23 Ekim 2024 Çarşamba


15:53   ÖZGÜR ÖZEL: SAYıN ERDOĞAN BU ÜLKEDE BıÇAK KEMIĞE DAYANMıŞTıR   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   ÖZGÜR ÖZEL: ``HERKESIN YAŞAM HAKKıNı SAVUNMAK ÜZERE SIZLERI 27 EKIM`DE YAPıLACAK `YAŞAM HAKKı` MITINGINE DAVET EDIYORUM``   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:35   ÖZGÜR ÖZEL: "FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ GITTI, GÜNAH KAPıSı AÇıKTıR"   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK   11:31   BODRUM BELEDIYESI, MEDCITIES AKDENIZ ŞEHIRLERI AĞı KıYı ŞEHIRLERI ÇALıŞMA GRUBU`NA SEÇILDI   11:20   CHP ANKARA MILLETVEKILI DENIZ DEMIR: "ÇETELER INSANLARıN CANıYLA OYNUYOR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, "REFAKATÇI EVI DOSTHANE" ILE HASTA VE HASTA YAKıNLARıNA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR: "ÖZEL HASTANEDE ONKOLOJI TEDAVISI GÖREN MISAFIRLERIMIZE DE ARTıK HIZMET VERIYORUZ"   11:19   BAKAN MEMIŞOĞLU`NDAN "YENIDOĞAN ÇETESI" AÇıKLAMASı: ``26 NISAN 2024`TE POLIS BU HASTANELERE VE ILGILILERE BASKıN YAPTı VE ÇETE ÇÖKERTILDI``   11:11   ÇYDD: “FETULLAH GÜLEN`IN ÖLÜMÜYLE NE FETÖ NE DE TARIKAT TEHLIKESI ORTADAN KALKMıŞ DEĞILDIR”   11:06   BEBEĞININ ŞÜPHELI ÖLÜM DOSYASı KAPATıLAN AILE, ``YENIDOĞAN ÇETESI``NIN ORTAYA ÇıKMASıNıN ARDıNDAN YENIDEN SAVCıLıĞA BAŞVURDU   11:05   CHP`LI ÖZTUNÇ`TAN KÖİ UYARıSı: ``ÖNÜMÜZDEKI ÜÇ YıLDA 678,3 MILYAR GARANTI ÖDENECEK. BUNLAR ÜLKEYI BATıRMADAN GITMEK ISTEMIYORLAR``  
 
     
   

CHP, Ordu`da “Eğitim Zirvesi” toplantısı düzenledi


CHP’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın koordinasyonunda düzenlenen "Eğitim Zirvesi", Ordu’da yapıldı. Toplantıya, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, eğitim uzmanları, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 14:08   Okunma : 487

Haber: Esra Nur Pervan  

(ORDU) - CHP, eğitimin sorunları ve çözüm yollarını ortaya koymak üzere başlattığı “Eğitim Zirvesi” toplantılarını bu kez Ordu`da düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Bursa`nın Orhaneli ilçesinde öğrencilerin geçirdiği kazayı hatırlatarak, "Taşımalı eğitimde alınan karar nedeniyle servisleri kaldırıldığından, belirli bir yere kadar servisle gidip ama o serviste olmamaları gerektiğinden jandarma kontrolü olduğu için indirilerek traktöre bindikleri için dört çocuk kaza geçirdi ve biri ölümle pençeleşiyor. Siz utanmazsınız ama ben bir kere daha size söylemiş olayım; eğitimden tasarruf yapılamaz, yapılırsa sonucu canlarla ödemek olur” dedi.

"Öğretmen atamasını yapın"

Özçağdaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu iktidar 534 gündür tek bir öğretmen ataması bile yapmayı becerememiş bir iktidardır. Bu iktidar ‘mülakatı kaldırdık` diyen iktidardır. Ancak mülakatı kaldırmadıkları gibi ‘mülakat gibi mülakat` yapacağız diyerek bunca yıldır neler yaptıklarını itiraf etmiş ve maalesef hala atamaları gerçekleştirememiş  bir iktidardır. Geçtiğimiz yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, sadece 20 bin öğretmen alınıyor. Sadece emekli öğretmen kadar alınacak. Bizzat Sayın Bakan geçen yıl 60 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. 85 bin sözleşmeli öğretmen var bu emek sömürüsüdür. Dolayısıyla Türkiye`de öğretmenlerle öğrenciler bir araya gelememektedir. Öğretmenler intihar etmektedir. Bu iktidar söz verdiği halde partizanlıktan vazgeçmemektedir. İktidara verdikleri sözleri tutma çağrısında bulunuyorum. Öğretmen atamasını yapın bu açığı süratle kapatın."

"iktidara geldiğimizde okullarda bir öğrenci bile olsa orada bir cumhuriyet öğretmeni görev yapacak"

İktidarın köy okullarını kapattığını dile getiren Özçağdaş, köylerden kente göçlerin yaşandığına ve tarımsal gıda güvenliğine de ciddi etkileri olduğunu bunun neticesinde iki sonucun oluştuğunu belirterek "Kentlerde ciddi nüfus artışı yaşandı ve Ordu`da 45 kişilik sınıflar var" dedi. Taşımalı eğitim sorununa da değinen Özçağdaş, "Her gün 1,2 milyon çocuk bir yerden bir yere taşınıyor. Bu yeterince büyük bir problem. Cumhuriyet Halk Partisi olarak göreve iktidara geldiğimizde okullarda bir öğrenci bile olsa köylerde, orada bir cumhuriyet öğretmeni görev yapacak`` diye konuştu. 

"Eğitimden tasarruf yapılamaz"

Taşımalı eğitim kararı nedeniyle Bursa`nın Orhaneli ilçesinde yaşanan traktör kazasıyla ilgili konuşan Özçağdaş, çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Kaza geçiren çocuklar taşımalı eğitimde alınan karar nedeniyle servisleri kaldırıldığından belirli bir yere kadar servisle gidip ama o serviste olmamaları gerektiğinden jandarma kontrolü olduğu için indirilerek traktöre bindikleri için dört çocuk kaza geçirdi ve biri ölümle pençeleşiyor. Siz utanmazsınız ama ben bir kere daha size söylemiş olayım; eğitimden tasarruf yapılamaz, yapılırsa sonucu canlarla ödemek olur" dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA