12 Nisan 2025 Cumartesi


01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"  
 
     
   

6. Uluslararası Mersin Maratonu`na 30 ülkeden 2 bin 172 sporcu katıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 6`ncısı düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Maratona, 30 ülkeden 2 bin 172 sporcu katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Halk Koşusu kategorisinde koştu.

 

Tarih : 15 Aralık 2024 Pazar 16:04   Okunma : 281

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 6`ncısı düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Maratona, 30 ülkeden 2 bin 172 sporcu katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Halk Koşusu kategorisinde koştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz" sloganıyla bu yıl 6.`ncısı düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Maraton, uluslararası yüzlerce sporcuyu ağırladı. Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label` kategorisine alınan maratonda, Türkiye ile beraber toplam 30 ülkeden 2 bin 172 sporcu koştu.

Türkiye`de koşulan en hızlı maraton derecesi; 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nda gerçekleşti. 2 göğüs numarası ile Kenyalı Bethwell Kipkemboi maratonu; 2.08.13 ile tamamlayarak bu rekora imza atan isim oldu. Erkekler Kategorisinde; Kenya`dan gelen Bethwell Kipkemboi 2.08.13 ile birinciliği ve rekoru elde ederken, Kenya`dan gelen Boaz Kipkemei 2.08.24 ile ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Türkiye`den katılan İlham Tanui Özbilen 2.08.36 ile elde etti. Kadınlar Kategorisi`nde Uganda`dan gelen Juliet Chekwel 2.29.18 ile birinci, Kenya`dan gelen Deborah Sang 2.30.29 ile ikinci, yine Kenya`dan gelen Truphena Chepchirchir 2.31.06 ile üçüncü oldu.

Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda başlayan maratona Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Halk Koşusu kategorisinde katıldı. Maratonda Başkan Seçer ile birlikte, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Okan Kaya, Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları da yer aldı. Büyük bir coşkuyla başlayan maratonda, binlerce kişi kenti turladı.

“Maraton, şehrimize renk katıyor”

Halk Koşusu öncesi canlı yayına katılarak 6. Uluslararası Mersin Maratonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Her şey güzel gidiyor. Bugün hava da güzel. Parkur da çok iddialı. Bu yıl, belki de burada yaptığımız koşuların en iyi parkuru. Deniz seviyesinden 4 metre yüksekte ve şehir içine girmiyor. Tamamen Akdeniz kıyısında ve o mis gibi Akdeniz havasında atletlerimiz koşacak. Yeni bir rekor bekliyoruz. Zaten sloganımız da; ‘Rekorlar Şehrinde Rekorlara Koşuyoruz.` Halk Koşusu`na 10 bin kayıt olmuş, çok ilgi var ve kalabalık da oldukça yoğun. Şehrimize güzel bir renk katıyor, iyi bir aktivite oluyor. Hem sporun hem birlikte olmanın hem de coşkunun olduğu bir ortam” dedi. 

“Spor; insanların beraberliğine, barışına ve dostluğuna çok büyük katkı sunuyor”

Sporun önemli bir birleştirici güç olduğunu belirten Seçer, “Spor benim için çok şey ifade ediyor. Spor, sadece insanın bedenen ve ruhen gelişmesi için yapılmıyor. Spor bir arada olma kültürünü geliştiriyor; insanların birliği, beraberliği, dostluğu, barışı ve uluslararası iletişimi gibi birçok konuya çok büyük katkı sunuyor. Spor demek; mücadele ruhu, takım arkadaşlığı, beraber olma duygusu ve mücadele etme demek” diye konuştu.

“Burada rekorların çıkacağı bir parkur var”

Seçer, Uluslararası Mersin Maratonu`nu Elit Label kategorisinde, çok önemli bir maraton olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Oldukça iddialı bir maraton. Burada, rekorların çıkacağı parkur var. Mersin`de spora dair istediğiniz bütün kriterlere ulaşabilirsiniz. İklimi tartışmasız muazzam bir Akdeniz iklimi. Diğer taraftan topografyası çok güzel. Vatandaşlar da spora son derece ilgili ve mantalite olarak uygunlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, maraton için şehir içine girişleri kaldırdı ve böylece parkurdaki yokuşlar ortadan kalkmış oldu. Deniz seviyesinden ortalama yükseklik, geçen sene 11 metre iken bu yıl 4 metre oldu.

Türkiye topraklarında koşulan en hızlı maraton derecesi; Uluslararası Mersin Maratonu`nda

Türkiye`de koşulan en hızlı maraton derecesi; 6. Uluslararası Mersin Maratonu`nda gerçekleşti. 2 göğüs numarası ile Kenyalı Bethwell Kipkemboi maratonu; 2.08.13 ile tamamlayarak bu rekora imza atan isim oldu. Uluslararası Mersin Maratonu parkuru; ilk 4`e girenlerin elde ettiği süre dereceleri ile daha önce birinciliği elinde bulunduran Maraton İzmir`i geçmiş oldu.

Geçen yıl Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label` kategorisine alınan Uluslararası Mersin Maratonu, 2023 yılında dünyada koşulan 182 maraton arasında organizasyon başarısı olarak 46`ncı sırada yer aldı ve Türkiye`de koşulan maratonlar arasında ise 1. sırada bulunuyor. Maraton heyecanı 14 Aralık`ta Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda fuarla başladı. 42K, 10K ve 3 Kilometre Halk Koşusu`nun startları Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda verildi. Halk Koşusu Deniz Müzesi hizasında son bulurken 10K ve 42K başladığı yerde noktalandı.

Toplam 2 bin 172 sporcu maratonda yer aldı

2 bin 36 Türk, 136 yabancı sporcu olmak üzere, 30 ülkeden toplam 2 bin 172 sporcu Uluslararası Mersin Maratonu`nda mücadele etti. Maratonda tüm kategorilerde toplam 3 milyon 600 bin TL ödül verildi. İlk 8 sporcuya toplam 70 bin Dolar ödül verildi. Maratonun tamamlanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

10K Erkekler Kategorisi`nde Türkiye`den Ersin Tekal 29.54 ile birinci, Mert Selek 30.34 ile ikinci, Halil Sade ise 30.50 ile üçüncü oldu. Kadınlar Kategorisi`nde ise Dilek Öztürk 33.37 ile birinciliği, Elena Tolstykh 35.48 ile ikinciliği, Fatma Arık ise 36.47 ile üçüncülüğü elde etti.

"Bu rekoru kırdığım için mutluyum"

Rekora imza atan isim Bethwell Kıpkemboi, “Bu rekoru kırdığım için mutluyum. Bu organizasyondan dolayı çok mutluyum. Organizasyon başından sona kadar gayet iyi. Yarış direktörü ve benim şahsi menajerim buradaki parkurun düz olacağı sözünü vermişti. Parkur düz olduğu için de mutluyum. Önümüzdeki yıl da gelmeyi çok istiyorum” dedi.

"Kazandığım için çok mutluyum"

Kadınlar kategorisinde birinciliği elde eden Juliet Chekwel de duygularını paylaşarak, “Buraya geldiğimde kazanıp kazanamayacağım konusunda endişelerim vardı ama kazandım. Başından sonuna kadar organizasyon, parkur, konaklama; her şey harikaydı. Bunun için teşekkür ediyorum. Ben burada en son kilometrelerde çok yoruldum, bırakacak gibi oldum ama etrafta bizi destekleyen insanlar Türkçe bağırıyorlardı. Anlamasam da beni desteklediklerini hissettim ve devam etme kararı aldım. Kazandığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Maratona katılan vatandaşlar, şunları söyledi:

-Besime Kaya: “Farklı milletlerden her yaştan insan bir araya geliyor. En önemlisi bu. İnsanların bir araya gelip bir şeyler yapması çok güzel. Ben bu yaşta bu koşuyu yapıyorsam herkes yapabilir. Her yaşta spor olması gerekiyor. Sabah erkenden geldim. Çok güzel bir şey, hayat güzel."

-Ali Altınel: “Kızımla beraber başladık ve bitirdik. Çok mutluyuz. Çok güzel bir maraton oldu. Güzergah da iyiydi, sakindi. Önceki yıllarda da katıldık. Çok heyecanlıydı. Kızımla olmak daha güzeldi” diye konuştu. Babasıyla birlikte koşan Badesu Altınel ise, “Çok güzeldi. Seneye maratona yine katılacağım."

-Ali Işıkbol: “Çok güzel geçti. Sıkılmadım. Daha önce yarı maratonda koşuyordum şimdi 10 kilometre koşuyorum. Aynı zamanda ağırlıkçıyım; gülle ve cirit de atıyorum. Ömrüm sporla geçti. Sporla, aşkın yaşı oluyor. Yoksa zinde kalmanız mümkün değil."

-Handan Avşar: “Vahap Başkanımızla yan yana koştuk. Ben her sene katılıyorum. Güzergah bu yıl daha iyiydi, daha eğlenceliydi. Amaç spor olsun, aktivite olsun, çocuklar bu ambiyansı yaşasın. Herkesi bekleriz."

-Gülbahar Güzel: “3 kilometre koştuk. Güzel geçti. Böyle güzel insanları görmek güzel. Her yıl böyle koşuyoruz, çok güzel oluyor. Mersin`in havası çok güzel, Mersinimiz çok güzel.” 

-Filiz Önal: “Daha önce de katıldık. Parkur çok güzeldi. Mersinimize böyle bir etkinlik yaptığı için Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA