şöyle konuştu:

"Şu anda Silivri Cezaevi`nin önündeyim. Bugün Gezi nedeniyle tutsak edilmeye çalışan Osman Kavala`yı, Can Atalay`ı ve Tayfun Kahraman`ı ziyaret ettim. Aynı zamanda Türkiye2nin en büyük ilçesi olan Esenyurt`ta her iki kişiden birinin oyunu alarak seçilmiş olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer`le görüşme yaptım. Yeni yılın bu ilk günlerinde onların 2025`e dair umut ve beklentilerini dinledim. Genel bir değerlendirme yaptık. Ama şurası bir gerçek; özellikle Gezi nedeniyle tutsak edilmeye çalışılanlar için söyleyeceğim, özel günler insanların sevdikleriyle bir araya geldiği günlerdir. Oysa ki Gezi tutukluları o kadar uzun bir zamandan beri, bayramlarda, yılbaşılarda, özel günlerde, doğum günlerinde sevdikleriyle birlikte olamıyor ki bu gerçekten iç yakıcı. insan böyle özel günlerde çoluğunu çocuğunu öpüp koklamak ister, büyüklerinin elini öpmek ister, eşine dostuna sarılmak, kucaklaşmak ister ama onlar çok uzun zamandan beri bunu gerçekleştiremiyorlar. O yüzden 2025`e dair genel talep; adaletin tecelli etmesi ve Türkiye`de demokrasi ikliminin yeniden oluşmasıydı. Özel olarak söylemek gerekirse; Tayfun Kahraman`ın AYM`ye yapmış olduğu başvuru var. Kendisi bu başvurunun bir an önce değerlendirmeye alınmasını adil bir karar çıkmasını arzu ediyor. Osman Kavala ülkenin içinde bulunduğu bu iklim içerisinde demokrasinin yeniden köklenmesi gerektiğini ancak ve ancak demokrasiyle birlikte barışın gelebileceğini ifade ediyor.

"Can Atalay ait olduğu yere yani TBMM`ye gitmek istiyor"

Can Atalay ait olduğu yere yani TBMM`ye gitmek istiyor ve kendisini seçen o halka karşı sorumluluğunu bir an önce yerine getirmek istiyor. Prof. Dr. Ahmet Özer`e gelince kendisi 66 gündür tutsak edilmeye çalışılıyor. Ve Ahmet Özer`in dosyası gizlilik nedeniyle avukatlarının bile erişemediği bir noktada. Ancak avukatların erişemediği dosya ne hikmetse yandaş basın tarafından erişilebiliniyor. Öyle anlıyoruz yandaş basında çıkan haberlere baktığımızda. Dolayısıyla Başkanımızın talebi de bir an önce dosya üzerindeki gizlilik kararının kalkması ve aynı zamanda bir an önce iddianamenin yazılarak hukuki sürecin başlatılması yönünde. Altı kayyum atandı ve diğer belediye başkanları tutuksuz yargılanırken ki doğrusu budur Ahmet Özer`in neden tutuklu yargılandığı da ayrı bir konu elbette. Dolayısıyla kendisinin bir an önce serbest bırakılması, dosya üzerindeki gizlilik kararının kalkması ve iddianamenin yazılması gerekiyor. Aynı zamanda bir mesaj iletti. Birazdan o mesajı demokrasi meydanına giderek 66 gündür yağmur çamur demeden kar kış demeden toplanan harika kalabalığa, harika yığınlara aktaracağım. buradan bir kez daha ben de 2025`e e dair dileğimin adaletin güçlü, güçlünün de adaletli olduğu bir yıl olması şeklinde yineleyim. Üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün kurulduğu bir 2025 diliyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA