22 Ekim 2024 Salı


16:26   MURAT EMIR`DEN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "BEBEKLERIN ÖLÜME TERK EDILDIĞI APAÇıK ORTADA..."   16:26   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN ‘ETKI AJANLıĞı` MADDESINE TEPKI   16:15   ÖZGÜR ÖZEL: “SADECE KURUCUSU ÖLDÜ, ÖRGÜT ORTADA DURUYOR. BU SINSI ÖRGÜTE KARŞı HERKES TETIKTE OLMALıDıR”   15:38   EMEKLILER MERSIN`DEN SESLENDI...   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, SELAHATTIN DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI...   14:31   TSE GÖZETIM HEYETI, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN UYGULAMALARıNı YERINDE INCELEDI   14:14   BURHANETTIN BULUT: “BAKANLıK, YENIDOĞAN ÇETESI SKANDALıNA KARıŞAN ESKI BAKAN MÜEZZINOĞLU`NUN HASTANESINE `BEBEK DOSTU HASTANE` UNVANı VERMIŞ”   14:11   DILAN POLAT VE SıLA DOĞU HAKKıNDA "HAYASıZCA HAREKETLER" SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   ADANA`DA DEPREMDE YıKıLAN BELUK APARTMANı A BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME   13:32   PROF. DR. AHMET TANER KıŞLALı, KATLEDILIŞININ 25. YıLıNDA ANıLDı...   12:35   FETULLAH GÜLEN: SIYASILERLE YAKıN ILIŞKIDEN DARBE GIRIŞIMINE...   12:20   BAKAN FIDAN`DAN TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ ELEBAŞı GÜLEN`IN ÖLÜMÜNE ILIŞKIN AÇıKLAMA   11:43   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, SELAHATTIN DEMIRTAŞ`A ZIYARET   10:47   CHP BAĞCıLAR GENÇLIK KOLLARı, YENIDOĞAN ÇETESIYLE ILIŞKILI HASTANELERIN KAPıSıNA AFIŞ ASTı   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "TÜRKIYE GERI DÖNÜLMEYECEK BIR YOLA GIRMIŞTIR. BUNU DEĞIŞTIRMEMIZ LAZıM"   08:24   FETÖ`NÜN INTERNET SITELERI: FETULLAH GÜLEN HAYATıNı KAYBETTI   12:50   YENIŞEHIR BELEDIYESI, `6`NCı ULUSLARARASı MERSIN KUSHIMOTO SOKAK SANATÇıLARı FESTIVALI` DÜZENLEDI   12:47   TÜRK-İŞ`IN “ZORDAYıZ, GEÇINEMIYORUZ” MITINGI… ERGUN ATALAY`DAN HÜKÜMETE: “BIZ SIZIN OY MAKINENIZ DEĞILIZ, AYAĞıNıZı DENK ALıN”   12:32   ÖZGÜR KARABAT: “KÜRESEL EMEKLILIK ENDEKSI`NIN VERILERINDE TÜRKIYE, 48 ÜLKE ARASıNDA 45`INCI SıRADA YER ALıYOR”   12:24   AKKUŞ İLGEZDI, YARDıMCı HIZMETLER SıNıFı`NDA ÇALıŞAN PERSONELIN KADRO DEĞIŞIKLIĞI TALEPLERINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

Burhanettin Bulut: “Bakanlık, yenidoğan çetesi skandalına karışan eski Bakan Müezzinoğlu`nun hastanesine `Bebek Dostu Hastane` unvanı vermiş”


 CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yenidoğan çetesi hakkında, “Skandala bulaşan hastanelerin birçoğuna ‘Bebek Dostu Hastane` unvanı verilmiş. Veren kim? Sağlık Bakanlığı. Balık baştan kokar misali yenidoğan çetesi skandalında kapatılan eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun sahip olduğu Avcılar Hospital`e de aynı unvan verilmiş. Skandal her gün yeni skandallarla büyüyor ama bir siyasi sorumlu yok. Bebekler ölürken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Siyasi sorumluğu üstlenen bir kişi yok. Skandalda adı geçen hastaneler bir an önce kamulaştırılmalıdır. Böyle kamucu sağlık anlayışına dönmenin de ilk adımı atılmış olur” dedi.

 

Tarih : 21 Ekim 2024 Pazartesi 14:14   Okunma : 477

CHP Halkla ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından, yenidoğan çetesi ve bebek ölümleriyle ilgili paylaşım yaptı. Bulut, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun sahip olduğu Avcılar Hospital`e Sağlık Bakanlığı tarafından "Bebek Dostu Hastane" unvanı verildiğine dikkat çekti.

Bulut, konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“AKP iktidarı tarafından reform adı altında 2003 yılında uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık anayasal hak olmaktan çıktı, ticarileşti; hastaneler işletmeye, hastalar müşteriye dönüştü. Kamucu sağlık anlayışı, yerini özel hastanelere bıraktı ve sağlık bir rant alanı haline geldi. İktidar sağlıktan elini ayağını çekince müşteri haline gelen hastalar özel hastanelerin insafına bırakıldı.

El kadar bebekleri katleden mesleğin yüz karaları, ahlak ve vicdan yoksunu, gözü dönmüş katiller sebep değil, aslında yürütülen yanlış sağlık politikalarının bir sonucu. Skandala bulaşan hastanelerin birçoğuna ‘Bebek Dostu Hastane` unvanı verilmiş. Veren kim? Sağlık Bakanlığı. Balık baştan kokar misali Yenidoğan Çetesi skandalında kapatılan eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun sahip olduğu Avcılar Hospital`e de aynı unvan verilmiş. Skandal her gün yeni skandallarla büyüyor ama bir siyasi sorumlu yok. Kim bunun siyasi sorumlusu? Bebekler ölürken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Siyasi sorumluğu üstlenen bir kişi yok. Skandalda adı geçen hastaneler bir an önce kamulaştırılmalıdır. Böyle kamucu sağlık anlayışına dönmenin de ilk adımı atılmış olur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA