23 Ekim 2024 Çarşamba


13:46   TBMM ADALET KOMISYONU`NDA "ETKI AJANLıĞı" TEPKISI...   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:33   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP YEDI BÖLGEDEN ALDıĞı DESTEKLE TÜRKIYE`NIN BÜTÜN MAĞDUR VE MAZLUMLARıNı IKTIDAR YAPACAK”   13:30   DIYARBAKıR SUR MELIKAHMET MUHTARı ALI KıZGıN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E 524 KIŞILIK "FAKIR LISTESI"   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:24   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZÇAĞDAŞ: "BEŞIKDÜZÜ KÖY ENSTITÜSÜ TÜRKIYE`NIN EĞITIM TARIHININ ÖNEMLI BIR AŞAMASı"   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   15:53   ÖZGÜR ÖZEL: SAYıN ERDOĞAN BU ÜLKEDE BıÇAK KEMIĞE DAYANMıŞTıR   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   ÖZGÜR ÖZEL: ``HERKESIN YAŞAM HAKKıNı SAVUNMAK ÜZERE SIZLERI 27 EKIM`DE YAPıLACAK `YAŞAM HAKKı` MITINGINE DAVET EDIYORUM``   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:35   ÖZGÜR ÖZEL: "FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ GITTI, GÜNAH KAPıSı AÇıKTıR"   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK  
 
     
   

CHP`li Karaca`dan, Mersin`deki Sosyal Politikalar Ofisi`ne ziyaret


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı grupları öncelediği projelerinin tek merkezden yürütülmesini sağlayan Sosyal Politikalar Ofisi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Son olarak TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sosyal Politikalar Ofisi`ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 12:45   Okunma : 437

(MERSİN)- TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta hizmete açılan Sosyal Politikalar Ofisi`nde incelemelerde bulundu. Karaca, “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bütüncül politika ile hayata geçirdiği hizmetler, örnek bir anlayışın ürünü. Ben bütün bu çalışmalarının önce iktidara, sonra da bütün belediyelerimize örnek olmasını diliyorum. Sosyal devleti yönetenlerin, sosyal devletin ne olduğunu öğrenmeleri için buraya gelmeleri, burayı görmeleri gerekiyor” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ile Sosyal Politikalar Ofisi Genel Koordinatörü Hacer Foggo`nun da eşlik ettiği ziyaretlerde; kadın, çocuk, yaşlı, genç, dezavantajlı gruplar ve hayvanları da içine alan, doğumdan ölüme kadar giden bütün süreçte sunulan hizmetleri yerinde inceleyen Karaca, yaptığı değerlendirmede tüm çalışmalara hayranlık duyduğunu dile getirdi.

“Sosyal devletin yapması gerekenleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmiş”

“Sosyal devletin yapması gerekenleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer`in sosyal belediyecilik adı altında hayata geçirmiş olduğunu görmekten çok etkilendim” diyen Karaca, Başkan Seçer`in geçmişte yaptığı değerlendirmelerde de bugünün işaretini verdiğini söyledi.

Karaca, “Bütüncül politikalar olmalı. Minimal etkinlikler ya da minimal çalışmalar değil. Hak temelli, sosyal politika dediğimiz zaman, tamamen bütüncül bir politika anlayışını hayata geçirmek lazım. Bugün burada Türkiye`de belki de bir ilk olarak; bütüncül sosyal politikaların hayata geçirildiği, bunun bir merkezden yönetildiği, doğumdan ölüme kadar, sadece insan değil, bütün eko sistemin hakları için mücadele eden bir büyük organizasyonla karşılaştık. Bu projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer ve tüm birimlerde görev alan arkadaşlarımıza gerçekten çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal demokrat, sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışının tamamen gerçekleştiği bir yerde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Karaca, yerel yönetimlerin kentte gerçekleştirilen çalışmaları görmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bir başka çağrım da iktidardakilere olacak. Anayasa`mızda ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti, sosyal devlettir` yazılıdır. İşte sosyal devleti yönetenlerin, sosyal devletin ne olduğunu öğrenmeleri için buraya gelmeleri, burayı görmeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer`e de kendilerine yol ve yöntem öğrettiği için teşekkür etmeleri gerekiyor." 

“Çocuklar ve kadınlar bilinçlenip ayağa kalkarsa, o toplumu hiçbir güç geriye götüremez”

Tüm projelerin çok önemli olmakla birlikte, kadını ve çocukları önceleyen projelerin ayrı bir değeri olduğunu vurgulayan Karaca, Evimiz Atölye Projesi`ne kadınlar tarafından çok kıymet verildiğine bizzat şahit olduğunu söyledi. Karaca, “Kadınlar, ‘Biz evdeyiz, hiçbir iş yapmadan ekonomik anlamda da zor durumdaydık. Ama bu projeyle bunları üreteceğiz, öğreneceğiz, öğrendikten sonra evimizde üreteceğiz ve evimize ekonomik katkı sağlayacağız` diyorlar. Bir kadın ‘Biz evimizden çıktık, burada birlikteyiz. Çok fazla şey görüp öğreniyoruz. Biz tekrar evimize kapanmak istemiyoruz. Biz evden çıktık, dışarıda sosyalleşmek, dışarıda üretmek istiyoruz` diyor. Aslında kadın-çocuk dediğimiz zaman, dezavantajlı mahallelerdeki kadınların bu tür sosyal projeler ile sosyal yaşama kazandırılması çok önemli. Bir toplumda eğer önce çocuklar, ardından da kadınlar uyanır, bilinçlenir ve ayağa kalkarsa, o toplumu hiçbir güç ve kuvvet geriye götüremez. O nedenle gerçekten çok kıymetli projeler” ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin birçok kentinde belediyelerin hizmetlerini yerinde inceleme fırsatı yakaladığını da sözlerine ekleyen Karaca, “Minimal ölçekli, parça parça bu tür çalışmalar var. Ama burada, bu işi bir yönetim anlayışı içerisinde, bir bütüncül politika ile hayata geçiren örnek bir anlayış var. Ben Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin çalışmalarının önce iktidara, sonra da bütün belediyelere örnek olmasını diliyorum” dedi.

“Doğumdan ölüme kadar her canlı için bir proje mevcut”

Sosyal Politikalar Ofisi`nde her canlı için bir projenin mevcut olduğunu ve kadınların doğrudan istihdama katılmasına katkı sunduğunu belirten Sosyal Politikalar Ofisi Genel Koordinatörü Hacer Foggo, bütün sosyal politikaların bütüncül olarak bir arada olması için yola çıktıklarını ve bunu da sağladıklarını belirtti. Foggo, öyle konuştu:

“Gülizar Biçer Karaca, ofisin çalışmalarını çok beğendi. Bütün sosyal politikaların bütüncül bir şekilde bir arada ve halk temelli olması önemliydi. Sadece sosyal destek değil; ‘Mersinli Kadın Ustalar`, ‘Evimiz Atölye` gibi projelerle de, kadınların üretime nasıl katıldığını, istihdam edildiğini de yakından gördü. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yürüttüğü çalışmalar hak temelli olduğu için; hep dediğimiz gibi, doğumdan ölüme kadar burada herkes için, her canlı için bir proje mevcut.” 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA