23 Ekim 2024 Çarşamba


13:46   TBMM ADALET KOMISYONU`NDA "ETKI AJANLıĞı" TEPKISI...   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:33   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP YEDI BÖLGEDEN ALDıĞı DESTEKLE TÜRKIYE`NIN BÜTÜN MAĞDUR VE MAZLUMLARıNı IKTIDAR YAPACAK”   13:30   DIYARBAKıR SUR MELIKAHMET MUHTARı ALI KıZGıN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E 524 KIŞILIK "FAKIR LISTESI"   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:24   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZÇAĞDAŞ: "BEŞIKDÜZÜ KÖY ENSTITÜSÜ TÜRKIYE`NIN EĞITIM TARIHININ ÖNEMLI BIR AŞAMASı"   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   15:53   ÖZGÜR ÖZEL: SAYıN ERDOĞAN BU ÜLKEDE BıÇAK KEMIĞE DAYANMıŞTıR   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   ÖZGÜR ÖZEL: ``HERKESIN YAŞAM HAKKıNı SAVUNMAK ÜZERE SIZLERI 27 EKIM`DE YAPıLACAK `YAŞAM HAKKı` MITINGINE DAVET EDIYORUM``   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:35   ÖZGÜR ÖZEL: "FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ GITTI, GÜNAH KAPıSı AÇıKTıR"   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK  
 
     
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş: "Beşikdüzü Köy Enstitüsü Türkiye`nin eğitim tarihinin önemli bir aşaması"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Eğitim Zirvesi” toplantıları kapsamında geldiği Trabzon`da Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi Okul Müzesi`ni ziyaret etti. Özçağdaş, “Burada güzel bir müze var ve maalesef okul bir kadir bilmezlik örneği olarak yıkıldı, gerçeği yok orijinali yok. Burada ciddi bir tarih var o tarihi canlandırmak için yapılmış bir müze var sonradan Beşikdüzü Köy Enstitüsü Türkiye`nin eğitim tarihinin önemli bir aşaması” dedi.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 12:24   Okunma : 450

Haber: Esra Nur Pervan 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, partisinin “Eğitim Zirvesi” toplantısı için Trabzon`a geldi. Özçağdaş, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem ve partililerle birlikte Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi Okul Müzesi`ni ziyaret etti.

Özçağdaş, şunları söyledi:

“Beşikdüzü Köy Enstitüsü`ndeyiz. İsmet İnönü`nün, Hasan Ali Yücel`in, İsmail Hakkı Tonguc`un, ve bu enstitünün kurucusu Hürrem Harman`ın büyük eseri köy çocuklarının ülkenin geleceğini kurdukları enstitülerin ilk kurulanlarından bir tanesindeyiz, burada ki müzeyi geziyoruz. Buradaki araçları, anıları, resimleri, fotoğrafları il başkanımızla, ilçe başkanımızla, belediye başkanımızla, arkadaşlarımızla birlikte dolaşıyoruz. Burada güzel bir müze var ve maalesef okul bir kadir bilmezlik örneği olarak yıkıldı, gerçeği yok orijinali yok. Burada ciddi bir tarih var o tarihi canlandırmak için yapılmış bir müze var sonradan Beşikdüzü Köy Enstitüsü Türkiye`nin eğitim tarihinin önemli bir aşaması. İçinde bulunduğu bölgeye hayat veren burada bir süt bidonu var biraz önce başkanım dedi ki ‘bizim sütlerimiz buradan gelirdi`. İlk balıkçılık dersleri Türkiye çapında ilk balıkçılık dersleri Beşikdüzü`nde verilmiş. Dolayısıyla yörenin şartlarına, koşullarına, ihtiyaçlarına uygun olarak işler yapılmış köy enstitüsü Cumhuriyet tarihinin aydınlanması, cumhuriyet felsefesinin önemli bir kurumu eğitimi yeniden aydınlanma çizgisine çektiğimizde köy enstitüsü felsefesini kırda da kentte de uygulama şansı bulduğumuzda Türkiye`nin kalkınmasına çok önemli katkılar yapacağımıza inanıyorum. Kitap içinde ayrıca teşekkür ediyorum Köy Enstitüsüler Derneği`ne.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA