21 Nisan 2025 Pazartesi


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

Şile`de Üvezli Mahallesi sakinlerinden maden ocağına karşı eylem… Belediye Başkanı Kabadayı: “Halkımızla beraber doğamızı koruyacağız”


Şile`nin Üvezli Mahallesi sakinleri, İstanbul Madencilik ve Kömür İşletmeleri A.Ş.`nin bölgede açmayı planladığı maden ocağına karşı eylem yaptı. Eyleme katılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, "Ben Şile Belediye Başkanı olarak diyorum ki: Gelmeyin kardeşim, gelmeyin! Elimizden geleni yapacağız ve size izin vermeyeceğiz. Halkımızla beraber doğamızı koruyacağız" dedi.

 

Tarih : 6 Aralık 2024 Cuma 10:14   Okunma : 399

(İSTANBUL) - Şile`nin Üvezli Mahallesi sakinleri, İstanbul Madencilik ve Kömür İşletmeleri A.Ş.`nin bölgede açmayı planladığı maden ocağına karşı eylem yaptı. Eyleme katılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, "Ben Şile Belediye Başkanı olarak diyorum ki: Gelmeyin kardeşim, gelmeyin! Elimizden geleni yapacağız ve size izin vermeyeceğiz. Halkımızla beraber doğamızı koruyacağız" dedi.

Şile Üvezli Mahallesi, İstanbul Madencilik ve Kömür İşletmeleri A.Ş.`nin Yeşilvadi, Doğancılı ve Üvezli mahallelerini kapsayan alanda planladığı “Linyit, Kuvars Kumu ve Kil Ocağı Kapasite Artışı Projesi”ne karşı dün eylem yaptı. Eylemciler, "Ormanıma suyuma dokunma", "Şile yeşildir, yeşil kalacak" sloganları atarken, "Dereler kirlenmesin, ağaçlar kesilmesin", "Maden ocağı çevre felaketidir", "Madenci, kestane balımızın tadını kaçırma" pankartları açtı. 

Eyleme Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı`nın yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Pınar Güngören, CHP İlçe Başkanı Aras Arslan, CHP Şile İlçe Yönetimi üyeleri ve diğer siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Şile halkı geniş bir katılım gösterdi. Başkan Kabadayı, şunları söyledi:

“Şile bizim vatanımız, bu topraklar çocuklarımızın yarın oynayacağı, oksijen alacağı yerler... Biz ne bir ocağın ne bir madenin bu bölgeye gelmesini istemiyoruz. Artık yeter! Bu işin rantı çok büyük, geçmişte önünü çok açtılar. Şimdi bugün bir haber geldi, `Hükümetin partisinin ilçe başkanı Bakanlığa gitti` diye, keşke bu kadar insanı buraya toplamadan halletseydiniz bu işi. Bunun siyasetini bugün değil, zamanında yapsaydınız." 

"Bu firmaların her türlü karşısındayız"

Kabadayı, maden projesinin sadece Şile`nin doğasını değil, geleceğini de tehdit ettiğini vurgulayarak, geçmişte bu tür projelere göz yumulmasını eleştirdi. Teke Köyü`nde daha önce verilen mücadeleyi hatırlatan Başkan, aynı kararlılıkla hareket edeceklerini aktararak, “Ben Şile Belediye Başkanı olarak diyorum ki, Gelmeyin kardeşim, gelmeyin! Elimizden geleni yapacağız ve size izin vermeyeceğiz. Şile`nin evladı Özgür Kabadayı olarak da söylüyorum. Bu firmaların her türlü karşısındayız. Halkımızla beraber doğamızı koruyacağız. Bu mücadele, çocuklarımızın geleceği içindir. Hep birlikte dayanışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA